Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σε λίγο θα χλιμιντρίζουμε! Αλλαντικά με κρέας αλόγου εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη…



  Κρέας αλόγου σε σκευάσματα αλλαντικών που πωλούνταν σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντόπισε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί.

  Η υπηρεσία εντόπισε στο εν λόγω κατάστημα ποσότητα αλλαντικών (7,640 kg), τα οποία εισήχθησαν από τη Ρουμανία και προχώρησε σε δειγματοληψία.
Μετά από σχετική εξέταση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο εφαρμοσμένων βιοεπιστημών στο δείγμα, ανιχνεύθηκε παρουσία DNA αλόγου σε ποσοστό άνω του 50%, αναμεμειγμένο στο βόειο κρέας.

Υπέρ των αυστηρών ελέγχων ο ΣΕΒΕΚ
  Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος τονίζει με ανακοίνωσή του πως σε  καμία επιχείρηση – μέλος του Συνδέσμου δεν έχει εντοπισθεί ύποπτο δείγμα, ενώ αναφέρει πως όλες πλέον οι εταιρίες εξετάζουν και αναλύουν συστηματικά τις παραλαβές των πρώτων υλών και για την εξειδικευμένη ανίχνευση DNA αλόγου, εναρμονιζόμενες απόλυτα προς τις συστάσεις των αρμοδίων φορέων.

3 σχόλια:

  1. Σιγά το πράμα, τόσες αλόγες που μας στείλανε αλλοδαπές, πως δηλαδή τις φάγαμε με το ...κουτάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαυτό ρε Στέλιο μας... μεγάλωσε η μανδραβέλα,το DNA από το άλογο φταίει;

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.