Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών στον πρώην δήμαρχο Κώστα Θεοδωρίδη…



  Ένας ακόμη δήμαρχος καταδικάστηκε από ελληνικό δικαστήριο, για μια παρανομία που κάνουν σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι…


  Σε φυλάκιση 14 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος.

  Η υπόθεση αφορούσε δημοτικό υπάλληλο με σύμβαση ορισμένου χρόνου, τον οποίο ο δήμος Πολίχνης συνέχισε να απασχολεί και να αμείβει κανονικά μετά τη λήξη της σύμβασής του, (κάτι που γίνεται σχεδόν σε όλους τους δήμους, δηλαδή απασχόληση του συμβασιούχου λίγο καιρό μετά τη λήξη της σύμβασής του, επειδή είναι απαραίτητος και δεν μπορεί να προσλάβει άμεσα άλλον, καθώς οι διαδικασίες για την έγκριση νέας σύμβασης αργούν).

  Μαζί με τον πρώην δήμαρχο καταδικάστηκε, επίσης σε φυλάκιση 14 μηνών, με 3ετή αναστολή, και για την ίδια κατηγορία, ο πατέρας του πρώην υπαλλήλου που εργαζόταν ως εργοδηγός στο δήμο και απασχολούσε τον γιο του στον τομέα ευθύνης του.

  Μάλιστα, o κατηγορούμενος εργοδηγός, σύμφωνα με τη δικογραφία, ανέφερε καθημερινά τον γιο του στα παρουσιολόγια, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την πληρωμή του από τον δήμο.

  Οι δύο κατηγορούμενοι, απολογούμενοι, αρνήθηκαν την σε βάρος τους αποδιδόμενη πράξη, χωρίς όμως να καταφέρουν να πείσουν το δικαστήριο. Μετά την καταδικαστική απόφαση άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

  Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε για την ίδια υπόθεση τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Πολίχνης και την προϊσταμένη της διεύθυνσης διοίκησης προσωπικού του ίδιου δήμου.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

6 σχόλια:

  1. ολιγον κιτρινο το δημοσιευμα αγαπητο περισκοπιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μιλουσα για φθηνα τρικ δημιουργιας εντυπωσεων θα ημουν πολυ κακουλης;

      Διαγραφή
  2. Απορω πως τα βλεπεις ολα κιτρινα αδελφέ, ενω ολοι εμεις τα βλεπουμμε ολα μαυρα! ΑΕΚ τσής ε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοντος ψαλμος αλληλουια για συνονοματους!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αβάντα στον Ιωσηφίδη ήταν αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΡΙ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗΣ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΗ ΤΙΠΟΤΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.