Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας «Ταβέρνα ΘΩΜΑΣ» και Κοντοσώρος…



  Για άλλη μια χρονιά απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και επέστρεψαν από την Αθήνα με το ειδικό βραβείο «Ελληνικής Κουζίνας» οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Σκλήθρο και το Ξινό Νερό του Δήμου Αμυνταίου, ο Βαγγέλης και Θωμάς Πασπάλης και ο Νίκος Κοντοσώρος αντίστοιχα, βραβεία που απονεμήθηκαν στην τελετή γαστρονομίας «Χρυσοί Σκούφοι 2014».

  Αν μη τι άλλο, οι εν λόγω επιχειρηματίες προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τη περιοχή μας και όπως όλα δείχνουν, οι επενδύσεις αλλά και το μεράκι τους για επιλεγμένες και τοπικές παραδοσιακές απολαύσεις, αποδίδουν καρπούς και …βραβεία!

Η τελετή απονομής
  Με ελληνικό χρώμα όσον αφορά τις κορυφαίες διακρίσεις αλλά κι ευρωπαϊκή αύρα χάρη στους διεθνείς υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή, δόθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 10/3 στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» τα Βραβεία Γαστρονομίας Χρυσοί Σκούφοι 2014 στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.
  Μεγάλος νικητής ο Έκτωρ Μποτρίνι που κρατά για δεύτερη χρονιά τον τίτλο του σεφ του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα (Etrusco - Κέρκυρα) ενώ βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο για δύο ακόμα εστιατόρια του, στην Αθήνα και τη Ρόδο.
  Αν εξαιρέσουμε την Αθήνα, η οποία –όπως είναι αναμενόμενο– κερδίζει τη μερίδα του λέοντος με 9 Χρυσούς Σκούφους και 14 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας καταγράφουν επίσης υψηλές επιδόσεις.
  Η Χαλκιδική με 3 και 4 εστιατόρια αντίστοιχα, η Κρήτη με 3 και 3, ενώ Μύκονος, Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη κερδίζουν 2 Χρυσούς Σκούφους και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, η Ρόδος έναν Χρυσό Σκούφο και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Δυτική Μακεδονία 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.
  Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Πάτμος και το Πήλιο κερδίζουν για πρώτη φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Ταβέρνα Θωμάς 14/20
 Επιλεγμένες τοπικές πρώτες ύλες, πιάτα που εμπνέονται από την τοπική παράδοση κι εκτέλεση συνταγών από «καλό χέρι» διαμορφώνουν ένα γευστικό τοπίο που εκπλήσσει με βάση τη γεωγραφική του θέση. Πολύ καλή λίστα κρασιών. Τ.Κ. Σκλήθρου Δήμου Αμυνταίου, 23860 31206

Κοντοσώρος 14,50/20
 Εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Αξιοποιεί προϊόντα της μακεδονικής γης, χρησιμοποιεί με ήπιο τρόπο σύγχρονες τεχνικές και προτείνει πιάτα κατανοητά, που χαρακτηρίζονται από τεχνική αρτιότητα. Εξαιρετική κάβα και service κρασιού με γνώση.
Τ.Κ. Ξινού Νερού Δήμου Αμυνταίου, 23860 81256

6 σχόλια:

  1. Ενα μεγαλο μπραβο κ στους δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο,να και κάτι καλό μέσα στις αποτυχίες του δήμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η βραβευση σου Νικο ειναι αποτελεσμα αφωσιωσης και προσπαθειας για κατι καλυτερο καθε μερα.Συνχαρητηρια για μια ακομη φορα.Την δικαιουσε απολυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενα μεγαλο μπραβο και στους δυο. τετοιες προσπαθειες αναβαθμιζουν τον τοπο μας και δειχνουν το δρομο της επιτυχιας στους υπολοιπους. Γιαννης Ιατριδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στις οικογένειες του Νίκου Κοντοσώρου και Νίκου Πασπάλη για την διάκριση στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος , είμαστε τυχεροί ειδικά οι οινοπαραγωγοί που έχουμε δυο χώρους που με τις γεύσεις τους αναδεικνύουν και τα τοπικά κρασιά, συγχαρητήρια και πάλι. Μπόσκος Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπραβο σας παντα τετοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.