Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αντιμέτωπος με …εξωγήινους, ο Μάκης Ιωσηφίδης!!!



ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ: «Ποιος «κλέβει» τα έργα της Ν.Α. Φλώρινας»; Τελικά, πόσο δίκιο είχαμε!!!


  Το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε τον Μάιο του 2010 (Αρ. Φύλλου 93) μας δικαιώνει πλήρως:

 «Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Τ.Δ. Φαραγγίου του Δήμου Φιλώτα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εδώ και δύο χρόνια πρόβλημα πρόσβασης στις καλλιέργειες τους, λόγω έλλειψης γέφυρας σε σημείο όπου ποτάμι διασχίζει τον κάμπο του και χωρίζει στη μέση τις καλλιέργειες των 2000 περίπου στρεμμάτων. 

  Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε γέφυρα, που το έτος 2008 «έγειρε» λόγω έντονης πλημμύρας. Έσπευσε, βέβαια, συνεργείο της Ν.Α. να αποκαταστήσει το πρόβλημα, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά την παλιά γέφυρα με σκοπό την κατασκευή νέας που θα έδινε τη δυνατότητα διάβασης στους κατοίκους. Το έργο όμως που κατασκευάστηκε, ήτοι ένα τσιμεντένιο υπόστρωμα, μεγάλωσε το πρόβλημα, αφού είναι άκρως επικίνδυνη η διάβασή του, καθώς το ποτάμι περνά από πάνω του, και για το λόγο αυτό καθίσταται αδιαπέραστο το σημείο όταν τα νερά του ποταμού «φουσκώνουν».

  Η αγανάκτηση των κατοίκων, όμως, έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν άκουσαν, δια στόματος κ. Νομάρχη Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου, σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 28-4-2010 στο Δ.Δ. Φιλώτα, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, σε έργα που έχουν υλοποιηθεί στον Δήμο από τη Ν.Α. Φλώρινας, ότι δαπανήθηκαν για την κατασκευή γέφυρας στο Τ.Δ. Φαραγγίου, 60.000€ και επιπλέον 15.000€ για την αποπεράτωσή της. Κι εμείς το πιστέψαμε…

  Όταν κάτοικοι του Τ.Δ. ζήτησαν τη συνδρομή των Μ.Μ.Ε. προκειμένου να αναδειχτεί το πρόβλημά τους και να βρεθεί λύση στο χρόνιο και ανικανοποίητο αίτημά τους, μας πήγαν στο σημείο κατασκευής(!) της γέφυρας (βλέπε ΦΩΤΟ) και έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι η γέφυρα, συνολικής αξίας 75.000€, …εξαφανίστηκε!

  Όπως κατηγορηματικά μας δήλωσαν οι κάτοικοι του Τ.Δ., γέφυρα στο συγκεκριμένο σημείο ποτέ δεν κατασκευάστηκε»...



  Σήμερα, τρεισήμισι χρόνια μετά, Δελτίο Τύπου που λάβαμε από τον Δήμο Αμυνταίου, αναφέρει:

«Λόγω της έντονης νεροποντής της προηγούμενης εβδομάδας δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα στην Τοπική Κοινότητα Φαραγγίου, όπου ο χείμαρρος παρέσυρε τον αγροτικό δρόμο μη επιτρέποντας στους κατοίκους την πρόσβαση στα χωράφια τους και αφήνοντας εκτεθειμένους τους αγωγούς ύδρευσης.

Αμέσως μετά την καταστροφή το χώρο επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σπύρος Τσαχειρίδης.

  Με εντολή του Δημάρχου και το συντονισμό του κ. Τσαχειρίδη τα συνεργεία του Δήμου Αμυνταίου απομάκρυναν τους κορμούς των δέντρων από τους αγωγούς ύδρευσης προκειμένου να αποφευχθεί βλάβη στο δίκτυο και στη συνέχεια αποκατέστησαν το δρόμο και την πρόσβαση των αγροτών στις ιδιοκτησίες τους σε λιγότερο από 48 ώρες»!



  Αντιπαραθέτουμε φωτογραφίες του 2010 με σημερινές, για να γίνει κατανοητό το όλο γεγονός και να γίνει ακόμα ποιο σαφές ότι τα 75.000€ δόθηκαν σε ένα έργο χωρίς καμία υποδομή και ασφάλεια, για λόγους που όλοι φανταζόμαστε κατανοείτε


5 σχόλια:

  1. χαχαχα...ας τον παρουν στον πλανήτη τους οι ελοχίμ να γλυτώσουμε μια ώρα αρχίτερα απο δαύτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο και πλέον χρόνια ο δήμαρχος δεν ήξερε το πρόβλημα;Τώρα προεκλογικά έσπευσε και κάνει ένα πασάλιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 2010 που δημιουργηθηκε η "γεφυρα" και για χρονια πριν ειχατεαλλον δημαρχο ρε ζωντανα. Και ποιος αλλος ασχοληθηκε πιο αμεσα αππο τον Ιωσηφιδη ωρε ζαγαρια;;;

      Διαγραφή
  3. Εξυπναδες να λετε για να γελαμε...
    Αλλα μαλλον πρεπει να παρετε ενα δημοσιογραφο καλο...η αποφαση και η μελετη ειναι στον Δακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι στον Δακή, γιατί την διαφήμιζε ο Βοσκόπουλος;

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.