Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λεχόβου για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την Λαϊκή Συνέλευση στο Λέχοβο…



  Προς αποκατάσταση των όσων έγιναν, για τον τρόπο που έγινε, αλλά και για την αποκατάσταση αλήθειας σχετικά με την Λαϊκή Συνέλευση στην Τ.Κ. Λεχόβου, νιώθω την υποχρέωση σαν Πρόεδρος της Κοινότητας να ενημερώσω τους συγχωριανούς μου.

  Παρότι ο Κανονισμός Λειτουργίας Τοπικών Κοινοτήτων των Καλλικρατικών  Δήμων, (για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο που σας παραθέτω, τον κανονισμό
ορίζει πως τις Λαϊκές Συνελεύσεις τις συγκαλεί ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, παρόλο το σεβασμό μου στο πρόσωπό του,  ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδης αποφάσισε να κάνει την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 Λαϊκή Συνέλευση.
  Προσωπικά με πήρε τηλέφωνο την Τετάρτη στις 10:22μ.μ.και με ενημέρωσε για τη Λαϊκή Συνέλευση, τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία που είχε ορίσει να πραγματοποιηθεί και αφού πρώτα το δημοσίευσε στα μπλογκς και στη σελίδα του Δήμου.
  Αμέσως συγκάλεσα έκτακτο Τοπικό Συμβούλιο την Πέμπτη το απόγευμα (7:00μ.μ.) και λόγω ότι τη συγκεκριμένη ημέρα ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών είχε προγραμματισμένη εκδρομή, αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ, με  σύμφωνη γνώμη  όλων των Τοπικών Συμβούλων, να μη γίνει την Κυριακή η Λαϊκή Συνέλευση, αλλά να αναβληθεί για άλλη ημέρα καθώς θα έλειπαν οι εκπρόσωποι συλλόγων του χωριού αλλά και μεγάλο μέρος των κατοίκων.
  Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, δεν έλαβε υπόψη την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και πραγματοποίησε τη Συνέλευση σε μία άδεια αίθουσα, με ελάχιστους κατοίκους.
Καταπάτησε το νόμιμο δικαίωμα της Τοπικής Κοινότητας, εμμένοντας παρά την άρνηση του Τοπικού Συμβουλίου να συνομιλήσει με τους Λεχοβίτες χωρίς τους Λεχοβίτες…
  Ελπίζω το συγκεκριμένο να ήταν ένα λάθος και από εδώ και πέρα να τηρηθεί ο Κανονισμός Λειτουργίας Τοπικών Κοινοτήτων και ο ρόλος ο δικός μου και του κάθε Προέδρου, αλλά και των Τοπικών Συμβουλίων να μην είναι διακοσμητικός.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λεχόβου
ΤΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.