Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση υποψηφιότητας για τον Δήμο Εορδαίας, από τον Γιώργο Κωτσίδη…



Φίλες και Φίλοι, Πολίτες της Εορδαίας,
Σκοπός της επικοινωνίας μας αυτής είναι η κατάθεση της δήλωσης της πρόθεσής μου να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου Εορδαίας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, της 18ης Μαΐου 2014.
Ως εφόδια στη φαρέτρα της διεκδίκησης διαθέτω:

·        Απόφοιτος της Σχολής Ικάρων, με τριάντα πέντε χρόνια επαγγελματικής προσφοράς προς την Πατρίδα μας, στο μετερίζι των αιθέρων, την Πολεμική μας Αεροπορία, ως Ιπτάμενος Αξιωματικός.
·        Πανεπιστημιακές  και Μεταπτυχιακές  Σπουδές.
·        Πολιτικές Σπουδές, επιπέδου μεταπτυχιακών, στην επιστημονική, στην κυριολεκτική και στην πρακτική τους διάσταση, στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου της Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας.
·        Εμπειρία της τρέχουσας δημοτικής θητείας, ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ως Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
·        Αδιαμφισβήτητη πολιτική Ανεξαρτησία, χωρίς ταυτότητες, κομματικές δεσμεύσεις και εντάξεις.
Τα παραπάνω εφόδια, με τον αλτρουισμό που διδάχθηκα στη γενέτειρα  Γη και το καθήκον που υπηρέτησα στην Πολεμική Αεροπορία, μετουσιώνουν την ασίγαστη επιθυμία μου σε απόφαση.
Τολμώ να επικαλεσθώ με ειλικρίνεια και κατάθεση ψυχής την αγάπη και την επιθυμία μου να υπηρετήσω τον τόπο μου, την Εορδαία μας, από τη θέση του Δημάρχου, με τη βεβαιότητα της επαρκούς ανταπόκρισης στις δύσκολες απαιτήσεις της. 
Σίγουρα, η δυσχερής πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας κάνει την όποια πρόθεση και το όποιο εγχείρημα της διεκδίκησης, όπως και της ενασχόλησης με τα αυτοδιοικητικά, να χαρακτηρίζεται από πολλούς παρακινδυνευμένο και ουτοπιστικό.
Προσωπικά, πιστεύω πως η ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά είναι προσφορά και υποχρέωση όλων, στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα.  Ανήκω στη γενιά της αλληλεγγύης, που το πρόβλημα και η ανάγκη του γείτονα ήταν υπόθεση και φροντίδα όλων.
  Στην απόφασή μου αυτή οδηγήθηκα από τη διαπίστωση, ότι η δημόσια ζωή κυριαρχείται από την ύπαρξη σκοπιμότητας ξένης, πολλές φορές, από  το σκοπό και την ουσία των αναγκών, των καταστάσεων και  των απαιτήσεων.
Επίσης, η  έλλειψη αποφάσεων, διαφάνειας, δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, πρακτικότητας,  ιεράρχησης των αναγκών και των προτεραιοτήτων, υπηρετούν, πολλές φορές τη ματαιοδοξία και την αδυναμία των εμπλεκομένων, με  πρόσχημα κατά επίφαση δικαιολογίες, όπως, του επείγοντος, της έλλειψης θεσμικού πλαισίου, της έλλειψης πόρων, της έλλειψης προσωπικού και μέσων.
Βεβαίως, στην αδρανοποίηση αυτή επιστρατεύτηκε με τον πιο εύκολο και ολοκληρωτικό τρόπο η σύγχρονη κρίση, τα μνημόνια και η Τρόικα, στο όνομα της οποίας δαιμονοποιήθηκαν και εξαπανδρωθήκανε αρετές, σχεδιασμοί, στόχοι, συνέπεια και ευθύνη για κάλυψη παραλήψεων και αναποτελεσματικών χειρισμών.
