Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Έκλεισε οριστικά το θυρόφραγμα της σήραγγας στην Βεγορίτιδα – Εκτελέστηκε η απόφαση της κυβέρνησης μετά από παρέμβαση και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών εμποδίων - Δικαίωση του αγώνα των φορέων και των κατοίκων…



  Μετά από δίμηνο αγώνα δικαιώθηκαν οι προσπάθειες των φορέων και των κατοίκων αλλά και Δήμων της Πέλλας, προσπάθειες στις οποίες συμπαραστάθηκα, με την ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με κάθε τρόπο.
 
  Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση, δια του Αν. Υπουργού κ. Τσιρώνη ανταποκρίθηκε στο δίκαιο του αιτήματος για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος σαν παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης Πέλλας και Φλώρινας  και απεφάσισε το κλείσιμο της σήραγγας Βεγορίτιδας προς Άγρα, καθόρισε προσωρινά (μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών που πρέπει να ανατεθούν άμεσα) την ανώτερη στάθμη της λίμνης ένα μέτρο κάτω από τις δεξαμενές του βιολογικού καθαρισμού Αγ. Παντελεήμονα (περί το 220,50m) και θεώρησε άκυρες όλες τις προγενέστερες πράξεις καθορισμού αιγιαλού κλπ μόνο από την πλευρά της Φλώρινας.
  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φορείς και τους κατοίκους  τόσο από την Άρνισσα όσο και από τον Αγ. Παντελεήμονα, ιδιαίτερα τον Σύλλογο προστασίας της Βεγορίτιδας και τον πρόεδρο του Νίκο Μούλα που δεν λύγησαν στους εκβιασμούς  και τις πιέσεις και οι ενέργειες τους συνέβαλαν αποφασιστικά στο τελικό αποτέλεσμα.
  Προσωπικά εκφράζω την ικανοποίηση μου και τις ευχαριστίες μου στον Υπουργό κ. Τσιρώνη για την απόφαση και τις ενέργειες του όσο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  κ. Καρυπίδη για την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών εμποδίων στην εκτέλεση της Υπουργικής απόφασης.
  Καλώ τους φορείς και τους πολίτες της Πέλλας και της Φλώρινας σε επαγρύπνηση για την υλοποίηση των σχετικών μελετών και δράσεων για την προστασία της λίμνης τόσο όσον αφορά την ποσότητα των υδάτων όσο και όσον αφορά την ποιότητα τους.

Γιάννης Σηφάκης
Βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ

4 σχόλια:

  1. Οταν κλεινει το θυροφραγμα στην Αρνισσα, τον Καρυπιδη τον πιανουν ζαλαδες.
    Ειχε λυσσάξει να το ανοιξει, μεχρι στην Θεσσαλονικη είχε πάει. δεν μπορουμε μπορούμε να βασιστούμε στα λόγια του.Το πρωι λεει, το βραδυ ξελεει.
    Ειναι πολυ λιγος για την περιοχη. Ενα ατομο απλα χαμηλου βεληνεκούς που μισει το νερο.
    Βάλατε τον λυκο να φυλάει τα προβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την εποχή που οι Ρωμαίοι κατασκεύαζαν πολύπλοκα υδραγωγικά συστήματα, από τότε που ο Αρχιμήδης έκανε πειράματα με την μπανιέρα του και οι Ινδοί έκαναν αναζωογονητικά λουτρά που επιμήκυναν τη ζωή, από τότε που ο Πλίνιος έγραφε για τις θεϊκές ιδιότητες του νερού, από τότε που ο πρώτος άνθρωπος παρατήρησε την ανταπόκριση που είχε η στάθμη του νερού στις φάσεις της σελήνης, από τότε που ζούσαν οι Νεράιδες και οι Συλφίδες στα νερά των ποταμών και των λιμνών, αλλά και από τότε που ο Μέσμερ μαγνήτιζε το νερό με τους τεράστιους μαγνήτες του Βίλχελμ Ράιχ παρατηρούσε τους ομόκεντρους κύκλους που δημιουργούνται στον νερό, αν κάποιος ρίξει πέτρα…

    Γνωρίζαμε πολύ καλά κάτι που σήμερα το έχουμε ξεχάσει: κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει με το νερό. Τα μυστικά που κρύβει το πιο απαραίτητο στοιχείο για τη ζωή- μετά τον αέρα- μας έχουν αποκαλυφθεί πολλές φορές, και άλλες τόσες έχουν χαθεί μέσα στον χρόνο που όλα τα σβήνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο νερό είναι από τα βασικά- αν όχι το βασικότερο- στοιχεία για τη ζωή στον πλανήτη και ιδιαίτερα για τον άνθρωπο. Το σώμα του νέου ανθρώπου π.χ. αποτελείται από 70-75% νερό-αργότερα, όταν γεράσει μειώνεται αυτό το ποσοστό και έχουμε αφυδάτωση. Στο ανθρώπινο αίμα το 90% είναι νερό. Στον εγκέφαλο έχουμε 85%. Γενικά στα σωματικά υγρά το νερό είναι ο βασικός μηχανισμός. Σαν «μεταφορέας» μπορεί να μεταφέρει και θετικές και αρνητικές επιδράσεις στους οργανισμούς και στον άνθρωπο, όπως το διατυπώσαμε και πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η υδροθεραπεία αναφέρεται στην εφαρμογή του νερού ως θεραπευτικό μέσο. Η ευεργετική επίδραση του νερού στην αποκατάσταση είναι γνωστή από τον πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη. Ο Ιπποκράτης αιώνες πριν, χρησιμοποιούσε εμβυθίσεις σε ζεστό ή κρύο νερό για την θεραπεία διαφόρων παθήσεων όπως μυϊκών σπασμών, παραλύσεων, ρευματισμών και αρθροπαθειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.