Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: Την πληρώνουν ο λαός, οι εργαζόμενοι, η γύρω περιοχή, οι νέοι, οι άνεργοι!



Μήνυμα της υποψηφίου Δημάρχου Αμυνταίου, Μαρίας Βογιατζή…
  Συνδημότες – Συνδημότισσες,
  Άλλο ένα έγκλημα συντελείται στην περιοχή μας που έχει δραματικές συνέπειες στους εργαζόμενους, στο σύνολο του λαού της περιοχής μας και όχι μόνο, στο περιβάλλον, γενικά στη ζωή μας.
  Αυτό το έγκλημα είναι η περεταίρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ που είναι η συνέχεια των αποφάσεων της ΕΕ για την απελευθέρωση της ενέργειας.
  Αυτός ο καταστροφικός δρόμος έχει συνέπειες τόσο στους εργαζόμενους όσο και γενικότερα στο Δήμο μας.
  Χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και αντικαταστάθηκαν με θέσεις εργασίας δούλων στο κάτεργο της ΔΕΗ ΑΕ που οι εργολάβοι τους έχουν συχνά απλήρωτους και ανασφάλιστους. Τα ατυχήματα είναι καθημερινότητα. Και ενώ βλέπουμε τη δραματική μείωση του εργατικού κόστους (εργολαβίες, μείωση μισθών) και τη απαξίωση της ζωής του εργαζόμενου, την ίδια στιγμή η kwh αυξάνει τόσο για τα σπίτια μας όσο και για τους αγρότες και τους μικρούς επαγγελματίες με αποτέλεσμα πολλοί συνδημότες μας να αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.
  Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε αντίθεση με την πρόσφατη μείωση των τιμολογίων στους βιομήχανους!
  Αυτή η καταστροφική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομά της βρήκε συμπαραστάτες για χρόνια τους τοπικούς άρχοντες του δήμου μας που με την σειρά τους δεν άργησαν να αδράξουν την ευκαιρία και να ζητήσουν μερίδιο από την απελευθέρωση της ενέργειας.
  Συνδημότες – Συνδημότισσες οι συνέπειες θα είναι αρμαγεδωνικές για τον Δήμο μας. Η πώληση της ΔΕΗ ΑΕ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενούς της. Θα καταστρέψει ό,τι μέχρι τώρα οικοδομήθηκε γύρω από αυτή.
  Ο Δήμος μας θα γίνει κρανίου τόπος. Η τηλεθέρμανση, ένα έργο στο οποίο θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση όλοι οι δημότες και μάλιστα με το ελάχιστο κόστος, σε λίγο καιρό θα είναι όνειρο θερινής νυκτός αφού από οδηγία της ΕΕ από το 2016 έως το 2023 ο ΑΗΣ Αμυνταίου θα δουλεύει στο 1/3 την παραγωγής του. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να μην μπορούν να προμηθευτούν με τηλεθέρμανση ούτε αυτοί που έχουν μέχρι τώρα.
  Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνει κάλεσμα αγώνα να αποτρέψουμε το έγκλημα που προωθεί η ΕΕ και υλοποιείται απρόσκοπτα από τους θιασώτες της απελευθέρωσης και του ανταγωνισμού της αγοράς. Η ΔΕΗ και γενικά η ενέργεια, όπως και η Υγεία και η Παιδεία είναι κοινωνικά αγαθά και δεν πρέπει να αποσκοπούν στο κέρδος των ιδιωτών αλλά να είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους.
  Η μεγάλη εβδομάδα για τον Δήμο μας έχει ξεκινήσει από σήμερα. Αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια ήταν υπέρ του πολέμου (απελευθέρωση, ανταγωνισμός κα) μετρούν τώρα τα θύματα του και μας καλούν σε επιμνημόσυνες δεήσεις. Το δίκιο θα έρθει στο δρόμο του αγώνα. Δεν θα σβήσουν την φωτιά αυτοί που την άναψαν.
  Τιμωρείστε τους – Απομονώστε τους
  Κανένας νέος δεν μπορεί να έχει ως όνειρο το δίμηνο, το οκτάμηνο, την δουλεία στους εργολάβους. Όσο τα αιτήματά μας είναι αμυντικά θα χάνουμε, το έχει δείξει η ιστορία. Σε άμυνα καλούν και καλούσαν οι τοπικές διοικήσεις τόσα χρόνια στο όνομα του “ρεαλισμού” τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΓΑΘΟ - ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ – ΟΧΙ ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΙΣΗ ΖΩΗ!

1 σχόλιο:

  1. Το μισο ρευμα των δεητζηδων απο της πλατες μας βγενει.φτανει τοσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.