Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Στέγη Ποντίων Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τιμήθηκε για άλλη μία χρόνια, με μία συγκινητική, σεμνή και ουσιαστική τελετή, όπως αρμόζει στην ιδιαίτερη αυτή ημέρα, από την Στέγη Ποντίων Αμυνταίου & περιχώρων το πρωί του Σαββάτου 16 Μαΐου, στο κτίριο της Στέγης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


  Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη θεία λειτουργία στο εκκλησάκι της Σοφίας Πίστεως Ελπίδας και Αγάπης και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πόντιας Μάνας, που δεσπόζει στον προαύλιο χώρο. Την εκδήλωση πλαισίωσε με εκπληκτικό τρόπο η μικτή χορωδία της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου & περιχώρων.

  Στη συνέχεια, στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου όπου παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δ/κτης του Α.Τ. Αμυνταίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου, χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Κώστας Σέλτσας, βουλευτής Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος, Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας και Κώστας Θεοδωρίδης, Δήμαρχος Αμυνταίου.

  Ακολούθησε η ομιλία της εκπαιδευτικού, Ειρήνης Σεβαστοπούλου, ενώ από τα συγκινητικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης ήταν η βράβευση του πρώην Πρόεδρου της Στέγης, Θεόδωρου Ιωαννίδη, για την πολύχρονη προσφορά του.

  Η εκδήλωση μνήμης και τιμής, ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε το Δ.Σ. στους παρευρισκόμενους και το ραντεβού ανανεώθηκε στην κορυφαία επετειακή εκδήλωση,  ενόψει της συμπλήρωσης των 50 χρόνων της λειτουργίας της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου & περιχώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.