Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο Πολιτισμός ορισμένων ανθρώπων στο Σκλήθρο Φλώρινας…



  Αυτό θα πει πολιτισμός και παιδία, με 50 κάδους σκουπιδιών σε ένα χωριό 400 κατοίκων και σε απόσταση 20 μέτρων από την πόρτα μας και όμως, κάποιοι το κατάφεραν και έχουν γίνει 15 …χωματερές!
  Τι να πει κανείς που για άλλη μια φορά καταφέραμε να δείξουμε το πόσο ζώα είμαστε!!!


  H εικόνα μιλά από μόνη της και είναι κρίμα τόση ομορφιά που υπάρχει γύρω μας να την καταστρέφουμε ασυνείδητα πετώντας όπου να 'ναι τα σκουπίδια ή τα μπάζα στα βουνά ή δίπλα στο ποτάμι ρυπαίνοντας το κι άλλο, αφού με ένα αεράκι μέτριο η μια βροχή όλα μπαίνουν μέσα, καταλήγοντας στην λίμνη Ζάζαρι, επιβαρύνοντας και καταστρέφοντας το περιβάλλον που θα αφήσουμε κληρονομιά στης επόμενες γενιές...
Γ. Μαναβής




5 σχόλια:

  1. Γείτονες σας ειναι .γιατί δεν του καταγγελετε στις αρχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ
    ΕΤΣΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ =ΔΗ= ΜΑΓΚΑΣ
    ================ΑΙΣΧΟΣ ============

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ήταν μόνο στο Σκλήθρο το χάλι με τα σκουπίδια, αυτό συμβαίνει δυστυχώς παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άρθρο αυτό το έγραψα με σκοπώ να ευαισθητοποιήσω κάποιους και να γίνει γνωστό σε πολλούς ανθρώπους της μικρής αυτής κοινωνίας ότι υπάρχουν αυτά δίπλα μας γιατί λίγοι είναι αυτοί που τα γνωρίζουν. οι ποιο πολλοί είναι άνθρωποι της ψευτοκουλτούρας του καφενείου του σπιτιού και της μαύρης προπαγάνδας που μέσω αυτής θα χτυπήσουν αυτόν που θα πει η θα γράψει κάτι καλό για τον τόπο του ώσπου στο τέλος η λέξη (Λογική) θα είναι άγνωστη …Τέλος θέλω να αφυπνίσω τους νέους που θεωρώ ποιο λογικούς έτσι ώστε όταν δει κάποιος κάτι παρόμοιο να αντιδράσει και να ξέρει ότι θα έχει και εμένα σύμμαχο του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ανάγκη, δυστυχώς, ελάχιστων στον αριθμό νέων ανθρώπων, να παρεμβαίνουν για να συνδράμουν στη θεραπεία της παθογένειας των μικρών κοινωνιών καθίστανται σχεδόν πάντα τύποι γραφικοί και, εν κρυπτώ και με το χέρι στο στόμα, αντικείμενο χλευασμού. Ο Γιώργος Μαναβής είναι επί αποδείξει Ακτιβιστής (με κεφαλαίο Α) στο Σκλήθρο. Ενοχλείται και αντιδρά με πράξεις παρεμβατικές για την καλή εικόνα του μικρού του τόπου. Πρόθυμος να βοηθήσει σε χρηστές και χρήσιμες εργασίες που λαμβάνουν χώρα για τον εξωραϊσμό νοσηρών φαινομένων. Οργίζεται με εκείνον τον συμπολίτη του που ως βέβηλος διαλύει έργα της μητέρας φύσης είτε από βίτσιο είτε από άγνοια. Απογοητεύεται ο Γιώργος με τους πιο μικρούς σε ηλικία από αυτόν που κάθονται στα κιόσκια όπου βρίθει ο τόπος γύρω τους από συσκευασίες τροφίμων και ποτών που οι ίδιοι έχουν αποθέσει στον απέραντο κάδο της φύσης. Οργίζεται με το αδιάφορο βλέμμα των συμπολιτών του που το ανώμαλο εκλαμβάνεται από αυτούς ως φυσιολογικό.
    Ο Γιώργος δεν καταγγέλλει επώνυμα τους καταστροφείς, αλλά αναδεικνύει το κατάπτυστο έργο τους. Κατόπιν μαζεύει τους συνοδοιπόρους και ομοϊδεάτες του και επί τω έργω...
    Με τα γραφόμενά μου θέλω να ενισχύσω την προσπάθεια της παρέας του Γιώργου ευχόμενος καλή συνέχεια και κλειστά αυτιά. Ο σωστός πολίτης αναγνωρίζει το καλό και το επικροτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.