Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

«Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας»…



Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Ψαλλίδας, σχολιάζει το άρθρο του Άγγελου Ρακόπουλου, «Στη χώρα του παραλόγου», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μας…

  Δράττομαι της ευκαιρίας και θεωρώ  ελάχιστη υποχρέωση ως πρώην Συνοριακός Φύλακας και νυν υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας, να τοποθετηθώ στα λεγόμενα του αγαπητού μου συναδέλφου στα δημοτικά  έδρανα  και καταξιωμένου ιατρού της πόλης μας, του φίλτατου Άγγελου  Ρακόπουλου, στα όσα χειμαρρώδη για άλλη μια φορά εξέφρασε μέσω της έγκριτης εφημερίδας ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ.
  Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων ο κ. Ρακόπουλος και με αρκετή δόση ειρωνείας ότι: «…Μπαίνω σαν   «Συνοριοφύλακας» παρακάμπτοντας τη δύσκολη Αστυνομική Ακαδημία, με αποστολή να κυνηγώ λαθραίους μετανάστες και «χειροτονούμαι» αργότερα στον τόπο μου μόνιμος αστυνομικός να προστατεύω τους πατριώτες μου δίπλα στο σπίτι μου. Τέλεια φτιάξη κι άσε τους άλλους να «πηδιούνται» στο καμίνι της Αθήνας και της «Χρυσής Αυγής». Κατακαημένε κι αδικοχαμένε Συνοριοφύλακα του Βροντερού…».
  Οφείλω λοιπόν, τιμώντας τη στολή μου που μου δίνει τα απαραίτητα για τον άρτον τον επιούσιον της οικογενείας μου, αλλά και για να ενημερώσω τους συντοπίτες μου για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία σε σχέση με τους Συνοριοφύλακες, αποκαθιστώντας την αλήθεια στα όσα στρεβλά και ψευδέστατα αποτυπώνονται στην ατυχή έκφραση του κ. Ρακόπουλου, να πω τα εξής:
  Οι Συνοριακοί Φύλακες πράγματι προσελήφθησαν  έπειτα από διαγωνισμό με το νόμο 2622/98  στον οποίο μπορούσαν να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ειδικά στη Φλώρινα προσελήφθησαν 200 Συνοριακοί Φύλακες αρχικά για να στελεχώσουν τα Τμήματα Κρυσταλλοπηγής και Πρεσπών που γειτνίαζαν με την Αλβανία και στη συνέχεια άλλοι 110 που στελέχωσαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κ. Κλεινών που γειτνίαζε με τα Σκόπια. 
  Οι συνάδελφοι που επιλέχθηκαν, προσελήφθησαν με αντικειμενικά κριτήρια και ολοκλήρωσαν εκπαίδευση παρόμοια με αυτή των αστυφυλάκων που προσλαμβάνονταν πριν το 1995, χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις, από υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας .
  «Ο μπάρμπας στην Κορώνη» λοιπόν δεν ίσχυσε για την πρόσληψη των Συνοριακών Φυλάκων όπου τα προσόντα που απαιτούνταν ήταν ένα πολύ καλό απολυτήριο Λυκείου και επιπλέον πριμοδοτούνταν η ξένη γλώσσα, η γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή, το επαγγελματικό δίπλωμα και  η θητεία στις ένοπλες δυνάμεις ως έφεδρος αξιωματικός ή ως καταδρομέας.
  Αποτέλεσμα αυτών των κριτηρίων ήταν να ενταχθούν  στην Ελληνική Αστυνομία αξιόλογα στελέχη και σε ένα μεγάλο βαθμό απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  -όπως και ο υπογράφων-, οι οποίοι ανήκαν και αυτοί στην «περήφανη» τάξη των πτυχιούχων ανέργων που έθρεψε το σύστημα των «πετυχημένων» κυβερνητικών επιλογών της εικοσαετίας που προηγήθηκε πριν το 1998.
  Τα αποτελέσματα της πρόσληψης των Συνοριακών Φυλάκων ήταν θεαματικά. Οι συλλήψεις και επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών αυξήθηκαν σε ποσοστά που ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των επιτελών της Κατεχάκη  και το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών επανήλθε.