Επιπλέον, η πρακτική της διαχείρισης της καθημερινότητας και της εξασφάλισης των κεκτημένων σε βάρος της προοπτικής, του οράματος και της ελπίδας των νέων και των ανήμπορων δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους και αδρανείς.
Ακόμη, η διαχείριση της εξουσίας, της παροχής υπηρεσιών και της εκτέλεσης του καθήκοντος με τη μορφή προσωπικών δεσμεύσεων και  υπερβάσεων παραπέμπουν σε εποχές του παρελθόντος και μόνο αποδεκτές δεν μπορούν να συνεχίζουν να είναι.
Άνθρωπος του καθήκοντος και της αποστολής δεσμεύομαι και στο όνομα των συνεργατών μου να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ικμάδας, έμπνευσης και αφιέρωσης στα προβλήματα και τις, ομολογουμένως, πολλές απαιτήσεις του Δήμου, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι:
·        Ανάδειξη του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου ως Πανεπιστημιακού με σύνδεση και ενίσχυση του υπάρχοντος τμήματος υγείας (Μαιευτική) με άλλα τμήματα (Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής & άλλα παραϊατρικά).
·        Επανεξέταση των φακέλων και επίσπευση των εκκρεμών διαδικασιών των υπό μετεγκατάσταση οικισμών του Κομάνου, Πτελεώνα, Μαυροπηγής  και Αναργύρων, στο πνεύμα των αποφάσεων των Τοπικών Κοινωνιών για δρομολόγηση των διαδικασιών και επίλυση των προβλημάτων.
·        Επανεξέταση, αξιολόγηση και επικαιροποίηση του φακέλου του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΟ. ΠΑ).
·        Επέκταση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης σε άλλους οικισμούς του Δήμου, καθώς και αναβάθμιση της λειτουργίας της σε παραγωγικές δραστηριότητες.
·        Πλήρης αξιοποίηση των δημοτικών γεωτρήσεων και φραγμάτων, σύνδεσή τους με τα τοπικά αρδευτικά δίκτυα, προς υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
·        Διεκδίκηση και στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, καθώς και  διεκδίκηση της δημιουργίας της Vης Μονάδας της, το συντομότερο, με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και το συμφέρον των εργαζομένων της, αλλά και του σεβασμού στο περιβάλλον της περιοχής.
·        Επανεξέταση της κυκλοφοριακής μελέτης της Πόλης (αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, δημοτικοί χώροι στάθμευσης, πρακτικότητα μετακινήσεων κ.α.).
·        Επανεξέταση και επανασχεδιασμός  της φιλικότητας της Πόλης προς αναξιοπαθούντες και μη συμπολίτες μας στη βάση των αναγκών τους.
·        Ανάδειξη και προβολή της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής μας, με συντονισμένες και σχεδιασμένες ενέργειες.
·        Ενίσχυση και προβολή πολιτιστικών συλλόγων και πρωτοβουλιών πολιτών στη λογική της εθελοντικής προσφοράς, της προαγωγής των πολιτιστικών και πολιτισμικών μας παραδόσεων, της διατήρησης των ηθών και εθίμων της περιοχής.
·        Υποστήριξη δράσεων και πρωτοβουλιών των νέων στη βάση της προσφοράς, της διεξόδου, της ψυχαγωγίας, της δημιουργίας και της συμμετοχής σε δράσεις, πεδία και δραστηριότητες ανταγωνισμού πέρα των ορίων του Δήμου.
·        Διεκδίκηση δραστηριοτήτων και δημόσιων γραφείων προς ανακούφιση των πολιτών της Εορδαίας και αποφυγή άσκοπων, χρονοβόρων και δαπανηρών μετακινήσεων, καθώς και αντίσταση περεταίρω συρρίκνωσης υπαρχόντων. 
·        Επανασχεδιασμός της αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων στη βάση του σεβασμού, αλλά και της αισθητικής μιας σύγχρονης και ευνομούμενης κοινωνίας.
·        Διεκδίκηση μεριδίου του τοπικού πόρου στο βαθμό που αναλογεί στην Εορδαία.
