Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κουίζ: Φοράει σκουλαρίκι, έχει τατουάζ και αποκαλεί την Ελλάδα «μπουρδελοχωρα». Ποιος είναι;



Ένας αντισυμβατικος Φλωρινιώτης πολιτικός, που προκαλεί χωρίς να υπολογίζει!
Ακολουθεί το πορτρέτο του…


  Στα 71 του χρόνια παραμένει rock, δεν μπαίνει σε καλούπια, έχει σπάσει τα κομματικά κατεστημένα και το στιλ του δεν θυμίζει με τίποτα Έλληνα πολιτικού.
  Φοράει σκουλαρίκι, έχει τατουάζ, δεν αποχωρίζεται τις τιράντες στα παντελόνια, τις κόκκινες κάλτσες και τα all star του, ανεβαίνει σε μηχανές μεγάλου κυβισμού, συχνάζει στα νεανικά μπαράκια του κέντρου, κάνει γιόγκα και μιλάει προκλητικά χωρίς να υπολογίζει τον σχολιασμό των δηλώσεών του... και η αλήθεια είναι ότι αυτές πολλές φορές του στοιχίζουν ....
  Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές υπερβαίνει τα εσκαμμένα, με ατάκες που εύκολα δεν ξεχνιούνται... Όπως η πρόσφατη διαπίστωσή του «Σε τέτοια μπουρδελοχώρα ζούμε», αναφερόμενος σε συνέντευξη τύπου για τις δυσκολίες που έχει το επιχειρείν στην Ελλάδα.
  Στην ίδια συνέντευξη τύπου απάντησε στις φήμες που τον ήθελαν να στήνει άγαλμα του Κεμάλ στην Αριστοτέλους. "Θα ήμουν πολύ μαλ....ας για να λέω τέτοια πράγματα» ήταν η δήλωσή του που άφησε εμβρόντητους τους δημοσιογράφους. Ωστόσο προκάλεσε το κοινωνικό αίσθημα και από κάποιους χαρακτηρίσθηκε ανθέλληνας όταν σε τηλεοπτική εκπομπή, στα τέλη Μαρτίου υποστήριξε ότι «ο Κεμάλ ήταν ένας πολύ μεγάλος ηγέτης της Θεσσαλονίκης.»
  Μπορεί να τρέφει συμπάθεια, όπως φαίνεται προς τον τουρκικό λαό και μάλιστα όπως ανακοίνωσε, στα σκαριά έχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη, όμως τα αισθήματα του δεν είναι τα ίδια για τη Χρυσή Αυγή. 
  Σε πρόσφατη εκδήλωση μνήμης για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να κηρυχτεί παράνομο -όπως έχει γίνει στη Γερμανία- «το ναζιστικό κόμμα» στην Ελλάδα. «Είναι σημεία των καιρών μας, καθώς σε όλη την Ευρώπη έχουμε τέτοια ναζιστικά φαινόμενα. Η ύφεση, η λιτότητα και η ανεργία έχουν συμβάλει και στην αναβίωση των «άκρων» στην Ευρώπη».
  Η θέση του αυτή έφερε την αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη για συκοφαντική δυσφήμιση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διέγερση πολιτών σε διχόνοια και εξύβριση. Ο «κυρ Γιάννης» όμως δεν πτοήθηκε και συνέχισε να λέει «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κακό σπύρι της κοινωνίας».
  Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν έχει έρθει σε αντιπαράθεση μόνο με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και με την εκκλησία. Την περίοδο της προεκλογικής του εκστρατείας αποκάλεσε μουτζαχεντίν το μητροπολίτη Άνθιμο μέσα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα μοναχοί της Μόνης Εσφιγμένου κατά την διάρκεια υποδοχής της θαυματουργής εικόνας του «Άξιον Εστί», φώναζαν εναντίον του: «Μπουτάρη τουρκολάγνε θα σε σφάξουμε. Δεν επιτρέπεται να φιλάς την εικόνα της Παναγίας».
  Αναφερόμενος στο περιστατικό ο ίδιος απάντησε «Ήρθαν δυο θεόμουρλοι καλόγεροι και μου επιτέθηκαν. Ο ένας μάλιστα μου είπαν ότι μπαινοβγαίνει στο ψυχιατρείο». Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν θα υποβάλλει μήνυση, αυτός απάντησε: «Αφήστε ρε παιδιά, αυτούς αν τους αφήσεις στο τμήμα το σαββατοκύριακο, θα σας τρελάνουνε. Αφήστε τους να φωνάζουν έξω».
  Για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης είπε ακόμη σε τηλεοπτική του συνέντευξη «Αν θέλει ο Άνθιμος να ασχοληθεί με την πολιτική να ξυρίσει τα γένια του, να βγάλει τα ράσα και να ιδρύσει κόμμα», αναφερόμενος στις πολιτικές παρεμβάσεις του μητροπολίτη και η μεταξύ τους κόντρα φούντωσε ακόμη περισσότερο.