  Η ελληνική πολιτεία αξιολογώντας θετικά αυτό το προσωπικό προέβη στην αποκατάσταση τους αρχικά με το Ν. 3181/03, όπου και μονιμοποιήθηκαν όλοι οι Συνοριακοί Φύλακες οι οποίοι μέχρι τότε υπηρετούσαν με συμβάσεις 5ετούς διάρκειας και στη συνέχεια με το νόμο 3686/08 όπου και τους ενέταξε στο αστυνομικό προσωπικό  γενικών καθηκόντων.
  Με μια λεπτομέρεια όμως που ο κ. Ρακόπουλος σκοπίμως αποκρύπτει γιατί του την έχω επισημάνει επανειλημμένα σε δημοτικά συμβούλια ή όντως δεν τη  γνωρίζει. Αναφέρει λοιπόν στον Ν. 3686/2008  αρθρο 13 παρ. 1 «…Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας καταργούνται οι οργανικές θέσεις των εντασσόμενων ειδικών φρουρών και συνοριακών φυλάκων και συνιστώνται ισάριθμες οργανικές θέσεις αστυφυλάκων. Οι θέσεις αυτές προστίθενται στις προβλεπόμενες από το άρθρο 19 παρ. 2 περίπτωση γ ́ του ν. 2800/2000, όπως ισχύει…».
  Επομένως, ουδεμία σχέση έχουν οι μεταθέσεις ή οι οργανικές θέσεις των συναδέλφων  αστυφυλάκων «που πηδιούνται στην Αθήνα στα καμίνια της Χρυσής Αυγής» σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ρακόπουλου, με τις οργανικές θέσεις των πρώην Σ/Φ. Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας λοιπόν.
  Επίσης, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι, για την ανάληψη των νέων καθηκόντων όλοι οι πρώην Σ/Φ  πέρασαν και επιπλέον εκπαίδευση μετά την ονομασία τους σε αστυφύλακες, ενώ κάθε χρόνο όλοι οι αστυνομικοί επανεκπαιδεύονται στις έδρες των αστυνομικών τους διευθύνσεων από εξειδικευμένους συναδέλφους.
  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λοιπόν όλο αυτό το παραλήρημα και οι άστοχες σκέψεις. Θέλω να πιστεύω ότι δεν εκπορεύονται από την εμπάθεια που κατά καιρούς έχει δείξει ο κ. Ρακόπουλος προς τους ένστολους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους.
  Κλείνοντας την επιστολή μου θέλω να επισημάνω προς τους αγαπητούς συναδέλφους μου ότι σε τέτοιες αντιλήψεις που στοχοποιούν άδικα τον κλάδο μας θα απαντώ έχοντας ως γνώμονα την αλήθεια των επιχειρημάτων μας αλλά και το δίκαιο που πηγάζει από την 15ετη παρουσία μας στην τοπική κοινωνία.
  Αν ο κ. Ρακόπουλος και οι συν αυτώ οραματίζονται μια τοπική κοινωνία, ένα Αμύνταιο χωρίς την παρουσία της Αστυνομίας, λυπάμαι αλλά θα τον απογοητεύσουμε. Εκτός κι αν με τέτοια πυροτεχνήματα θέλει να δώσει μια πρόταση στην κυβέρνηση για τις επόμενες διαθεσιμότητες του προσωπικού που τόσος ντόρος γίνεται.
  Ας το σκεφτούν καλά αυτό οι συνάδελφοι μου  που σκοπεύουν να ασχοληθούν στις επόμενες εκλογές  με τα κοινά ποιους θα στηρίξουν και που θα δώσουν ταυτότητες.
  Αλήθεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο μας κ. Θεοδωρίδης, συμφωνεί με τις απόψεις του συνεργάτη του;;;
  Ο τοπικός αστυνομικός πονάει και ενδιαφέρεται περισσότερο για την ασφάλεια του τόπου όπου ζει και μεγαλώνει την οικογένεια του. Ας το καταλάβουν καλά όλοι όσοι προσπαθούν να ακυρώσουν , αυτό που η ίδια η κοινωνία έχει επιβραβεύσει.
  Να με συμπαθάς Άγγελε, άλλα νομίζω ότι για άλλη μια φορά μας αδίκησες. Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε σφραγίδα για να «επιβάλουμε» το δίκιο μας. Το δίκιο μας είναι η δουλειά μας.

