Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Αφιέρωμα στο Αμυνταιώτικο καρναβάλι τις δεκαετίες ’60, ’70 και ‘80…



Όπως παλιά! Τα ΒΙΝΤΕΟ – αφιερώματα του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ, που αξίζουν να βρίσκονται σε κάθε ψηφιακή βιβλιοθήκη…
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ



Αμυνταιώτικο καρναβάλι τις δεκαετίες ’60 και ’70
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
 

Το τελευταίο καρναβάλι…
  Όταν οι εκατοντάδες των μασκαράδων, με πηγαίο χιούμορ και γενναίες δόσεις αυτοσαρκασμού προσπαθούσαν να επιβιώσουν στο κωμικοτραγικό χάος της γλυκόπικρης κωμωδίας ή τραγωδίας εκείνης της χρονιάς, μέσα στην αντιφατική ατμόσφαιρα της χαράς, του κεφιού και της διασκέδασης από τη μία και τον φανατισμό και τις απειλές περί αφορισμού από την άλλη, υπό τους πένθιμους ήχους της καμπάνας…
  Από κει και έπειτα, τη σκυτάλη του καρνάβαλου στη περιοχή την πήρε επάξια το Ξινό Νερό που συνεχίζει έως και τις μέρες μας τις αποκριάτικες εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία…
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Αυτο ηταν καρναβαλι! Ας τα βλεπουν μερικοι που νομιζουν σημερα οτι οργανωνουν καρναβαλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλες εποχές τότε. Σήμερα όλοι τα περιμένουν όλα στο πιάτο η μάλλον έτοιμα στο κινητό τους. Τότε κανένας επισημος η σπόνσορας δέν τσόνταρε Ο καθένας έβαζε απο την τζέπη και έκανε το κέφι του Σήμερα έγινε πασαρέλα για να βλέπουν κάποιοι τις μουρες τους στα κινητά και στα ιντερνέτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.