Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΑΜΥΝΤΑΣ – HOLON 25-21 και ιστορική πρόκριση στους «16» του Τσάλεντζ Καπ Γυναικών… (ΒΙΝΤΕΟ)



Ο μύθος του Δαυίδ και του Γολιάθ, αναβίωσε στο Αμύνταιο…


  Στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ Γυναικών προκρίθηκε ο Αμύντας Αμυνταίου που νίκησε και στον δεύτερο αγώνα την Ισραηλινή Χολόν με 25-21 στο κατάμεστο από 1.000 θεατές ΔΑΚ του Αμυνταίου.

  Ο ΑΜΥΝΤΑΣ στο πρώτο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με 12-9, όμως στο δεύτερο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και με την συμπαράσταση του κόσμου, κατάφερε να επικρατήσει με 25 - 21! (συνολικό σκορ των δύο αγώνων, 53-42).
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...


  Πλέον ο Αμύντας Αμυνταίου είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελληνικής γυναικείας χειροσφαίρισης, στην Ευρώπη.
  Η Χολόν, εμφανώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, στηριζόμενη στην ηγετική φυσιογνωμία της Βίκρατ (5γκ.)  και στην κινητικότητα της Μούσα (6γκ.), κατάφερε να εκμεταλλευτεί το άγχος των γηπεδούχων και να ελέγξει το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. 
  Η ανάπαυλα βρήκε τις φιλοξενούμενες μπροστά στο σκορ με 3τέρματα (12-9) και στις αρχές τις επανάληψης αύξησαν το προβάδισμα τους, ακόμα και στα 4τέρματα (14-10).
  Στην συνέχεια οι παίκτριες του Αμύντα, αφυπνίστηκαν από της ιαχές ενθάρρυνσης των φιλάθλων και ανέβασαν σταδιακά στροφές.
  Με την Ταιρίδου -αντικατέστησε την Κόρρα, που υπέστη διάστρεμμα στο πρώτο παιχνίδι-  να αποδίδει τα μέγιστα κάτω από τα δοκάρια στο β’ μέρος, την περιφερειακή γραμμή των Τσιομπάνου (8γκ.), Στρατάκη (4γκ.) και Βαφειάδου (6γκ.), να είναι αποτελεσματική στο τελευταίο 20λεπτο και τις υπόλοιπες παίκτριες να δίνουν λύσεις, ο Αμύντας μετά το 19-19 του 50λεπτού, με ένα σερί 3-0, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκόρ με διαφορά 3τερμάτων 19-22 στο 52λεπτο.
  Με την ψυχολογία υπέρ τους και τον κόσμο να της αποθεώνει σε κάθε τους ενέργεια, οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου και της Αναστασίας Παπαβασιλείου, έσπασαν και την τελευταία αντίσταση των Ισραηλινών, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 21-25.
  Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και ο δήμαρχος Αμυνταίου Κων/νος Θεοδωρίδης, συνεχάρηκαν προσωπικά τις παίκτριες και το τεχνικό τιμ του Αμύντα για την επιτυχία τους.
ΧΟΛΟΝ -ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 21-25 (12-9 ημχ.)
Διαιτητές: Μανέα – Ιλιέσκου (Ρουμανία)
ΧΟΛΟΝ (Μαρία Φρίντμαν): Αμπράμοβιτς, Λέβι, Κοέν, Μπεν-Ζικρί, Αμινόφ 2, Μπρικ, Σεγκάλ, Κατσίρ, Ροζενστάιν 2, Μπέργκμαν 4, Μπεν Γιακόβ, Μούσα 6, Μπεν Σοσάν 2, Βικράτ 5
Δίλεπτες Αποβολές: 4,  Πέναλτι; 4/4
ΑΜΥΝΤΑΣ (Νίκος Γιώσκος): Μπάντη, Γεωργιάδου, Καλοϊδή 3, Ρακοπούλου, Σουμελίδου, Κοτσοπούλου, Παρασκευά, Τσιομπάνου 8, Σμαρδέλη 1, Ταϊρίδου (τφ), Χατζή 1, Γκάτσιου 2, Βαφειάδου 6, Καλογήρου, Στρατάκη 4.
Δίλεπτες Αποβολές: 6,  Πέναλτι 3/3
 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.