Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου σε εργολαβία στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας…



Την τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου στην εργολαβία στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας από τον εργολάβο και υποψήφιο Δήμαρχο Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη, καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια...
Η καταγγελία αναφέρει...

  Χωρίς ντροπή και με απύθμενο θράσος ο εργολάβος – υποψήφιος δήμαρχος Αμυνταίου Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, προχώρησε σε τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου στην εργολαβία του, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
  Λόγος της απόλυσης είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας που κάλεσε το Σ.Ε.Ε.ΕΝ στην πύλη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας την Δευτέρα 10/3/2014 με αίτημα να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΔΕΗ λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης που προέκυψε από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΔΕΗ μέσω SAP.
  Με την πράξη αυτή ο εργολάβος θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους . Στην ουσία καλεί τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι, να δέχονται την απλήρωτη εργασία αδιαμαρτύρητα και τους αντιμετωπίζει σαν εκλογική πελατεία ενόψει και των εκλογών στην Τοπική Διοίκηση.
  Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Η απλήρωτη εργασία έχει γίνει καθεστώς στις εργολαβίες της ΔΕΗ Α.Ε με ευθύνη της, ενώ η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς είναι καθημερινό φαινόμενο καταστρατηγώντας ακόμα κι αυτό το κατάπτυστο εργατικό δίκαιο.
  Το γεγονός αυτό αναδεικνύει το αίσχος που επικρατεί στην περιοχή του Αμυνταίου όπου δύο διεκδικητές του δημαρχικού θώκου είναι και οι δύο εργολάβοι με εργολαβίες στη ΔΕΗ, στυγνοί εργοδότες που δεν διστάζουν με την ανοχή της ΔΕΗ Α.Ε και των ελεγκτικών μηχανισμών να καταπατούν το εργατικό δίκαιο.
  Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδης, απέλυσε εργαζόμενους στην αρχαιολογική ανασκαφή στο ορυχείο Αμυνταίου επειδή απλά ζήτησαν να μάθουν τους όρους της σύμβασης τους, ενώ τρέχει στα δικαστήρια νέους ανθρώπους επειδή διαμαρτυρηθήκαν για τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας  στην εργολαβία του.
  Αποδεικνύεται ότι έχει στηθεί ένας καλά οργανωμένος μηχανισμός ρουσφετιού και χειραγώγησης της συνείδησης των εργαζομένων. Πατάνε στην υψηλή ανεργία, τον φόβο των εργαζόμενων για να αυγατίζουν τα κέρδη τους και να διατηρούνται στο δημαρχιακό θώκο.
  Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να καταδικάσουν αυτή τη συμπεριφορά και να απαιτήσουν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου  χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης να μαυρίσουν και τους δύο υποψήφιους δημάρχους στις προσεχείς τοπικές εκλογές.
  Καλούμε επίσης τους εμπλεκόμενους φορείς (ΔΕΗ Α.Ε, Επιθεώρηση Εργασίας κ.α) να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του εργατικού δικαίου ενάντια στην παράνομη απόλυση.
  Το ΣΕΕΕΝ θα προβεί άμεσα σε παρέμβαση στην έδρα της εταιρείας για να απαιτήσει την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Πτολεμαΐδα 17/3/2014

12 σχόλια:

  1. Ρε Θοδωρίδη δεν είναι σωστό αυτό ρε που κάνεις! Σε παρακαλώ ειναί κακό να φύγεις από την πολιτική ζωή με τόσο κακές εντυπώσεις. Εντάξει φύγε αλλα φύγε με αξιοπρέπεια. Μην πολεμάς τον κακόμοιρο τον κοσμάκι που παλεύει για το ψωμί του, δεν σου φταίει τίποτα! Άμα δεν βγεις δήμαρχος δηλαδή θα τους στείλεις όλους στην μιζέρια; Τι κακία είναι αυτή, τι μίσος! Αλλαξε βρε αδερφέ ποτέ δεν είναι αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ.

      Διαγραφή
  2. πως γινετε καποιοι να βλεπουν μονο οτι τους συμφερει ?? η ανακοινωση ειναι και για τους δυο ''μονομαχους'' ..τοσο για τον θεοδωριδη οσο και τον ιωσηφιδη ...και μην σας ξεγελαει κανενας ,οταν προκειται για τις δουλειες τους κοιτανε πανω απο ολα το συμφερον τους σιγα μην νοιαζονταν για τον δημο και τους πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπάρχει μια διαφορά, 1 εργαζόμενος απειλούσε να τινάξει στον αέρα την εργολαβία επειδή αυτό ήταν αυτοσκοπός και οι οδηγίες που του είχαν δοθεί, τα έχουμε πει αυτά να μη λέμε όλο τα ίδια και τα ίδια. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να στείλει στον δρόμο 100άδες κόσμο μόνο και μόνο για να βγει ο Μουφας να πει να ο Ιωσηφίδης απέτυχε, χωρίς να νοιάζεται ότι όλη η περιοχή δούλευε εκεί. Αυτό συνέβει στην Αρχαιολόγία για να θυμόμαστε....