  Όσο για τη κόντρα του με την ομάδα του Ηρακλή ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο όταν σε αποκριάτικη εκδήλωση της παράταξης του είπε απευθυνόμενος σε οπαδό που παραπονούνταν πως δεν στηρίζει ο Μπουτάρης την ομάδα. «Ποια ομάδα ρε φίλε; Διότι ο Ηρακλής δεν είναι πια ομάδα, θα πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι.»
  Ο Μπουτάρης κατηγορήθηκε από τους επικριτές του ότι η αυτοπεποίθησή του αγγίζει τα όρια της έπαρσης, όταν στην αρχή της προεκλογικής του κούρσας για τη δημαρχεία είχε δηλώσει: «Είμαι ο καλύτερος!» 
  Την ίδια εποχή χωρίς κόμπλεξ φωτογραφήθηκε με το μπουρνούζι στο σαλόνι του σπιτιού του και λίγο αργότερα έγινε, όπως πίστευε, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.
  Κάτι που δυσκολεύτηκαν να του συγχωρήσουν στη παράταξη του ΠΑΣΟΚ ήταν και η εκτίμησή του, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου ότι «Τα ίδια σκατά είναι όλοι τους!», αναφερόμενος στα κόμματα της χώρας.
  Ανατρεπτικές είναι και οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου χάρη στον Γιάννη Μπουτάρη.   
  Σε πρόσφατη συνεδρίαση θέλησε να δώσει άρωμα Oscar και πρότεινε στους δημοτικούς συμβούλους ταινίες. «Να δεις το Zero Dark Thirty, θα φύγεις!" δήλωσε κατά τη διάρκεια συζήτησης για την εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία.
  Στο παρελθόν, πριν αναλάβει ακόμη δημαρχιακά καθήκοντα, ο Γιάννης Μπουτάρης δεν δίστασε να παραδεχθεί δημόσια το πρόβλημα αλκοολισμού που τον ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια. 
  Όπως τόνισε σε συνέντευξή του, οι δύο μεγάλες αγάπες της ζωής του ήταν η σύζυγός του Αθηνά, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, χώρισε, ξανάσμιξε αργότερα και το κρασί. Η σύζυγός του ήταν η βάση για τη ζωή του και το κρασί η βάση για τη δουλειά του. Σήμερα δεν πίνει καθόλου, ενώ εδώ και λίγα χρόνια έχει χάσει την πολυαγαπημένη του Αθηνά, για την οποία πραγματοποίησε την τελευταία της επιθυμία, να μην την θάψει, αλλά να την αποτεφρώσει στη γειτονική Βουλγαρία.
  Ο Γιάννης Μπουτάρης, μπορεί στην Ελλάδα να προκαλεί, όμως το εξωτερικό αγαπιέται. Δεν είναι λίγο ότι κατάφερε -εν μέσω οικονομικής κρίσης- να κάνει τον ξένο τύπο να μιλά με κολακευτικά σχόλια για έναν έλληνα πολιτικό. Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο ανακηρύχθηκε «Δήμαρχος Του Μήνα» από την ιστοσελίδα «citymayors.com». «Νησί της ελπίδας» χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη και τον δήμαρχό της η γερμανίδα δημοσιογράφος Julia Amalia Heyer στο περιοδικό Spiegel και το άρθρο της έκανε το γύρο του κόσμου! «Στη Θεσσαλονίκη ένας Δήμαρχος παραμερίζει τη διεφθαρμένη κληρονομιά των προκατόχων του», γράφει συγκεκριμένα το γερμανικό περιοδικό. Η πόλη σας είναι καθαρή, η δική μας βρώμικη», είπε ο ίδιος σε συνέντευξη του στο γερμανικό τύπο για να συμπληρώσει: «Σε σας λειτουργεί αυτό που σε μας δεν λειτουργεί».
  Στη συνέχεια η Die Zeit έκανε εκτενές αφιέρωμα στις απόψεις του, αλλά και στους αμπελώνες του «κυρ Γιάννη», όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του στη Θεσσαλονίκη. «Η νέα Ελλάδα, Στην Αθήνα ακόμη θρηνούν, αλλά αλλού στη χώρα γεννιούνται επιχειρηματικές ιδέες - ανθίζει νέα ελπίδα» αναφέρεται μεταξύ των άλλων στο άρθρο.
  Η ζωή, οι ατάκες και η καθημερινότητα του πιο αντισυμβατικού έλληνα Δημάρχου, που τον δείχνει να κάνει γιόγκα, να εκκλησιάζεται, να μιλά για τα προσωπικά του έχει γίνει ήδη ντοκιμαντέρ και θα προβληθεί σε Διεθνές Φεστιβάλ του Άμστερνταμ, ενώ σε λίγες ημέρες θα προβληθεί στο γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μια ημέρα για την Ελλάδα - Une journée en Grèce».

Aναστασία Αργυριάδου

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ,ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ.ΓΙΑΝΝΗΣ,ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ,ΓΙΑΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ.[καποιος φιλος λεει για τη χωρα τουτη,οτ λαϊνα ναπραβενα ε}

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.