Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας στην Καστοριά…  Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 πραγματοποίησε μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καστοριά, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί εκπαιδευόμενοι από τη Φλώρινα και το Παράρτημα Αμυνταίου.
 
  Επισκέφθηκαν αρχικά το Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό, που χρονολογείται από το 5000 π.Χ. και που δείχνει ότι η Καστοριά είχε κατοικηθεί από τους Νεολιθικούς χρόνους.
  Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το «Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας», που δημιούργησε στο Μαυροχώρι Καστοριάς ο δάσκαλος και ταλαντούχος καλλιτέχνης κ. Δημήτρης Παναγιωτίδης, μαζί με την  σύζυγό του.
  Έπειτα, θαύμασαν τις θαυμάσιες αγιογραφίες της μονής της Μαυριώτισσας, του 11ου αιώνα, ενός από τα πολλά και πιο γνωστά βυζαντινά μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή.
  Τέλος επισκέφθηκαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Καστοριάς και έσμιξαν έτσι εκπαιδευτικοί κι εκπαιδευόμενοι των δυο σχολείων, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν εμπειρίες και υποσχέθηκαν ότι όλοι μαζί θα πραγματοποιήσουν μια από κοινού δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.