Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Κανένας λόγος ανησυχίας!



  Η ανεργία εκτινάσσεται...
  Γιατί εκτινάσσεται η ανεργία; Θα έπρεπε να ανησυχούμε; Δείχνει μήπως η πορεία της ότι ακολουθούμε μια εσφαλμένη πολιτική; Δείχνει ότι οι τύχες της χώρας είναι σε λάθος χέρια;
  Όχι, καθόλου!
Οι τύχες τις χώρας είναι σε χέρια πολύ αξιόπιστα. Από τα διαθέσιμα, είναι τα καλύτερα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Εφαρμόζουν τη μόνη ενδεδειγμένη πολιτική, και μάλιστα όσο πιο πιστά μπορούν.
  Το γεγονός ότι η ανεργία διαρκώς αυξάνεται δεν είναι απλώς κάτι το αναμενόμενο, αλλά και ζητούμενο. Πρέπει να ανέβει, πριν πέσει. Το έχουμε προβλέψει αυτό, και είναι και επιβεβλημένο. Κάποιες παρεμβάσεις εδώ κι εκεί διορθώνουν τις αστοχίες που προκύπτουν. Ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.
  Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Μην τυχόν αλλάξει η κυβέρνηση μόνο, και πάθουμε κανένα κακό. Όσο αυτή παραμένει τόσο θα βελτιώνονται τα πράγματα.
  Και τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε, δηλαδή;
  Ποιος άλλος θα τα κάνει καλύτερα, στο κάτω-κάτω;


  Στο 28% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο του 2013, από 26,3% που ήταν τον ίδιο μήνα του ’12 και 27,7% τον Οκτώβριο του ’13.   
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΑΤ (Ελληνικής στατιστικής αρχής), τον Νοέμβριο του 2013 οι άνεργοι έφτασαν τους 1.382.062 και ήταν κατά 78.041 περισσότεροι μέσα σε έναν χρόνο.
  Επίσης, μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή από τον Οκτώβριο στον Νοέμβριο του 2013, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 5.698 άτομα.
  Οι γυναίκες και οι νέοι παραμένουν οι κοινωνικές ομάδες με τα μεγαλύτερα προβλήματα, με τις γυναίκες να εμφανίζουν ποσοστό ανεργίας 32,2% και τους νέους 15-14 ετών 61,4%. Ποσοστά τα οποία είναι μεγαλύτερα σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2012.
  Σε επίπεδο περιφερειών, στη χειρότερη θέση βρίσκεται η περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης, με ποσοστό ανεργίας 29,7% και ακολούθησαν η Αττική, με 28,9% και η Ήπειρος – Δ. Μακεδονία με 28,8%.
  Σε ότι αφορά την απασχόληση, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι μέσα σε ένα χρόνο (Νοέμβριος ’12 – Νοέμβριος ‘13) οι θέσεις απασχόλησης μειώθηκαν κατά 112.752, ενώ μέσα σε ένα μήνα (Οκτώβριος ’13 - Νοέμβριος ’13) μειώθηκαν κατά 35.726.

4 σχόλια:

  1. Αυτη η ΕΛΣΤΑΤ που την επικαλείται ο δήμαρχος ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ,γνωρίζει ο ίδιος με ποια στατιστικά στοιχεία ασχολείται;Πάντως όχι με τις τηλεθερμανσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που κολλαει μουφακι;

      Διαγραφή
    2. Μουφα τωρα θα μας πεις οτι φταει ο δημαρχος που μας πηρε στην αρχαιολογια και φαγαμε ψωμι
      εσυ στην δεη ποιον πηρες να δουλεψει απο το Αμυνταιο???

      Διαγραφή
  2. ΠΙΦ ΒΡΩΜΟΠΟΔΑΡΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.