Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας η ταβέρνα «ΘΩΜΑΣ» στο Σκλήθρο και το εστιατόριο «ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ» στο Ξινό Νερό…



  Με λάμψη από σπουδαίες προσωπικότητες στην ελληνική γαστρονομία και πολλά αρώματα από κουζίνες που… πήραν φωτιά, ολοκληρώθηκε η 22η απονομή των «Χρυσών Σκούφων», που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» στην Αθήνα.
  

  Στο πλαίσιο του θεσμού των «Χρυσών Σκούφων», απονέμονται κάθε χρόνο τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας», σε εστιατόρια και ταβέρνες, που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και βαθμολογούνται από 14/20 και πάνω.

  Μεταξύ αυτών, για άλλη μια χρονιά, η ταβέρνα «ΘΩΜΑΣ» στο Σκλήθρο και το εστιατόριο «ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ» στο Ξινό Νερό απέσπασαν το πολυπόθητο βραβείο.

   Συνολικά, για φέτος, υποψηφιότητα στον ελληνικό διαγωνισμό γαστρονομίας έλαβαν πάνω από 100 εστιατόρια και ταβέρνες.

  Πώς, όμως, μπήκαν στο διαγωνισμό; Εννέα γευσιγνώστες επί δέκα μήνες ταξίδευσαν ινκόγκνιτο σε όλη την Ελλάδα. Μέσα στο διάστημα αυτό ανακάλυψαν και δοκίμασαν του κόσμου τις γεύσεις. Όσα πιάτα μάγεψαν τους ουρανίσκους τους έγιναν πρωταγωνιστές μίας μεγάλης συζήτησης για το ποιο εστιατόριο ή ταβέρνα θα κερδίσει για το 2015 τον «Χρυσό Σκούφο». Έπειτα από ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους, διαμορφώθηκε και η τελική βαθμολογία. 

  Σημειώνεται πως για να κερδίσει κάποιος το πολυπόθητο βραβείο, δηλαδή «Χρυσό Σκούφο» πρέπει το εστιατόριό του να κερδίσει βαθμολογία 15/20 και πάνω.

  Βραβεία, όμως, παίρνουν, επίσης, όσα εστιατόρια κι όσες ταβέρνες συγκεντρώσουν βαθμολογία 14/20 και 14,5/20, λαμβάνοντας συγκεκριμένα «βραβεία ελληνικής κουζίνας».



Κοντοσώρος 14,5/20

  Ελληνική κουζίνα υψηλού επιπέδου με βασικά χαρακτηριστικά τον αρμονικό συνδυασμό τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών με την πιο σύγχρονη γευστική αντίληψη. Εμμονή στη λεπτομέρεια, αλχημιστική μεταμόρφωση των πρώτων υλών στην απόλυτη ουσία τους, συνεχής αναζήτηση των πιο ιδιαίτερων υλικών.

  Ο Νίκος Κοντοσώρος εξελίσσει χρόνο με το χρόνο την κουζίνα του, παρουσιάζοντας λιτές γαστρονομικές συνθέσεις με ουσιαστική γνώση και βαθιά νοστιμιά.

  Κορυφαίο πιάτο: Φέτα Φλωρίνης ψητή, με μια λεπτότατη κρούστα σε ύφος τεμπούρας να περιβάλλει το τυρί.

Ξινό Νερό Φλώρινας, 2386081256, 2386081551.



Θωμάς 14/20

  Εξαιρετική εκπροσώπηση της μακεδονίτικης κουζίνας, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα αλλά και με τολμηρή αναζήτηση και υλοποίηση πρωτότυπων πιάτων με βασικό χαρακτηριστικό τους καλόγουστους και απροσδόκητους γευστικούς συνδυασμούς.

  Ο Νίκος Πασπάλης ισορροπεί αρμονικά ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργική απόδοση των χαρακτηριστικών πιάτων της περιοχής, με σταθερό παρονομαστή την πλούσια και μεστή γεύση σε ολόκληρο το μενού του.

  Κορυφαίο πιάτο: Βουβάλι (ελιά ) με λιμοντσέλο πάνω σε πουρέ σελινόριζας.

18ο χλμ. Αμυνταίου-Καστοριάς, Σκλήθρο Φλώρινας, 2386031206.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.