      Φίλε άστω ήταν πολύς κόσμος στην Αρχαιολογία με τον Ιωσηφίδη και ξέρουμε όλοι τι συνέβει!!! Εκτος αυτού εστειλαν 3 φορες το ΙΚΑ την επιθεώρηση τον ΠΑΜΕ το ΦΥΓΕ το ΕΛΑ κλπ με αιτήματα που δεν έχουν γίνει σε καμία άλλη επιχείρηση και εμφανή σκοπό την αποτυχία του έργου.

      Ο Μουφας δεν πλήρωνε στην ώρα του, τον εργαζόμενο με απειλή απόλυσης, το οποίο και το έκανε εντέλει για να συμαζευτούν οι υπόλοιποι και να πάρουν και ένα μύνημα αυτοί που εκβιάζει ότι ο Μούφας δεν μασαει!!!

      Καλα που ζεις ρε συ; βγες λίγο από το καβούκι σου και θα τα νιώσεις και ο ίδιος!!!!

      Διαγραφή
    2. δηλαδη φιλε η καταγγελεια του ιδιου σωματειου για τον εναν ισχυει και για τον αλλον οχι???μαλλον εσυ εισαι σε καβουκι πληρωμενο απο τον δημαρχο ...εχω ακουσει παρα πολλα τοσο για τον ενα οσο και για τον αλλον ....αναλογα τις αναγκες του καθενος αλλος τους βριζει και αλλος τους κανει θεους ....δεν γινετε φιλε μου να θεωρουμε φερεγγυο το ΣΕΕΕΝ οταν καταγγελει τον εναν[θεοδωριδη] και αφερεγγυο οταν καταγγελει τον αλλο [ιωσηφιδη]...

      Διαγραφή
    3. Είπε κανένας ότι δεν ισχύει ρε χαιβάνι; Υπάρχουν διαφορές που δεν της λέω εγώ, τις λέγαμε κάποιες 100άδες άτομα όταν δουλεύαμε στο Ιωσηφίδη. Τι να κάνουμε δημοκρατία έχουμε. Δεν μπορούν οι 3 να χαλάσουν την δουλεια εξακοσίων ανθρώπων.

      Δεν είπε κανένας αφερέγυω το ΣΕΕΕΝ ρε πας καλά; διαβάζεις πουθενά να γράφει αυτό; Εισαι φανατικός του Σύριζα μήπως; Ότι γίνεται είναι λάθος και τα κάνουμε όλα λαμπογιαλο; ε;

      Διαγραφή
    4. τον χαρακτηρισμο χαιβανι στον επιστρεφω στο τετραγωνο κολαουζε του δημαρχου ...τρεχα να σου πεταξει κανα ξεροκομματο

      Διαγραφή
    5. Εντάξει τώρα με αποστόμωσες πραγματικά, φαίνεται ότι έχεις επιχειρήματα...

      Διαγραφή
    6. α και δημότη αμυνταίου, μάλλον πρέπει να αλλάξεις ψευδώνυμο ε, θα σου πω γιατί σε μερικά post ακόμα που θα κάνεις (αν συνεχίσεις να κάνεις Post με αυτό το ψευδώνυμο ;-).

      Διαγραφή
    7. σου απαντησα με τα δικα σου επιχειρηματα ..οσο για τα post το τι θα κανω εινια δικη μου δουλεια ...οπως λες παραπανω δημοκρατια εχουμε ...εκτος και αν αυτο ειναι μια εμμεση απειλη, λες να μου κανεις αναγκαστικη μεταδημοτευση ??με κατι τετοια που κανετε εσεις οι οπαδοι μαλλον κακο του κανετε του αρχηγου σας [οποιος και αν ειναι αυτος]..

      Διαγραφή
  3. Πες τα 12:33 για τον Ιωσηφίδη πίνουμε νερό στο όνομα του!
    Τα μεροκαματα που μας έδινε ουτε στον ύπνο του δεν τα δίνει ο
    Θεοδωρίδης!!!
    Καμια σύγκριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΑΚΗ,ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.