Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

«Ταξίδι στον 5ο αι. π.Χ. …Στιγμές από τη Ζωφόρο του Παρθενώνα» στον Φιλώτα…



  Μια μοναδική εμπειρία είχαν οι μαθητές του Γ2 τμήματος του Γυμνασίου Φιλώτα, όταν στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας προχώρησαν σε μια δραστηριότητα που τους ενθουσίασε πραγματικά, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, με την καθηγήτριά τους Μαλτή Ευδοκία - Ευθαλία, ΠΕ1 Θεολόγο.
  
   Έπλασαν με τα χέρια τους τμήματα παραστάσεων της Ζωφόρου του Παρθενώνα, έχοντας ως μοναδικό τους υλικό γύψο και πλαστικά καλούπια αυτών των παραστάσεων.
  Οι μαθητές γνώρισαν και ένιωσαν την αξία των πολιτιστικών αυτών στοιχείων μας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μακραίωνης ιστορίας μας.
  Κατάλαβαν την ανάγκη για αδιάκοπη υπενθύμιση σε φορείς και αρμόδιους παράγοντες του εξωτερικού, ώστε τα μάρμαρα του Παρθενώνα, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, να  επιστραφούν  στον φυσικό τους χώρο, εκεί  όπου ανήκουν πραγματικά.
  Τα αποτελέσματα της συλλογικής προσπάθειας των παιδιών συγκεντρώθηκαν σε πίνακα και τοποθετήθηκαν, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, δίπλα στο Μουσείο που βρίσκεται στο εσωτερικό του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.