Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση του Δήμου Αμυνταίου σχετικά με την Λαϊκή Συνέλευση της Τ.Κ. Λεχόβου…



  Ο δήμαρχος Αμυνταίου Κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αμυνταίου κος Μωϋσιάδης Κων/νος, ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ κος Χαριτίδης Ευθύμιος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου: Θεοδωρίδης Μάκης, Θεοδώρου Απόστολος, Καραγιαννίδης Σάββας καθώς  η δημοτική σύμβουλος Γοράντη Ειρήνη και η πρόεδρος του ΝΠ κ. Ιωαννίδου Ελένη, συνεπείς στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, συνδιοργάνωσαν από κοινού με το τοπικό συμβούλιο Λεχόβου λαϊκή συνέλευση την 14 Ιουν 2015.

  Χαρακτηριστικό της συνέλευσης υπήρξε η πρωτόγνωρη για παρόμοιες διαδικασίες απουσία του προέδρου της ΤΚ, παρότι ενημερώθηκε κατ’ ιδίαν από τον ίδιο το δήμαρχο τρεις ημέρες νωρίτερα, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και η παντελής απουσία των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης του δήμου Αμυνταίου.
  Κατά την εξέλιξη της συνέλευσης τοποθετήθηκαν οι κάτοικοι της κοινότητας, εκθέτοντας τα προβλήματά τους.
  Ο δήμαρχος Αμυνταίου κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και διαβεβαίωσε τους κατοίκους του Λεχόβου ότι ο δήμος θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους, επιλύοντας ,στα πλαίσια του δυνατού, προβλήματα που υπάρχουν ή που θα δημιουργηθούν.
  Επιπλέον ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που είτε ολοκληρώθηκαν είτε δρομολογήθηκαν και αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων με  κυριότερα:
- την ολοκλήρωση και πληρωμή των μελετών που έχουν σχέση με τις τοπογραφικές αποτυπώσεις για την υλοποίηση του έργου της τηλεθέρμανσης ΤΚ Λεχόβου.
- Αποστολή της παραπάνω μελέτης στην ΠΕ Φλώρινας που με βάση αυτή προγραμματίζει υλοποίηση του έργου τηλεθέρμανσης με βιομάζα στην κοινότητα.
- Ανατέθηκε  η κατασκευή του έργο «Συντηρήσεις εσωτερικής οδοποιίας πρώην κοινοτήτων Νυμφαίου-Λεχόβου»
- Πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία του έργου «Αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΚ Λεχόβου» προϋπολογισμού 430000€.
- Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάθεσης εργασίας για την αποκατάσταση των καλντεριμιών των εσωτερικών δρόμων.
- Υπογράφηκε διαβαθμική σύμβαση με την ΠΕ Φλώρινας για την κατασκευή έργου «Κατασκευή φρεατίου στην υδατοδεξαμενή της ΤΚ Λεχόβου» .
- Δρομολογήθηκε η εκπόνηση μελέτης για έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής ταυτότητας των σχολικών κτηρίων σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κοζάνης.
- Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και υπολείπεται πλέον μόνο η υπογραφή της σύμβασης προκειμένου να ξεκινήσει το έργο «εγκατάσταση λέβητα βιομάζας και πελετοποιητή στο δημοτικό και το γυμνάσιο της ΤΚ Λεχόβου» προϋπολογισμού αξίας 110.000€.
- Εξαγγέλθηκε η πρόθεση του δήμου να κατασκευάσει βιολογικό καθαρισμό και ζητήθηκε από τους κατοίκους να υποδείξουν κατάλληλη περιοχή.
  Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα επαναληφθεί στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.