Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

«Έφυγε» ο Τάσος Τσαούσογλου…



  Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 57 ετών ο Τάσος Τσαούσογλου, επί χρόνια γραμματέας της Ν.Ε. του Συνασπισμού, μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.
  
  Ποιος ήταν
  Ο Τάσος Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1958 στην Τ.Κ. Πελαργού του Δήμου Αμυνταίου από γονείς αγρότες.
  Από τα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια γαλουχήθηκε στα ιδανικά της Αριστεράς και εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και της Β’ Πανελλαδικής.
  Δραστήριο μέλος του φοιτητικού κινήματος σε όλα τα φοιτητικά του χρόνια στους κόλπους της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Από τα πλέον δραστήρια μέλη του Κινήματος για τα δικαιώματα των φαντάρων, εισπράττει απανωτές δυσμενείς μεταθέσεις και πολύμηνες φυλακίσεις, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.
  Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς, του οποίου διετέλεσε και μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής. Επί μακρά σειρά ετών Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Φλώρινας. Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.
  Στη μακρόχρονη θητεία του στην Αριστερά, το όνομά του ταυτίστηκε με την αποφασιστικότητα, την ανιδιοτέλεια και το ότι δεν υποχωρούσε στα ιδανικά και στις αξίες της Αριστεράς.
  Η τεράστια κοινωνική του προσφορά είναι αναγνωρισμένη ακόμη και από τους σκληρότερους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί ο Τάσος μόνο τέτοιους αντιπάλους είχε. Τύγχανε καθολικής αγάπης, εκτίμησης και αναγνώρισης.
  Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 3 μ.μ., στον Πελαργό.

2 σχόλια:

  1. και με πολύ καλή πολιτική θεώρηση των πραγμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιαμπακίδης Νίκος5 Μαρτίου 2015 στις 2:48 μ.μ.

    Καλό ταξίδι σύντροφε, φίλε, αδελφέ. Θα σε θυμόμαστε πάντα όρθιο, γελαστό και μάχιμο. Σου υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, με όσες δυνάμεις έχουμε τον «καλό αγώνα». Για να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.