Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Όταν βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας…



  2014. Έβδομος χρόνος ύφεσης. Η ανεργία στα ύψη. Ελπίζουμε στον τουρισμό!
  Νυμφαίο. Η ναυαρχίδα του τουρισμού και της αναγνωρισιμότητας για το Νομό Φλώρινας.
  Ζευγάρι επισκεπτών βγάζει βόλτα το σκύλο του. Και το σκυλί τρώει φόλα!!!!!!!!!

  Για όσους ενδιαφέρονται για το σκυλί, ενημερώνω ότι, σώθηκε από μέλος του φιλοζωικού συλλόγου «Η Αγκαλιά» που έτρεξε αμέσως με ατροπίνες.
  Για όσους δεν ενδιαφέρονται για το σκυλί, αλλά δήθεν για τους ανθρώπους, ενημερώνω ότι οι κάτοικοι Νυμφαίου και των γύρω περιοχών δεν σώθηκαν. Οι επισκέπτες έφυγαν με τις χειρότερες των εντυπώσεων και έτοιμοι να αποτρέψουν γνωστούς και φίλους από το να επισκεφτούν την περιοχή.
  Συνεχίστε λοιπόν να αδιαφορείτε όταν πέφτουν φόλες. Συνεχίστε να σιωπείτε.
  Δεν μπορείτε να μιλήσετε επειδή είναι ο γείτονας, ο κουμπάρος, ο ξάδερφος της νύφης της θείας...
  Και ο Δήμος δεν το καταγγέλλει, επειδή είναι ο γείτονας, ο κουμπάρος, ο ξάδερφος της νύφης της θείας...
  Το Αμύνταιο ήδη έχει αρνητική φήμη στο internet λόγω της άσχημης αντιμετώπισης των αδέσποτων και των συνεχών περιστατικών με φόλες.
  Θα πείτε, σιγά το πράγμα για μερικά βρομόσκυλα...
  Ο αστικός πληθυσμός όμως, που αποτελεί την πλειοψηφία των τουριστών της περιοχής, έχει ευαισθητοποιηθεί πλέον σε ότι έχει να κάνει με τα ζώα και δίνει μεγάλη σημασία στα θέματα φόλας και κακοποιήσεων. Μέχρι που γίνονται και μποϋκοτάζ επισκέψεων σε περιοχές γνωστές για τέτοια προβλήματα.
  Όταν λοιπόν θα φεύγουν τα παιδιά σας επειδή δεν θα υπάρχουν δουλειές εδώ, να ζητήστε βοήθεια από τον Δήμο, τον γείτονα, τον κουμπάρο, τον ξάδερφο της νύφης της θείας...

Ελισάβετ Πεσεξίδου

9 σχόλια:

  1. Και με τα αδέσποτα στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου αποθαρρύνονται οι τουρίστες στους οποίους επιτίθενται αλλά εκεί μούγκα οι φιλόζωοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι, έχουν πάρει φωτιά τα μπλογκ των τουριστών που σκεφτόντουσαν να πάνε εκδρομή στο Αμύνταιο και τώρα δεν θα πάνε.

      Διαγραφή
  2. αυτη η κατασταση εχει ενταθει τους τελευταιους 5 μηνες με αποτελεσμα εκτος απο το σκυλι που τελικα σωθηκε να εχουν σκοτωθει απο φολα 5 ακομη σκυλια. Ολες οι ενδειξεις δειχνουν οτι οι φολες πετιουνται απο κατοικο του χωριου. Στο χωριο μειναμε 50 περιπου ατομα και σχεδον ολοι ζουμε απο τον τουρισμο. Λοιπον τερμα τα ΨΕΜΑΤΑ δεν μας φταιει κανενας τριτος παρα μονο η πρωτογονη και ψευτικη αντιληψη για το τι θα πει ηπια τουριστικη αναπτυξη που σσεβεται την φυση, που εχουμε ως αντιληψη. Προσωπικα ντρεπομαι να λεγομαι "συγχωριανος" με τον NEATERDAL του χωριου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελισσάβετ, όσο κι αν εχεις δίκιο, θα πρέπει να καταλάβεις ότι ο κόσμος κουράστηκε από τα αδέσποτα σκυλιά και αρχίζει να παίρνει τον νόμο στα χέρια του.
    Ο δήμος δεν κάνει τίποτα, η αστυνομία δεν εφαρμόζει τον νόμο να τιμωρήσει τους ασυνείδητους ιδιοκτήτες σκυλιών που τα βαριούνται και τα αμολάνε στο δρόμο, ε τι περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παιδια της Πεζεξιδου αλλου ζουν κι απειλει οτι θα φυγουν τα παιδια μας. Αυτη ηεπικινδυνη ποτε θα φυγει ;;; απο που ηρθε;;; ποιος την πληρωνει για δυσφημει το Αμυνταιο;;; γιτι τετοια εμμονη με τον δημο;;; σε ποιον προσφερει υπηρεσιες;;; παντως οχι στα κημενα τα σκυλακια. Επικυνδυνα τετραποδα δεν εχουμε. Επικυνδινα διποδα εχουμε που δυστυχως ουτε με εμβολιασμο ουτε με φολα γλυτωνουμε απο αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνούμε απόλυτα : τα δύποδα είναι το πρόβλημα και όχι τα τετράποδα!

      Διαγραφή
    2. Είναι τουλάχιστον ανήθικο και άτιμο να μιλάς με αυτό τον τρόπο για έναν άνθρωπο, ας είναι και ο χειρότερος εχθρός σου, να σχολιάζεις την οικογένειά του και να κρίνεις τις πράξεις και τη στάση ζωής του, πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας, Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2014-5:50μ.μ. Δεν έχεις το θάρρος της γνώμης σου επώνυμα, έχεις όμως το θράσος της γνώμης σου ανώνυμα.

      Διαγραφή
  5. Παπαγιαννόπουλος Αλέχανδρος25 Ιανουαρίου 2014 στις 3:49 π.μ.

    Με αυτό το σκεπτικό τότε να ρίχνουμε φόλες και σε όσους μας ενοχλούνε !!!!! Ευτυχώς έφυγα στην Αυστραλία....... και γλύτωσα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί όμως δεν σου επιτίθενται τα αδέσποτα. Άρα μιλάς εκ του ασφαλούς. Η γνώμη σου δε μετράει.

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.