Με εκτίμηση
Ψαλλίδας Γεώργιος
Αστυνομικός – Δημοτικός Σύμβουλος.

Υγ: Από σεβασμό στη μνήμη του Ηλία δεν θα σχολιάσω την τελευταία αποστροφή σου για τον αδικοχαμένο Συνοριακό Φύλακα του Βροντερού…

14 σχόλια:

  1. Του Ρακόπουλου πολλά θα του πουν όλο και περισσότεροι. Ηδη άρχισαν.
    Γιατί πολλά είπε κι αυτός και όλο για περισσότερα και για περισσότερους.
    Τον θεωρούσαν ασπρομάλλη στην αρχή και δεν του τη λέγαν και νόμιζε αβρόχοις ποσί όλο θα τη βγάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο Ψαλλίδα κατάλαβες τον τρόπο που ανεβαίνεις.
    Μπαίνεις μπροστά για το επαγγελματικό σου χώρο και για τους ανθρώπους σου ακέραιος και μαχητής.
    Οχι να μας κουβαλάς από τη Φλώρινα ότι επιπλέει στο Σακουλέβα.

    Αμυντιώτης που σε αγαπάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο Γιώργο. Τεκμηριωμένη και με επιχειρηματα απαντηση απέναντι σε εναν οχετο υβρεων απο τον Ρακοπουλο, απο αυτους που συνηθως εξαπολυει ο γιατρος. Τυχεροι οι Συνοριακοι που εχουν ατομα σαν εσενα να τους εκπροσωπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο αυτός που καρπώθηκε το σύστημα τώρα το κατακεραυνώνει. Δαγκώνει δηλαδή το χέρι που τον τάισε. Περί αυτής της ποιότητας ανθρώπου μιλάμε. Συγχαρητήρια για την απάντησή σου.Αν μη τι άλλο δείχνει θάρρος της γνώμης και παρρησία.Από την άλλη, έχω την αίσθηση πως δυστυχώς δεν πρόκειται να πάρεις απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψαλίδα,μήπως μπορείς να μας πεις πότε κυνήγησες λαθρομετανάστες;Πότε περπάτησες την μεθώριο;Πότε βγήκες νυχτερινή υπηρεσία;Από την πρώτη μέρα που σε βάλανε στο σώμα τηνς συνοριοφυλακής,στολή δεν φόρεσες διότι ασχολήθηκες με τον συνδικαλισμό και να οι βόλτες και τα ποτά στα κλάμπ και τα μπαράκια της Αθήνας,έτσι τουλάχιστον βλέπουμε στην σελίδα σου,φυσικά πληρωμένα από το ταμείο του σωματείου!Μετέπειτα ενοποιηθήκαται και πάλι συνδικαλιστής,πάλι Αθήνα και κυρίως καρεκλοπατέρας,με τοποθέτηση στην ασφάλεια της Φλώρινας,ούτε στολή!Δίπλα στο σπίτι σου!Άλλοι τρέχουν στην μεθώριο Πρέσπας και μετακινούνται με το λεωφορείο.Άσε τα πολλά λόγια,δεν σε παίρνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 11:27 μάλλον εσένα δεν σε παίρνει να πετάς τις λάσπες σου δέξια κι αριστερα. Κι εσυ της σχολής Ρακόπουλου είσαι. Μαθε λοιπόν πως με τον Γιώργο έχουμε κάνει πολλές ενέδρες στα συνορα για να προστατεψουμε τη δικη σου περιουσια. Επίσης τον Γιώργο τον εκλέξαμε να μας εκπροσωπει και δεν τον διορισαμε και θα τον ξαναεκλεξουμε γιατι το αξίζει και γιατί εξαιτίας και των δικων του προσπαθειων σήμερα εχουμε δουλεια στο σπιτι μας.. Τα άλλα ολα ξερουμε γιατι τα λες και ποιος εισαι που τα λες. Ειδικα εσυ δεν τον φτανεις ουτε στη φτερνα αγραμματε.
      ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ

