Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ταξίδι μέσα από τα γαλλικά κινούμενα σχέδια, από την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας…



  Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (www.athensanimfest.eu) με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (http://www.ifa.gr), τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας και την υποστήριξη του 3ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής - Εφαρμοσμένου Εργαστηρίου Πολυμέσων ΤΕΕΤ / ΣΚΤ / ΠΔΜ, διοργανώνουν
 
 στις 5, 6, 7 Μαΐου 2014, ένα Ταξίδι μέσα από τα γαλλικά κινούμενα σχέδια, στην αίθουσα «Θ. Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, στις 9:00μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Σημείωση: Οι ταινίες απευθύνονται σε θεατές άνω των 10 ετών

Ταξίδι μέσα από τα γαλλικά κινούμενα σχέδια
  Η συλλογή των ταινιών που θα προβληθούν στο τριήμερο πανόραμα, φέρει τον τίτλο: «Αποφασιστικά Εμψυχωμένα» (Résolument Animés / Resolutely Animated) και έχει πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Annecy της Γαλλίας, το Γαλλικό Γραφείο Ταινιών (Bureau du Film Français) και τον επίσης γαλλικό οργανισμό: Cultural Cooperation and French Language Promotion.
  Μεγάλα ονόματα δημιουργών, όπως είναι οι: Rene Laloux, Paul Grimault, Michel Ocelot, Jacques-Rémy Girerd, Jean-François Laguionie, Sylvain Chomet και νέα ταλέντα από τις καλύτερες Γαλλικές σχολές animation, αλλά και μερικοί δημιουργοί από άλλες χώρες όπως: Ινδία, Αργεντινή, Ισραήλ, Ουγγαρία, που υποστηρίχθηκαν από το Γαλλικό κράτος, έχουν συμπεριληφθεί στην παρούσα συλλογή ταινιών animation μικρού μήκους. Πλούσια σενάρια, δοκιμασμένες τεχνικές, μεγάλα ταλέντα και δυναμικές εταιρίες παραγωγής.
  Έχουν ανθολογηθεί συνολικά 60 ταινίες animation, σε έξι θεματικά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.