Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το ηρωικό κράτος της Μανω-λάδας…



(Του Α.Θ.Ρ. από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)

  Καημένε κι ευκολόπιστε Σόϊμπλε, σίγουρα αγνοούσες ότι έμπλεξες με το Μανιάτικο κράτος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και ζητάς απολύσεις στο ντοβλέτι, ενός ριζωμένου καλά, 200 χρόνια τώρα, Μοραΐτικου κράτους.

  Καλά, δεν ήξερες, δεν ρώταγες;


  Ο 91χρονος, κατά τα άλλα αξιοσέβαστος και να τα εκατοστίσει, κος Πέτρος ….άκος, Μανιάτης γέννημα και θρέμμα, γεννημένος τότε περίπου, που όταν γεννιόταν αρσενικό το καλωσόριζαν με την ευχή «…άιντε και χωροφύλακας στην Μακεδονία!», είναι σίγουρα ο πρεσβύτερος δημόσιος υπάλληλος της Μανω-λάδας!

  Ένας μαθουσάλας υπάλληλος, μιας μυστήριας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ακόμα ψάχνει πόσους δημόσιους υπαλλήλους έχει!

  Πόσοι παίρνουν σύνταξη! Πόσοι πέθαναν προ 20ετίας κι ακόμα συνταξιοδοτούνται, ποιος έφτασε αισίως τα 110 χρόνια κι ακόμη πληρώνεται από κάποιο ταμείο! Ποιες κόρες ανύπαντρες έχουν κάνει τρίδυμα κι ακόμα παίρνουν τη σύνταξη του μπαμπά σαν ανύπαντρες!

  Πως ένα νηπιαγωγείο στον Αετό που προκηρύσσεται –όπως πολύ σωστά εξανέστη ο Πρόεδρος των Ασπρογείων, Σταυρίδης- έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύρια ευρώ!!! Τέλεια η ατάκα του Σταυρίδη …το Ζάππειο μέγαρο θα γίνει ή Νηπιαγωγείο;

  Και δεν έχει τελειωμό, και είναι και ανώφελη, η απαρίθμηση γνωστών σε όλους ανομημάτων που μας έχουν κάνει να πάσχουμε, πλέον, από Μιθριδατισμό στην ρεμούλα.

  Διορίστηκε στο Δημόσιο, ο συμπαθής γεράκος, το 1949!!! Μόλις σίγασαν τα πολυβόλα του εμφυλίου. Κι αυτό με τον ευεργετικό νόμο «περί προστασίας απολυομένων, εκ των τάξεων του στρατού, και λαβόντων μέρος εις τον αγώνα εναντίον των συμμοριτών»…

  Και ειν’ αλήθεια ότι όργωσε –όπως πολλοί άλλοι- το Γράμμο, το Βέρμιο, το Καϊμάκτσαλαν, το Πάϊκο, όπως μας λέει το δημοσίευμα!

  Θα μου αντιτείνει ο αντιρρησίας …Οι «συμμορίτες» που βρέθηκαν στο «παραπέτασμα», δεν ευνοήθηκαν σε δουλειές και σπίτια για τον «αντιμοναρχο-φασιστικό» τους αγώνα; Και μάλιστα από αλλοεθνείς κυβερνήσεις;

  Θα συμφωνήσω απόλυτα και είναι λογικό και δίκαιο να υποστηρίζονται οι αγωνιστές που πολεμούν για τα πιστεύω τους σε τέτοιες ανώμαλες εποχές.

  Σε ηλικία 40 χρονών, ο φίλος μας, τελειώνει τη Νομική και το 1968 διορίζεται στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

  Είναι αυτό που βλαστημάμε όλοι όταν ταξιδεύουμε Θεσσαλονίκη – Αθήνα και πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας σε διόδια!

  Στη δίκη της χούντας το ’75, είναι υπερασπιστής των Παπαδοπουλο-Πατακών. Τους πρόκοψε, θα μου πείτε.

  Μετέπειτα, πολιτεύεται, ανεπιτυχώς, με την ΕΠΕΝ.

  Πρόσφατα, ασχολήθηκε μαζί του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, όχι για το θέμα της ύπαρξης ενός δεινόσαυρου στο κράτος της Μανωλάδας, αλλά επειδή ανέθεσε στη Δικηγόρο κόρη του, που από 20ετίας δουλεύει κι αυτή στο ΤΕΟ, δικηγορικές υποθέσεις ύψους 292.000€!

   …καημένε Θόδωρε, καημένε Βασίλη, Βαγγέλη, καημένα αναρίθμητα, χαρισματικά, με ντοκουμέντα, με δεξιότητες, Ελληνάκια, που στα 30, στα 35, στα 40 χρόνια σας, βρίσκετε μπροστά σας φωστήρες εργαζομένους 91 ετών κι έχει ο θεός…

  Είναι λίγος ο Σόϊμπλε, κι αρκετά επιεικής, σε κάτι τέτοιες ιστορίες…

7 σχόλια:

  1. «…άιντε και χωροφύλακας στην Μακεδονία!». Ολόκληρη η νεότερη ιστορία της Μακεδονίας σε μια φράση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aντε και Βορειοτύφλακας στη Μακεδονία του Νότου

      Διαγραφή
  2. Άγγελε, καλα τα λες, ποιος τα ακουει; Ολοι μας προσκυναμε την μποτα του κατακτητη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατρέ, όντας ευνοημένος από το σύστημα με παχυλούς μισθούς (γιατρός στο ΕΣΥ - νομίζω έκανες ή είσαι τωρα διευθυντής στο κέντρο υγείας, όπως επίσης και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που εκείνα τα χρυσά χρόνια έπαιρνες κανα 3+ χιλιάρικα τον μήνα), θεωρείς ότι πρέπει να κοπούνε μισθοί, να γίνει αναμόρφωση, και ζήτω το μνημόνιο. Ξέρεις γιατρέ, μπορεί ο μνημόνιο να έχει και καλά στοιχεία, αλλά δεν παύει να είναι καταστροφή για τους ανθρώπους που δεν είδαν ποτέ τόσα λεφτά που είδες εσύ από το σάπιο σύστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μιλας και συ ρε ''γιατρουδακο''που εισαι 5 θεσεις και τα τσεπωνεις απο παντου και παριστανεις τον γιατρο(γιατρος δεν ησουν κια δεν εισαι)τωρα εγινε σαπιο το συστημα,τοοοοοοοοοοοσα χρονια που τα παιρνες απο παντου ηταν καλα τα...χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιες είναι οι 5 θέσεις του γιατρού για να ξέρουμε και εμείς;;;

      Διαγραφή
    2. ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ27 Μαΐου 2013 στις 1:43 μ.μ.

      bgale ti koukoula sou bre paliogestapiti na sou eksigiso ta ikonomika mou. AΘΡ .

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.