Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σάλος με τον σκελετό γοργόνας που βρέθηκε στην Βεγορίτιδα…



  Άμεση ήταν η αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας μετά το γεγονός της ανεύρεσης σκελετού γοργόνας, στην περιοχή όπου εκτελούνται έργα για την αποκατάσταση του σπασμένου αγωγού λυμάτων, στη λίμνη Βεγορίτιδα.

  Ο Μηχανογραφικός Οργανισμός Υδάτων - Φαινομένων Ακτοπλοΐας επιβεβαίωσε επίσημα την πληροφορία της ύπαρξης του σκελετού, μήκους περίπου 2 μέτρων και 11 εκατοστών…
  
 Μάλιστα δημοσίευσε το άρθρο στο περιοδικό «Ocean» με τίτλο «αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη Υδάτινου ανθρωποειδούς».
  Ο Υπεύθυνος Βιολόγος του Οργανισμού που επισκέφτηκε την περιοχή, ανακοίνωσε ότι οι γοργόνες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έργα ζωγραφικής σε σπήλαια στα τέλη της Παλαιολιθικής (Stone Age) περιόδου περίπου το 30.000 χρόνια π.Χ, υπάρχουν και ζουν σε όλες τις λίμνες και τους ωκεανούς του κόσμου.

  Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη του στο Animal Planet ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, εξέφρασε την πεποίθηση του για την ύπαρξη και άλλων ανθρωποειδών, γεγονός το οποίο θα επιβεβαιωθεί, ή όχι, όσο προχωρούν τα έργα της αποκατάστασης του σπασμένου αγωγού...


  Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εργασίες αποκατάστασης του αγωγού είχαν ξεκινήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου πριν ένα χρόνο, αλλά διακόπηκαν λόγω του γεγονότος, καθώς και από την προτροπή ενός γέροντα από τον Αγ. Παντελεήμονα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι παλιά, στην συγκεκριμένη τοποθεσία, υπήρχαν –εκτός από γοργόνες- μάγισσες και νεράιδες που μεταμόρφωναν τους περαστικούς σε …γριβάδια!

  Το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, καλού – κακού, δημοσιεύει μια πρωτότυπη (αλλά δοκιμασμένη) συνταγή για ΓΟΡΓΟΝΑ ΣΤΙΦΑΔΟ…


Τι χρειαζόμαστε:

1 γοργόνα τεμαχισμένη

1 κιλό κρεμμύδια (κοκκάρι)

2 κρεμμύδια μέτρια Πετρών

4 φύλλα δάφνης

4 σκελίδες σκόρδο Αντιγόνου

φυλλαράκια δεντρολίβανου (6-8)

μπαχάρι

ντοματάκια κομμένα

λίγη ζάχαρη (1/2 κουταλάκι)

ξηρό κόκκινο κρασί (1 φλιτζανάκι του καφέ) ΜΠΟΣΚΟΣ

αλάτι

πιπέρι

πιπέρι σε κόκκους (4-8)

1/2 μπουκάλι ξύδι



Πώς το κάνουμε:

1. Από βραδύς, μουλιάζουμε την κομμένη σε φέτες γοργόνα μέσα σε ένα μίγμα με ξύδι και νερό στα οποία προσθέτουμε τα φύλλα δεντρολίβανου (περίπου 6-8), 2 φύλλα δάφνης, 1 κρεμμύδι σε φέτες, 3 σκελίδες σκόρδο πατημένες, αλάτι και πιπέρι.

2. Την επόμενη, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι με μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα. Βάζουμε μέσα τη γοργόνα (αφού την έχουμε στραγγίξει) και τη σοτάρουμε, να πάρει χρώμα.

3. Βάζουμε 1 ποτήρι με νερό και τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

4. Πριν αρχίσει να "λιώνει" η γοργόνα, σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε όλα τα κρεμμύδια (1 κιλό) ολόκληρα μαζί με μια σκελίδα σκόρδο (πατημένη) και τα σοτάρουμε.

5. Τα στραγγίζουμε από το λάδι (που τα έχουμε σοτάρει) και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη γοργόνα

6. Εκεί θα βάλουμε άλλα 2 φύλλα δάφνη, πιπέρι, τους κόκκους από πιπέρι, αλάτι, μπαχάρι, τα κομμένα ντοματάκια, λίγη ζάχαρη και το κρασί.

7. Σιγοβράζουμε, μέχρις ότου σφίξει η σάλτσα.

8. Το νερό πρέπει να είναι ελάχιστο, δεν θέλουμε να μας γίνει... σούπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.