Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Σταθμούς διοδίων για πεζούς, θα τοποθετήσει στο κέντρο της πόλης τις ημέρες των εορτών ο Δήμος Αμυνταίου…



  Μια καινοτόμα για τα Ελληνικά δεδομένα ιδέα, -στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων-, πρόκειται να εφαρμοστεί τις ημέρες των εορτών στο Αμύνταιο!!!
  

  Πρόκειται για την εφαρμογή διοδίων στα πλέον πολυσύχναστα σημεία της πόλης, κυρίως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου μαζικά οι Αμυνταιώτες τα κατακλύζουν για τα απαραίτητα ψώνια των εορτών.

  Ο λόγος για τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Γ. Νικολαϊδη, Π. Μελά, Σ. Παπαπέτρου και τη Πλατεία Αγοράς, σημεία της πόλης όπου  αναμένεται και φέτος να γεμίσει από εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) καταναλωτές, γεγονός που προτίθεται να εκμεταλλευτεί ο Δήμος Αμυνταίου, με στόχο την συγκέντρωση εσόδων που θα βοηθήσουν στα έργα του δήμου.

  Για το σκοπό αυτό, κι έπειτα από πλήθος διαβουλεύσεων, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης, αποφάσισε να προβεί στην διαμόρφωση των παραπάνω οδών, για το διάστημα από 20 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και την 1η Ιανουαρίου του 2015.

  Συγκεκριμένα, στις εισόδους των οδών αλλά και στη πλατεία Αγοράς, θα τοποθετηθούν διόδια στα οποία οι διερχόμενοι πεζοί θα καλούνται να πληρώσουν αντίτιμο πριν τους επιτραπεί να προχωρήσουν παραπέρα.

  Μάλιστα, ο δήμαρχος προτίθεται να εφαρμόσει σύστημα στα πρότυπα της Βιέννης του Μιλάνου και της Μασσαλίας, με τη χρήση ζωνών τιμολόγησης. Έτσι, σε όλες τις εισόδους των οδών και της Πλατείας Αγοράς, θα τοποθετηθούν ειδικά κουβούκλια στα οποία υπάλληλοι του δήμου θα εκδίδουν εισιτήρια που θα αφορούν συγκεκριμένες ζώνες (Άνω – Κάτω Πλατεία, πέρα – δώθε Μ. Αλεξάνδρου κτλ, κτλ), με το αντίστοιχο κόστος.

  Παράλληλα, προκειμένου το όλο εγχείρημα να καταστεί πιο ελκυστικό, τα εισιτήρια θα αναγράφουν ένα μοναδικό αριθμό μέσω του οποίου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κερδίσει, έπειτα από κλήρωση, διάφορα δώρα όπως κάστανα, μαλλί της γριάς και καλαμπόκι από τους τοπικούς πωλητές ή μπαλονάκια από τους περιφερόμενους Αγιο-Βασίληδες.

  Επίσης, οι καταναλωτές θα μπορούν να δηλώσουν μέχρι και τρία καταστήματα τα οποία θα επισκεφτούν, αποκτώντας ταυτόχρονα έκπτωση μέχρι και 80% στα προϊόντα τους.

  Επιπρόσθετα, με την επίδειξη του εισιτηρίου θα προσφέρεται προνομιούχα αριθμημένη θέση στην παρακολούθηση θεαμάτων, όπως για παράδειγμα το Δημοτικό Συμβούλιο.

  Τέλος, ειδικές μειωμένες τιμές θα προβλέπονται για όσους επιθυμούν την είσοδό τους στις οδούς και τη πλατεία, μόνο για την κατανάλωση καφέ και τσίπουρου, στις καφετέριες και τα τσιπουράδικα.

  Μέχρι στιγμής, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα θετικοί απέναντι στο μέτρο, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα απ' το να κάνεις τα ψώνια σου γνωρίζοντας ότι έχεις συνεισφέρει στην βελτίωση της πόλης σου και μάλιστα κερδίζοντας πλούσια δώρα.

  Έντονη είναι η αντίδραση του Μάκη Ιωσηφίδη και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, οι οποίοι επιμένουν ότι το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί μόνο στην Ιστορική έδρα του Δήμου, το Νυμφαίο(!) και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα καταθέσουν για κάθε σταθμό διοδίων και απο μία αγωγή, (14 συνολικά)!!!

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, μοναδική εκκρεμότητα για την εφαρμογή του νέου μέτρου είναι η ανακοίνωση των τιμών των εισιτηρίων, κάτι που αναμένεται να συμβεί την επόμενη εβδομάδα.

  Το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ θα σας κρατάει ενήμερους για κάθε νέα εξέλιξη…





* Στις φωτογραφίες, οι κεντρικοί δρόμοι του Αμυνταίου σε ώρα αιχμής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.