Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Παρέμβαση του βουλευτή Φλώρινας K. Σέλτσα με αφορμή την ημέρα δράσης κατά του Ρατσισμού…  55 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη διαδήλωση στο Σάρπβιλ της Ν. Αφρικής, ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις, δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλά μέρη του πλανήτη. Από το Φέργκιουσον των ΗΠΑ, μέχρι τις γειτονιές της Αθήνας, κάποιοι επιμένουν να καταδικάζουν χωρίς δίκη τους ανθρώπους, που διαφέρουν στη φυλή και στο χρώμα.
  
  Σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά από ποτέ, φαινόμενα όπως αυτά, θα έπρεπε να είχαν ήδη εξαλειφθεί.
  Για να τα καταπολεμήσουμε όμως δεν αρκούν τα ευχολόγια και η φραστική καταδίκη. Πρέπει να ψάξουμε τη ρίζα του φαινομένου. Η έλλειψη παιδείας κάνει τους ανθρώπους να παρασύρονται πιο εύκολα σε ρατσιστικά κηρύγματα μίσους, γι αυτό προτεραιότητά μας για όλους και δη τα παιδιά, θα πρέπει να είναι η σωστή εκπαίδευση, βασισμένη στα ιδεώδη του ανθρωπισμού.
  Αυτό όμως που υποδαυλίζει στην πράξη το φυλετικό μίσος και το ρατσισμό είναι η εκμετάλλευση.  Βολεύει λοιπόν κάποιους να σπέρνουν τη διχόνοια ανάμεσα στον απλό λαό, κάνοντάς τον  να αναζητά στους συνανθρώπους του που είτε  είναι μετανάστες είτε είναι αλλόθρησκοι, την αιτία για τα βάσανά του. Έτσι, εστιάζοντας στην αιτία για τα βάσανά του αποπροσανατολίζεται και ταυτόχρονα αποδέχεται την εκμετάλλευση από τα μεγάλα συμφέροντα,  που τον πατριωτισμό τον έχουν μόνο στα λόγια, αλλά που η αληθινή τους προτεραιότητα είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους μέσα από την φοροδιαφυγή και το φθηνό εργατικό κόστος.
  Όλοι αυτοί που διέλυσαν το κοινωνικό κράτος κι έριξαν τους Έλληνες στην ανεργία προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων, όλοι αυτοί που πρακτικά υιοθέτησαν την ατζέντα της Χρυσής Αυγής και τη μετατροπή της κοινωνίας σε ζούγκλα, έχουν τις ίδιες ευθύνες με τη φασιστική συμμορία για την άνοδο του ρατσισμού.
  Είναι καθήκον μας να επανοικοδομήσουμε το κοινωνικό κράτος, να στηρίξουμε τους φτωχούς και τους ανέργους ανεξαρτήτως φυλής, να στηρίξουμε τη ρημαγμένη παιδεία και να ξεριζώσουμε τους φασιστικούς θύλακες όπου υπάρχουν. Η πατρίδα μας πάντα ήταν συνώνυμο του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης και δε θα επιτρέψουμε να ριζώσει ο ρατσισμός.
Κώστας Σέλτσας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.