Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ο Φλωρινιώτης Περικλής Μήτκας νέος πρύτανης του Α.Π.Θ.



  O καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Περικλής Μήτκας εξελέγη στο β' γύρο νέος πρύτανης του ΑΠΘ, του μεγαλύτερου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας.
  Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μήτκας που αντιμετώπιζε τον καθηγητή Νανοτεχνολογίας Στέργιο Λογοθετίδη, κατάφερε να συγκεντρώσει 928 ψήφους έναντι 717 του συναδέλφου του.


  Για τα επίμαχα θέματα του ΑΠΘ, που αναζητούν λύσεις, ο κ. Μήτκας λίγες μέρες πριν τις πρυτανικές εκλογές είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός στην καθαριότητα και να γίνονται πιο προσεχτικά οι προκηρύξεις διαγωνισμών σε συνεργασία με το ελεγκτικό συνέδριο, ώστε να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις από ενστάσεις, ενώ θα πρέπει να ζητηθεί η συμβολή των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, στον οποίο το ΑΠΘ καταβάλλει σημαντικό ποσό δημοτικών τελών.
  Για τη φύλαξη αναφέρθηκε στο σχεδιασμό master plan με τη συνεργασία της Πολιτείας. Καταλήψεις και παραβατική συμπεριφορά, είπε, θα αντιμετωπίζονται με πειθαρχικές κυρώσεις και η διαφάνεια θα είναι το χαρακτηριστικό λειτουργίας του ιδρύματος.
  Για τα οικονομικά, υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να καταρτίζεται εγκαίρως και να συνδιαμορφώνεται με το Συμβούλιο Διοίκησης, ώστε να μη χάνονται χρήματα, ενώ έκανε λόγο για εξορθολογισμό δαπανών και αναζήτηση πόρων από το ΕΣΠΑ.
  Το αποτέλεσμα των πρυτανικών εκλογών στο ΑΠΘ πάντως θεωρείται «εύθραυστο», καθώς σοβαρό πρόβλημα ενδέχεται να προκύψει από την προσφυγή που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο καθηγητής του τμήματος Χημείας και πρώην αντιπρύτανης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, του οποίου αποκλείστηκε η υποψηφιότητα από το Συμβούλιο Διοίκησης.
  Εάν ο κ. Γιαννακουδάκης δικαιωθεί, δεν αποκλείεται οι εκλογές να τιναχτούν στον «αέρα» και αφού ακυρωθούν να επαναληφθούν με νέες υποψηφιότητες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.