Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Γιάννης Λιάσης στην κορυφή της Ελλάδας…



Η θάλασσα τρώγει τα βουνά και τα βουνά λιοντάρια και οι κοπελιές οι όμορφες τρών’ τα παλικαριά 
Την μαντινάδα αυτή χαρίζουμε στον φίλο μας τον Γιάννη,
να την θυμάται σαν ξαναβρεθεί στα όρη τα λαγκάδια,
να πιει και για εμάς λίγη ρακί, να μάσει και μανιτάρια…


  
 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, Γιάννης Λιάσης, στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας με τον ΑΟΦ…

  Τον κάμπο, όπου γεννήθηκε και ζει, εγκαταλείπει συχνά – πυκνά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, Γιάννης Λιάσης και όταν του δίνεται η ευκαιρία «παίρνει τα βουνά» και κατακτά τις ψηλότερες κορυφές της Ελλάδας.

  Στην τελευταία του εξόρμηση, συνοδευόμενος από τον γιό του Κωνσταντίνο, συμμετείχε σε αποστολή του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας και κατέκτησε την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας,

  Το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΑΟΦ, αναφέρει:

  Με 15μελή αποστολή  -που το μικρότερο μέλος  της ήταν η 11χρονη ΒΕΛΛΙΟΥ ΕΥΑ-κατέκτησε για άλλη μια φορά την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στις 7-8/9/2013, καθιερώνοντας έτσι κάθε χρόνο, 2 ορειβατικές αποστολές στο βουνό των θεών της μυθολογίας, τον Όλυμπο.

  Με αρχηγούς αποστολής τους  Τίτα Χρήστο και Λούκαρη Νίκο (γιο του αείμνηστου και αγαπημένου ορειβάτη της Φλώρινας ΑΡΗ ΛΟΥΚΑΡΗ ), ξεκίνησε η αποστολή νωρίς το πρωί του Σαββάτου στις 7/9 από την θέση Πριόνια και έφτασε στη κορυφή τον Μύτηκα 2918m το μεσημέρι, αφού χωρίστηκε σε 2 υποομάδες, που η καθεμιά ακολούθησε και διαφορετικό σημείο ανάβασης.
  (Α 'Ομάδα: Κακιά Σκάλα - Β' Ομάδα: Λούκι). Η ομάδα διανυκτέρευσε στο καταφύγιο ΣΠΗΛΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ στα 2100m και το πρωί της Κυριακής επέστρεψε στην θέση Πριόνια, όπου και αναχώρησε για το καθιερωμένο μπάνιο στην θάλασσα και κατόπιν επιστροφή στην Φλώρινα.

  Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ομάδα συμμετείχαν και 6 ανήλικα παιδιά -αθλητές του ΑΟΦ-, που έμειναν κατενθουσιασμένα με αυτή την συγκλονιστική εμπειρία που έζησαν και επιστρέφοντας σπίτια τους, υποσχέθηκαν να ξανατολμήσουν την επόμενη χρονιά άλλη μια ανάβαση στον Μύτηκα.

  Ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας πιστός στους αρχικούς στόχους που είχε θέσει και έχουν να κάνουν με την προσπάθεια να γνωρίσει στα μικρά παιδιά τις ορεινές τοποθεσίες της Φλώρινας και γενικά της Ελλάδος, να τα κάνει να αγαπήσουν την φύση, οργανώνει συνεχείς προπονήσεις όλο τον χρόνο και συγκεκριμένα πεζοπορίες – ορειβασίες - ποδηλασίες - χειμερινό αθλητισμό.

  Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες της αποστολής: ΛΙΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΛΙΑΣΗ  ΚΩΝ/ΝΟ, ΤΙΤΑ ΧΡΗΣΤΟ, ΤΙΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΒΕΛΛΙΟ ΒΑΚΗ, ΒΕΛΛΙΟΥ ΕΥΑ, ΛΟΥΚΑΡΗ ΝΙΚΟ, ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ  ΝΙΚΟ, ΜΠΟΥΛΙΟ ΚΩΝ/ΝΟ, ΜΠΟΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟ, ΜΠΟΙΚΟ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΤΑΥΡΟ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΙΧΑΕΛΑ, ΣΤΥΛΙΑΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ.

9 σχόλια:

  1. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΛΙΑΣΗ,ΣΤΑΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥ ΛΕΩ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιαση καλύτερα για τον δήμο και τους δημότες θα Ειναι να μείνεις εκει,στο βουνό,αρκετό κακό έκανες στον δήμο μας.Εδιωξες πεδίο βολής,ενώ Τωρα συν έβαλες ώστε ο δήμαρχος σου να αφήσει να φύγουν όλες οι υπηρεσίες,που Ολα ήταν υπο έλεγχο.Απαραδεκτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O ΣΤΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟςΔΕΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ Γ.Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΣΟΚ,ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ,ΠΕΡΑΣΑΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ,ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ,ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ,"
      χαχααααχα
      πολύ καλος!

      Διαγραφή
    2. Ο Σταιος κλειστηκε και αυτος μεσα στη σιωπη του οπως και ο ασπονδος φιλος του ,ο αλεξιπτωτιστης απο το πουθενα. Γιατι η σιωπη ειναι Χρυσος.................... Σταικος απο Αετο........

      Διαγραφή
  4. Λιαση μπορει να πατάς σε μια απο τις ψηλότερεσ κορυφές της Ελλάδας μας,αλλα τον δήμο με την θητεία σου,τις επιλογές σου για το πεδίο βολής και Τωρα με το αφεντικό σου,Δήμαρχο,Αφησες τον δήμο να αποψιλωθει,να αποδυναμωθεί εντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταιος,δημαρχαρα,τολμησε επιτελους,ο κοσμος περιμαινει την κινηση σου,σταικος απο φιλωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 11΄13ζησακο,εδω εισαι?ανασαινεις?ζεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.