Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Νεοναζί, το ολοκαύτωμα της μνήμης» στο Λέχοβο…



  Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του γνωστού δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου «Νεοναζί, Το Ολοκαύτωμα της   Μνήμης», θα παρουσιαστεί  με πρωτοβουλία του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας» και των νέων του χωριού, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις  6.30 το απόγευμα, στο εντευκτήριο του Συλλόγου, στο Λέχοβο.
  
  Ένα σχολείο στο Δίστομο και δύο ιστορίες  σε ένα  ντοκιμαντέρ  που στέκεται στην ιστορική αλήθεια, την μνήμη και την λήθη και προβάλλει  τα εγκλήματα των νεοναζί.
  Στο Λέχοβο, το οποίο είναι ένας από τους πλέον γνωστούς μαρτυρικούς οικισμούς  με το ολοκαύτωμα που συνέβη τον Ιούλιο του 1943, η προβολή της εξαιρετικής αυτής ταινίας -που απέσπασε πολλά θετικά σχόλια σε πανελλήνιο επίπεδο-κρίθηκε ιδιαιτέρως  αναγκαία.
  Χαρακτηριστικό στοιχείο μάλιστα είναι  η  συμμετοχή των νέων του  Λεχόβου στην προετοιμασία και την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης  και στο πλαίσιο αυτό οι ίδιοι οι Νέοι του χωριού και η διοίκηση του Συλλόγου, καλούν όλους τους νέους και τις νέες, αλλά και όλους τους κατοίκους να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας  και την συζήτηση που θα ακολουθήσει.

1 σχόλιο:

  1. Λαοι που χασανε τη μνημη τους χαθηκαν απ το προσκηνιο της ιστοριας..Χωρις μισαλοδοξιες -μισος-εχθρους λαους η γνωση κι ο σεβασμος της ιστοριας και των παθηματων στο διαβα της θα μας δειξει το δρομο για ενα καλιτερο μελλον..Μπραβο στη νεολαια του Ηρωικου Λεχοβου για τη πρωτοβουλια τους Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.