Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Φοροεπίθεση παντού και αυτό είναι μόνο η αρχή…



Επίθεση στις πολιτισμικές ρίζες της χώρας! Απαγορεύεται το χύμα τσίπουρο…
  Οι κατακτητές, πρώτα χτυπούν την παράδοση και τον πολιτισμό ενός έθνους για να το υποτάξουν: Η πρόταση του ΟΟΣΑ είναι να καταργηθεί η διακίνηση «χύμα» τσίπουρου και να γίνεται κατάσχεση στις μη τυποποιημένες ποσότητες, ενώ για την μπύρα η πρόταση είναι να θεσπιστούν κλιμακωτοί φόροι στους μικρούς παραγωγούς.
  
  Δηλαδή απευθείας χτύπημα στις ελληνικές πολιτισμικές ρίζες, αφού επιδιώκεται η απαγόρευση του κατεξοχήν ελληνικού ποτού, που ως γνωστόν η ποιότητά του εξαρτάται από την έμπνευση του δημιουργού του.
  Η πρόταση του Οργανισμού είναι να καταργηθεί η διακίνηση «χύμα» τσίπουρου, ούτως ώστε όποιες ποσότητες δεν είναι τυποποιημένες να κατάσχονται και να περιοριστούν οι μικροί παραγωγοί αποκλειστικά στην κάλυψη των δικών τους αναγκών.

Η πρόταση αυτή όπως αναγνωρίζει ο ίδιος ο Οργανισμός είναι βλαπτική για τα συμφέροντα των μικρών αποσταγματοποιών αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι η εφαρμογή της μπορεί εύκολα να ελεγχθεί, Εναλλακτικά προτείνεται να υποχρεωθούν οι μικροί παραγωγοί να εκδίδουν φορολογικά παραστατικά, κάτι που όμως έχει το μειονέκτημα της δυσκολίας στους ελέγχους.
  Την ίδια στιγμή η αύξηση στο ΦΠΑ στο 23% φέρνει ένα απίστευτο κύμα ακρίβειας σε προϊόντα πρώτης ανάγκης χωρίς τα οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει η καθημερινή διαβίωση.
  Το μόνο που απομένει, είναι να βάλουν ΦΠΑ και στην αναπνοή του αέρα!. Αλλά ας μην βάζουμε στην «πρώτη φορά Αριστερά» και άλλες …ιδέες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.