Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Μπλόκο σε ΔΕΗ και Αρχαιολόγους από τους κατοίκους της Λεβαίας…



  Στον κάμπο της Τ.Κ. Λεβαίας του Δήμου Αμυνταίου, ξημεροβραδιάζονται οι κάτοικοι του οικισμού για να εμποδίσουν τα συνεργεία των Αρχαιολόγων που εντεταλμένοι από την ΔΕΗ Α.Ε. προσπαθούν να διενεργήσουν αυτοψία στον χώρο όπου σχεδιάζει η επιχείρηση να δημιουργήσει το νέο ορυχείο εξόρυξης λιγνίτη.

Ποια είναι  η άποψη τους; Τι λέει η ΔΕΗ; Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Αμυνταίου;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…



  Κύριο αίτημα των κατοίκων είναι η εφαρμογή της αρχικής συμφωνίας τους με την ΔΕΗ που προέβλεπε την απαλλοτρίωση 4.000 στρεμμάτων, καθώς και η υπαγωγή του οικισμού στην Α' ζώνη, σχετικά με τις προσλήψεις. Σήμερα, 10 χρόνια μετά, η επιχείρηση προτίθεται να απαλλοτριώσει μόνο τα 2.400 στρέμματα, με αποτέλεσμα να κρατάει σε μια άτυπη ομηρία πολλούς εξ αυτών, μη μπορώντας να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

  Σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουλίου, κάτοικοι του οικισμού σταμάτησαν και πάλι τις εργασίες της Αρχαιολογικής υπηρεσίας. Παρόν στην κατάληψη και ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωακείμ Ιωσηφίδης, ο οποίος ανέλαβε να συζητήσει το μείζον αυτό θέμα για την περιοχή με την διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Όλγα Κουρίδου.



  Παρόντες στις κινητοποιήσεις των κατοίκων οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Τσαχειρίδης και Κυριάκος Κύρκου καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λεβαίας, Γιώργος Πασχαλίδης.
  Παρ’ όλα αυτά και μέχρι να δοθεί οριστική λύση για τις απαλλοτριώσεις, οι κάτοικοι της Λεβαίας βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρεμποδίσουν με όποιο μέσο την δραστηριότητα των συνεργείων της ΔΕΗ.



5 σχόλια:

  1. Γιάννη πρόεδρε,ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα ποιός ήταν αυτός που χάλασε την δουλειά με υπόλοιπα μισά χωράφια που δεν πήραν!Όλοι το ξέρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΙΣΩ
    ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη αυτός που σας μιλάει,αυτόν που τον κουβαλάει ο οδηγός που εμείς πληρώνουμε,αυτός σας δουλεύει και κάνει τις πουτανιές του.Θέλει μεγάλη προσοχή!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Γιάννη, μην απείλησε απο τους κύριους οπως απο τον 9.10. Δεν εχουν παρει χαμπάρι οτι η κλεψιά τους, οι απειλές τους και η μαφία της μουφοπαρεας ξεπεράστηκε, έκλεισε αυτο το κεφάλαιο. Ακόμη ονειρεύονται, αλλα με τέτοια γλώσσα βρε ΑΔΕΡΦΕ μουφα, κατι που πας να καταφέρεις το καταστρεφεις παλι, γιατί θυμηζεις παντα, το ποιος πραγματικά εισαι, εσυ και οι συνεργάτες σου... Παλιανθρωποι χωρίς μπέσα.

      Το μεγαλύτερο σας πρόβλημα αυτή την στιγμή ειναι που το αμυνταιο παει ΔΕΚΑ φορές καλυτερα απο οτι με εσάς σε χρυσές εποχές. Περιμένετε και θα δειτε και αποδείξεις...

      Και θυμηθείτε... Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη....μετα το ξέρετε ε;

      Διαγραφή
    3. νησαφι πια με τους μουφικους και τους ιωσηφιδικους ολη την ωρα. Δε βαρεθηκατε να τρωγεστε σαν τα κοκκορια; Αλλους αξιολογους ανθρωπους δεν εχουμε να τους βγαλουμε μπροστα;

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.