Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Απάντηση της ΔΕΤΕΠΑ στο δημοσίευμα του Κ. Θεοδωρίδη…



"Η αλήθεια για το δάνειο της τηλεθέρμανσης"…

  Με αφορμή δημοσίευμα του κ. Θεοδωρίδη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α. και επικεφαλή της Αντιπολίτευσης, θέλουμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα  τους συνδημότες μας για την αλήθεια των γεγονότων, όπως άλλωστε κάναμε και στο παρελθόν με ανοιχτές συνελεύσεις – ενημερώσεις, και όχι με προεκλογικές σκοπιμότητες.


  Το έργο επέκτασης της Τηλεθέρμανσης στα Δ.Δ. Αμυνταίου, Φιλώτα και Λεβαίας εντάχθηκε στις 13.12.2012.
  Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε στις 31.08.2013, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τις ανάδοχες εταιρείες.
   Το συνολικό κόστος του έργου είναι  13.954.621,00 ευρώ. Η ίδια συμμετοχή της Επιχείρησης ανέρχεται στο ποσό των 3.776.293,13 ευρώ (1.980.289,37 ευρώ, και  Φ.Π.Α. 1.796.003,76 ευρώ).
  Για την ομαλή και χωρίς εκπλήξεις εξέλιξη του έργου, η Επιχείρηση προχώρησε σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για χορήγηση δανείου, ύψους 1.900.000,00 ευρώ, από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Στις 22.11.2013, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α. στο θέμα: Υποβολή αιτήματος προς το Τ.Π.&Δ. για τη χορήγηση δανείου για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής της Δ.Ε.Τ.Ε.ΠΑ. στην εκτέλεση της πράξης «Επέκταση των εγκαταστάσεων της Τ/Θ Ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου» ενταγμένης στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α., ο κ. Θεοδωρίδης και το μέλος του Δ.Σ. κ Αβραμίδης Ιωάννης καταψήφισαν την πρόταση, απόφαση 116/2013 Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α., με την πρόφαση ότι τα χρηματικά αποθέματα της Επιχείρησης επαρκούν. Αν και η αναγκαιότητα της λήψης δανείου τους γνωστοποιήθηκε και τεκμηριώθηκε με την παρουσίαση πίνακα χρηματοροής από τον Γενικό Διευθυντή και τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας.
  Για κάποιον που γνωρίζει απλή αριθμητική, τα χρηματικά αποθέματα της επιχείρησης, στα οποία αναφέρεται ο κ. Θεοδωρίδης, μετά από χρηστή διαχείριση της παρούσας Διοίκησης, δεν επαρκούν  για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής,3.776.293,00 ευρώ.
  Επίσης δεν είναι δυνατόν η επιχείρηση να μείνει εν εξελίξει τόσο μεγάλου έργου χωρίς χρήματα στο ταμείο της.
  Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί ο κ. Θεοδωρίδης προτρέποντάς μας σε τέτοιες λύσεις;
  Θέλει να επαναλάβουμε τα δικά του λάθη και να θέσουμε σε κίνδυνο την εξέλιξη του έργου;
  Θέλει να ξαναζήσουμε καταστάσεις του 2002, όταν ξεκίνησε το έργο της Τηλεθέρμανσης χωρίς την εξασφάλιση χρημάτων, με αποτέλεσμα όταν έχασε τις εκλογές ο ίδιος, ο κ. Λιάσης έτρεχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και να πληρώσει τους  απλήρωτους εργολάβους;
  Από αυτή την αστοχία η Επιχείρηση επιβαρύνθηκε με το ποσό των 300.000,00 ευρώ, χρήματα των καταναλωτών των συνδημοτών μας.
  Σε όλα τα προηγούμενα έργα της Τηλεθέρμανσης έγιναν συνάψεις δανείων, για τα οποία η επιχείρηση πληρώνει τοκοχρεολύσια 500.000,00 ευρώ ετησίως  από τη διάθεση χρημάτων του Τοπικού Πόρου.
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ και οποιαδήποτε προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού των συνδημοτών μας σκοπό έχει την υπονόμευση του έργου.
Η δυνατότητα όλων των συνδημοτών μας να έχουν τηλεθέρμανση είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα του Δήμου μας  και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο βωμό της ψηφοθηρίας.
  Παρακαλούμε τον κ. Θεοδωρίδη να μη χρησιμοποιεί την τηλεθέρμανση για την επίτευξη προεκλογικών στόχων και μετεκλογικών σκοπών γιατί όσες φορές στο παρελθόν διαχειρίστηκε θέματα της τα αποτελέσματα και οι συνέπειες ήταν καταστροφικές για την επιχείρηση και τους καταναλωτές.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α.
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


7 σχόλια:

  1. ΜΟΥΦΑ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ . ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΦΑΝΕΡΑ. ΜΟΥΦΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΑΝ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΤΟΤΕ ΚΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παπαχρηστου οπως αλλωστε ο ιδιος εχει δηλωσει σε δημοτικη συνεδριαση εχει σπουδασει ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ....αΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑΛΕΕΙ ΟΛΑ..Τι να φτουρισουμε μπροστα σαυτον τον γιγαντα εμεις οι ασχετοι και ταπεινοι.....

      Διαγραφή
  2. Ένα απλό και κατανοητό κείμενο. Αν και δεν γουστάρω αυτή την κόντρα του Παπαχρήστου με τον Θεοδωρίδη τουλάχιστον καταλαβαίνω γιατί τον κατηγορεί.
    Με το άλλο του Θεοδωρίδη δεν κατάλαβα τι θέλει να πει ο ποιητής. Εκτός αν ο κ. Θεοδωρίδης δεν θέλει να είναι πολύ σαφείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ,
    ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΚΑΤΑΝΟΗΤΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ =ΚΩΣΤΑΣ= ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΗ ΞΑΝΑ
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥΛΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ
    ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.
    ΤΩΡΑ ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΗ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ = ΟΥΔΕΝ = ΚΕΡΔΟΣ.
    ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ
    ΘΕΡΜΑΣΗΣ Η ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ =ΚΩΣΤΑ=
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗ
    ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΝΟΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ
    Η ΛΑΘΗ ΚΑΤ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΝ ΤΗΣ =ΠΡΑΣΙΝΗΣ= ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ
    ΤΟΤΕ ΕΔΙΝΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟΝ ΕΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΜΟΥΦΑ ΑΣΕ ΤΗΝ ΔΕΤΕΠΑ ΗΣΥΧΗ ΟΠΟΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΗΣ ΈΚΑΝΕΣ ΖΗΜΙΑ. ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ. ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Πρόεδρος ασχολείται μόνο με την κόντρα με τον μούφα.
    Ας ασχοληθεί με αυτό για το οποίο πληρώνεται επιτέλους.
    Διχάζει το Αμύνταιο έτσι.
    Ας ρίξει τους τόνους γιατί μετά τις εκλογές δεν θα τον
    χαιρετά στον δρόμο ούτε ο Ιωσηφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παπαχρήστου η κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος που γίνεται και σκόπιμα, τιμωρείται. Γιατί τα λεώ αυτά; αν είσαι άντρας βγες και πες επι της θητείας σου ποσα πληρωσες δικηγόρο της ΔΕΤΕΠΑ για νομική συμβουλή ( όχι για δικαστηρια ) και αν αυτή η δικηγόρος έχει σύζυγο συνηποψηφιο σου. Εγώ θέλω να μάθω ποσα τελικά της έδωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.