Σίγουρα, εύκολες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα δεν υπάρχουν. Όμως, πόσες φορές η Πατρίδα μας δεν αντιμετώπισε με επιτυχία δυσκολότερες καταστάσεις με ηγέτες εμπνευσμένους, αφιερωμένους στο καθήκον με ανιδιοτέλεια, αυτοθυσία και κατάθεση ψυχής;
Θεωρώντας δεδομένο  ότι ″Οι καιροί ου γαρ  μενετοί″  (οι ευκαιρίες δεν περιμένουν) και έχοντας όραμα και αποφασιστικότητα, είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να διατρανώσουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν ήμαστε δεδομένοι, και δε θα επιτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς εν αγνοία και εν απουσία μας.
Μαζί, θα διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας με κάθε τρόπο, στα όρια της νομιμότητας και της ευθύνης του Πολίτη. 
Μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα  ξεφύγουμε από την επίπλαστη μιζέρια, τη ματαιοδοξία, τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις.
Μαζί, θα κάνουμε την υπέρβασή μας με στόχο την πρόοδο του τόπου, το χαμόγελο του συνανθρώπου μας.
Μαζί, θα κάνουμε την υπέρβασή μας πέρα από το κατά επίφαση ″πρότυπο″, της παλαιοκομματικής αντίληψης των χαρακτηριστικών του ασχολούμενου με τα κοινά, στο στενότερο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ως ψεύτη, κλέφτη, ρουσφετολόγου,  φίλου και συγγενούς. Στις δύσκολες περιόδους, η ανάγκη επιλογής των ικανότερων είναι μονόδρομος.
Στη στράτευση αυτή κανείς δεν περισσεύει. Δεν υπάρχουν όρια, χρώματα και αποκλεισμοί μπροστά στην ανέχεια, το αδιέξοδο και τη δυστυχία του Πολίτη. Μόνο ο κυρίαρχος Λαός υπάρχει. Ο κυρίαρχος Λαός που ορίζει τους υποψηφίους Δημάρχους και εκλέγει το Δήμαρχο που θα τον εκπροσωπεί. Ο κυρίαρχος Λαός που ενισχύει και συμπαρίσταται ενεργά στα δρώμενα ως αυστηρός, δίκαιος και αποστασιοποιημένος κριτής
Κύριοι συμπαραστάτες και ηθικοί αυτουργοί της απόφασής μου αυτής, και τους ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, είναι η σύζυγός μου Δέσποινα Μαρέλα, το γένος Ρούμπα, και τα δύο μου παιδιά, Νίκος και Πελαγία-Ιωάννα, που με τη δοτικότητα, τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους, είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη σας και θα οδηγήσουν το ταξίδι της διεκδίκησης στον προορισμό
Προσωπικά, περιμένω την εντολή σας για ένα Δήμο με διαφανείς διαδικασίες, δίκαιο και αξιοκρατικό προς όλους, με όραμα, μέλλον και ελπίδα για τους νέους και ασφαλές απάγκιο για τους μεγαλύτερους.
Με την ευκαιρία των ημερών εύχομαι στον καθένα σας Θεία Φώτιση, Υγεία, Αισιοδοξία και για το 2014 να είναι η χρονιά της αρχής των οραμάτων και των προσδοκιών μας.
                          Με εκτίμηση
                      Γεώργιος Κωτσίδης
Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
                    του Δήμου Εορδαίας
                     Υποπτέραρχος ε.α.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974304870, 6980975605 (whats up)
E-mail: gkotsidis@gmail.com

2 σχόλια:

  1. ασε ρεφιλε τις φαρετρες,η τ.αυτοδιοικηση ειναι αμεση δημοκρατια,δεν ειναι στρατος,θελει συναποφασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και άλλος συνταξιούχος πολιτικάντης.... Να δω πότε θα αλλάξει χέρια, πότε θα αλλάξει γενιά το μέλλον των νέων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.