Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον ΕΝΦΙΑ - Τρεις περιπτώσεις προσφυγών….



  Τρόπους για την αντιμετώπιση του ΕΝΦΙΑ από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, ανακοινώθηκαν σήμερα από την πολιτική κίνηση “Έλληνες Φορολογούμενοι” και αναρτήθηκαν υποδείγματα προσφυγών τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από τον κάθε φορολογούμενο.
 
  Με την ενέργειά τους αυτή, οι “Έλληνες Φορολογούμενοι” συνεχίζουν την πρακτική του κοινωνικού ακτιβισμού που ξεκίνησαν τον Ιούλιο, με την διάθεση στους πολίτες υποδειγμάτων προσφυγών κατά των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος, κατά την οποία εκατοντάδες φορολογούμενοι έλαβαν νομικές συμβουλές για τη συμπλήρωση και την κατάθεση των προσφυγών τους στις Δ.Ο.Υ..
  Με βάση τα υποδείγματα που αναρτήθηκαν στο site www.forologoumenoi.gr, οι πολίτες μπορούν να προσφύγουν για μία ή για περισσότερες από τις παρακάτω περιπτώσεις:
α) για την περίπτωση που κρίνουν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα (λόγω έλλειψης φοροδοτικής ικανότητας) να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, αιτούμενοι την κατάργηση ή τη μείωσή του.
β) για την περίπτωση που επιβαρύνονται με συμπληρωματικό φόρο ενώ εξακολουθούν να οφείλουν το σύνολο ή μέρος στεγαστικού δανείου (αφορά σε φορολογούμενους που βαρύνονται και με τον συμπληρωματικό φόρο, δηλαδή τις περιπτώσεις του πρώην ΦΑΠ.
γ) για την περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να ζητήσει μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, λόγω του ότι από το Υπουργείο Οικονομικών καταλογίστηκε συνολικός ΕΝΦΙΑ κατά εκατοντάδες εκατομμύρια υψηλότερος από το ποσό το οποίο είχε εγκρίνει η Βουλή μέσω του Προϋπολογισμού (για το ζήτημα αυτό, οι “Έλληνες Φορολογούμενοι” την περασμένη εβδομάδα υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού κ. Χαρδούβελη και της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κας Σαββαΐδου).
  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της πολιτικής κίνησης κ. Γιάννης Σιάτρας, “με την πρωτοβουλία τους αυτή, οι Έλληνες Φορολογούμενοι θέλουν να κινητοποιήσουν τους πολίτες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και παράλληλα να προκαλέσουν -έστω και μέσα από δικαστικές αποφάσεις- την αλλαγή στη φιλοσοφία της φορολόγησης των ακινήτων, εισάγοντας έννοιες όπως η “φοροδοτική ικανότητα” και η “δίκαιη και πραγματική αποτίμηση” της περιουσίας”. Επίσης, ο κ. Σιάτρας ανέφερε ότι “παρά τα όσα συμβαίνουν σήμερα σε επίπεδο διαμαρτυρίας και διεκδίκησης από τους πολίτες, είναι πρωτόγνωρα, εν τούτοις είμαστε πεπεισμένοι ότι, για έναν μεγάλο αριθμό προσφυγών θα υπάρξει θετική έκβαση. Με τον τρόπο αυτό, θα παραχθεί νομολογία την οποία θα είναι αναγκασμένη να λάβει υπ' όψη της η Κυβέρνηση, επηρεάζοντας έτσι θετικά το σύνολο των πολιτών”.
  Εθελοντές από τους “Έλληνες Φορολογούμενους” θα βοηθήσουν, χωρίς κόστος, στο μέτρο του δυνατού, όσους πολίτες επιθυμούν, στη συμπλήρωση και την κατάθεση των προσφυγών τους. Όμως, προσοχή! Η προθεσμία κατάθεση των προσφυγών λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
  Για περισσότερες πληροφορίες και για τα υποδείγματα, επισκεφθείτε τη σελίδα www.forologoumenoi.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.