      Διαγραφή
    2. Οκ ρε Ψαλίδα μας έπεισες.Μάσε κανένα σταυρουδάκι τώρα

      Διαγραφή
  6. Ο γιατρός με το άρθρο του περιγράφει γλαφυρά την ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων δεκαετιών.Αυτό που αναφέρει για τους συνοριοφύλακες είναι ο κανόνας στο δημόσιο.Δηλαδή κ. Ψαλλίδα εσύ δεν μπορείς να δεις την αδικία απέναντι στους νέους συναδέλφους σου που αρίστευσαν στις πανελλήνιες,δεν πήγαν στο πολυτεχνείο αλλά προτήμησαν τα 800 ευρώ της αστυνομίας και τώρα το 90%απο αυτούς έχουν κωλήσει στην Αθήνα για 15 χρόνια ζώντας δυό-δυό σε ημιυπόγεια διαμερίσματα για να την βγάλουν επειδή τα ΑΤ της περιφέρειας έχουν γεμίσει με συνοριοφύλακες?Οσο για τα προσόντα επιλογής σας κ Ψαλλίδα το σπουδαιότερο όλων είναι ο μπάρμπας στην Κορώνη που στην περίπτωσή μας έχει ονοματεπώνυμο.Γ.Λιάνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπον, δεν με ενοχλει καθολου το πως μπηκαν τα παιδια στην σχολη συνοριακων φυλακων αν δηλαδη εδωσαν ενα η δυο εκατομυρια δραχμουλες στον μπαρμπα στην κορωνη, αλλα με ενοχλει που τυποι σαν τον ρακοπουλο η σαν τον ψαλλιδα που φαγανε και απο τα αριστερα και απο τα δεξια φιλωντας καθε δημοκρατη η φασιστα πολιτικου τα π@π@ρια για να παρουν δοξα και χρημα η μαλλον χρημα και χρημα, να μιλανε!!!! Φτανει πια ελεος!! Στις εκλογες ας ψηφισουμε τα ατομα που θα εχουν μυαλο, οραμα, ορεξη για δουλεια, αφθαρτα απο την πολιτικη και το φαγοποτι και οχι γιατρους συνδικαλιστες μπ@τσους συνδικαλιστες δεητζιδες συνδικαλιστες και το κυριοτερο ρουφιανους συνδικαλιστες του ιδιου τους του εαυτου που μαχονται για την τσεπη τους και μονο!!

      Διαγραφή
    2. ΑΝΤΕ ΜΕΓΑΛΕ 4:25 ΕΚΘΕΣΟΥ . ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΡΑΒΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΒΩ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΡΙΨΗΦΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΩΝ. ΑΠΟ ΘΕΩΡΙΕΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ . ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΩΝΥΜΕΣ Π@@@ΡΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Ειμαι εκλεγμενος. Καλο βραδυ.

      Διαγραφή
  7. Προτείνω να βάλλουμε παπάδες και συνταξιούχους απο το ΚΑΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτεινω να αποκλεισουμε τους ηλιθιους απο το δικαιωμα ψηφου. Το ονειρο μου ειναι. Καθρεφτης 9:42

      Διαγραφή
  8. Άσχετα με το αν ο Ρακόπουλος υπηρέτησε το δημόσιο σύστημα υγείας και ήταν κρατικός υπάλληλος δηλαδή, πολλά από αυτά που λέει (σημ: τον αδικεί η υπερβολή του πολλές φορές, που δίνει την εντύπωση εμπάθειας) είναι σωστά και αυτά περί συνοριοφυλάκων στο άρθρο του σε μεγάλο βαθμό επίσης αληθή. Ας μην ενοχλούνται λοιπόν κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.