Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ξινονερίτικο καρναβάλι 2013…



  Με αμείωτο κέφι και με ξέφρενους ρυθμούς γιόρτασαν την Αποκριά στον Δήμο Αμυνταίου, ντόπιοι κι επισκέπτες, με καρναβαλικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξινού Νερού, στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αμυνταίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…


  Χιλιάδες πολίτες, επί πέντε ημέρες, διασκέδασαν στη κεντρική πλατεία, ενώ την τελευταία ημέρα, Κυριακή της Τυρινής, πλημμύρισαν τον κεντρικό δρόμο του χωριού απ’ όπου πέρασε η καρναβαλική παρέλαση και διασκέδασαν μαζί με τους καρναβαλιστές που σατίρισαν με καυστικό τρόπο την οικονομική κρίση και την επικαιρότητα.

  Σε δηλώσεις τους, τόσο ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωακείμ Ιωσηφίσης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Δημήτρης Ηλιάδης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την

επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων, ανεβάζοντας μάλιστα τον «πήχη ψηλά», προσφέροντας το ποσό των 30.000€, ώστε το μοναδικό για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας οργανωμένο καρναβάλι, να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει πόλο έλξης για την Δυτική Μακεδονία…


4 σχόλια:

  1. Ηταν καιρος πια να δειξει και Ο Δημος και η περιφερια λιγο ενδιαφερον και να βοηθησουν ενα παραδοσιακο εθιμο και να μεινει οχι μονο ζωντανο αλλα και να πιο μεγαλο και πιο αξιολογο.

    Ενας βερος καιθερμα υποστηρικτης του Χινο Νερου εστω και απο μακρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι παραδοσιακό έθιμο!
      Το καρναβάλι του Ξινού Νερού είναι 15 - 20 χρόνια καρναβάλι (μετά το σταμάτημα του Αμυνταιώτικου καρναβαλιού). Σε 20 χρόνια δεν γίνεται παραδοσιακό.

      Διαγραφή
  2. Ε ΤΟΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΕΔςΣΑΝ 7000 ΕΥΡΩ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ.ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ξινό νερό κάνει και το έθιμο του πρωτοχρονιάτικου καρναβαλιού με τις παραδοσιακές ενδυμασίες .Το αποκριάτικο Καρναβάλι του Αμύνταιου σταμάτησε γύρω στο '70, και περίπου το '77 ξεκίνησαν στο ξινό νερό και από τότε κάθε χρόνο συνεχίζονται. είναι 36 χρόνια τώρα παραδοσιακό ξεπαραδοσιακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.