Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Συνάντηση του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας με τον Βουλευτή Πέλλας Γ. Σηφάκη…  Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Συλλόγου μας με πολιτικούς παράγοντες των Π.Ε. Πέλλας και Π.Ε. Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη, συνάντηση στην Άρνισσα και επί τόπου επίσκεψη στην σήραγγα Άρνισσας.
  
  Η συνάντηση αυτή προέκυψε έπειτα από μια σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν λόγω της ανόδου της στάθμης της Βεγορίτιδας και κατόπιν αποφάσεων που λήφθηκαν από τις Αντιπεριφέρειες Πέλλας και Φλώρινας.
  Στη συνάντηση, αναλύθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας η υφιστάμενη κατάσταση στη Βεγορίτιδα με τα προβλήματα και τις δυνατότητές της.
  Ο κ. Σηφάκης κατανόησε την ανάγκη ύπαρξης Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και δήλωσε πως πρέπει να παραληφθεί άμεσα με σκοπό την σύσταση Φορέα Διαχείρισης.
  Κατανόησε επίσης την ανάγκη ανάκαμψης του υδροφόρου ορίζοντα της Λεκάνης της Βεγορίτιδας που τόσα χρόνια είχε υποβαθμιστεί και θεώρησε αδιανόητη την οποιαδήποτε παρέμβαση με σκοπό την μείωση της στάθμης της λίμνης γιατί τα υδάτινα συστήματα, με σωστή αειφόρο διαχείριση, αποτελούν πηγή πλούτου και ανάπτυξης.
  Ο κ. Σηφάκης υιοθέτησε  τις πάγιες προτάσεις και θέσεις του Συλλόγου δηλώνοντας σύμμαχος του Περιβάλλοντος και της ορθής διαχείρισης των υδάτων.

Με εκτίμηση, το Δ.Σ. του
Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους και μια φωνή προς την σωστή κατεύθυνση. Στο δημοτικό Συμβούλιο του Αμυνταίου για να μη σπάσουν .... αυγά προ Πάσχα δεν ακόυστηκε θέση υπέρ του περιβάλλοντος και της πανίδας αλλά υπέρ των τρακτέρ. Έλεος. Μετά από τόσα χρόνια ξηρασίας επανερχόμαστε στα ιδανικά δεδομένα για την λίμνη και ψάχνουμε λύσεις διοχέτευσης του νερού? Είναι κάτι αντίστοιχο με το μπάζωμα και το χτίσιμο των χειμάρων. Το φυσικό περιβάλλον εκδικείται και διεκδικεί αυτό που του ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eιναι ο μονος που δεν πηγε να καταθεσει στεφανι στο "Μνημείο του αγνωστου τσιφλικα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.