Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Νυμφαίο 2013: Όταν μπλέκουν τα αρώματα, αναβλύζει ...«πατσουλί»!!!




  Τα αρώματα της μαγευτικής ανοιξιάτικης φύσης και του ανοιχτού αγωγού αποχέτευσης, στην ιδιαίτερη φυσικού και πολιτιστικού κάλλους, κοσμοπολίτικη Ιστορική Έδρα του Δήμου Αμυνταίου, την Τ.Κ. Νυμφαίου, αναβλύζουν και χαρίζουν …μέθη αισθήσεων –τύφλα να ‘χει το νέο COCO MADEMOISELLE της CHANEL- τόσο στους επισκέπτες, όσο και στους (κατά τα άλλα τυχερούς και προνομιούχους!) κατοίκους του ιστορικού και βραβευμένου οικισμού.


  Αρώματα, που όταν συναντιόνται, προσφέρουν στην ανθρώπινη όσφρηση μια αξέχαστη –κυριολεκτικά- εμπειρία!

  Όχι, δεν πρόκειται για τις οσμές που αναδύουν οι …τούρτες των αλόγων ιππασίας, ούτε η οσμή των από "αρχαιοτάτων" χρόνων χειρόγραφων και σπανιότατων κειμηλίων και αντικειμένων που εκτείθονται στο Μουσείο του.

  Πρόκειται για τις ...διαταραχές όσφρησης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι απ’ την «κάτω γειτονιά» του οικισμού! Εκεί όπου ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης παραμένει σπασμένος και εκτεθειμένος εδώ και 2 περίπου χρόνια, «χαρίζοντας» τους …άρωμα σπάνιο, όσο και το βλάχικο όνομα του: «χαβουζοπατσουλοντεμεκαναπτυξοπολιτιστικοκαλικρατικοδημοαμυνκαιαντίο».


  Το παραπάνω περιστατικό αναφέρθηκε στην μοναδική Δημοτική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Έδρα του Δήμου, την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη του 2011, καταγράφτηκε και (εννοείται) δρομολογήθηκε …προς επίλυση!

 Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, (οι οποίοι μας κατήγγειλαν το γεγονός), πραγματοποιήθηκαν κάποιες μικροεπεμβάσεις στην περιοχή, χωρίς όμως να μπορέσει να δοθεί οριστική και ασφαλής (κύρια για την υγεία τους) λύση, επί του θέματος.   

  Οι Φωτογραφίες πάρθηκαν από το σημείο εξόδου των …(μπιπ), 20 μήνες μετά, την Κυριακή 26 Μαΐου 2013.

  Και επειδή η πολύ κουβέντα περί …βόθρων, χαλάει την όμορφη και μυρωδάτη μας ζωή, κάπου εδώ, τελειώνει και το αρθράκι μας...




Υ.Γ. Από την νέα κολεξιόν αρωμάτων, προτείνουμε: Moschino Cheap and Chic Light Clouds for women Eau de toilette και για τους άνδρες το Mont Blanc Individuel Eau de toilette…

4 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΖΑΡΟ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε,20 και πλέον μήνες απραξίας!Κάποτε,προεκλογικά έλεγες ότι το Νυμφαίο,η ιστορική έδρα του δήμου Αμυνταίου,θα είναι η κορονίδα του πολιτισμού και του τουρισμού.Βλέπουμε ότι μέχρι σήμερα είναι κάτι χειρότερο από το ποιό μικρό και απομακρυσμένο χωριό.Δήμαρχε απέτυχες και απορούμε πως έχεις τα μούτρα και εμφανίζεσαι στο Νυμφαίο!Και να είχε ορυχεία άντε ,μήπως θέλεις να κάνεις ορυχεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εεε και να ήταν μόνο στο Νυμφαίο το πρόβλημα... Και αλλού συμβαίνουν τα ίδια και μάλιστα με τραγικές οικολογικές συνέπειες και εσείς μου κολλήσατε σε λίγους τουρίστες;;;
    Είναι μην τρυπήσει αποχέτευση σε τούτο τον δήμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μάθατε!Θα φέρουν θέμα για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο,όσον αφορά το Νυμφαίο,να μην χέζ... πολύ και έχουν πρόβλημα οι αποχετεύσεις.Επίσης θα φέρουν θέμα και για τα χωριά να μην πίνουν πολύ νερό και πληρώνουν πολλά,βλέπε Αετός,Αντίγονο,Βαρικό κ.α.!Άυτή είναι η κατάντια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.