Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Respect Δημαρχάρα!

Από σήμερα δηλώνω μεγάλος φαν του! Γιατί; Γιατί έχει κάτι που σπανίζει στους αξιολύπητους πολιτικούς της «πρώτης γραμμής». Έχει αξιοπρέπεια!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

  Δεν τον ήξερα τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά από σήμερα δηλώνω μεγάλος φαν του και του βγάζω το καπέλο… 
Τελικά, δεν είναι όλοι σαμαροπαχτεφούχτελ…

 

7 σχόλια:

  1. Μετά από αυτά που σου στέλνω να διαβάσεις φίλε Στέλιο και φίλοι αναγνώστες, θα ξενερώσετε με δαύτον:
    Τον θυμάμαι γιατί τον είχα στις ατάκες της χρονιάς του 2011.

    Διαβάστε ομιλία του:
    «Η καρδιά της Ελλάδας βρίσκεται στη Θράκη, όχι γιατί βρίσκεται γεωστρατηγικά σε κάποιο σημείο πολύ επικίνδυνο αλλά γιατί η Θράκη βρίσκεται ανάμεσα σε 2 πολιτισμούς, ανάμεσα σε 2 ηπείρους, σε 2 χώρες. Η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος»
    «Εσείς εκεί στην Αθήνα μη σκεφθείτε να κάνετε όλο τον Έβρο κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι που λέγετε Θράκη, που λέγεται Έβρος».

    «Σήμερα [η Θράκη] είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή, αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία. Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν».

    Ορίστε και μερικοί σύνδεσμοι για τους δύσπιστους:
    Σε βίντεο
    http://ellas2.wordpress.com/2011/10/14/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF/

    Σε ρεπορταζ
    http://www.skaipatras.gr/skai-enimerosi/item/16070-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82.html

    Με εκτίμηση,
    Δημήτρης Άρχοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχα, εχεις απολυτο δικιο, του τα χωσε κανονικα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήτσο πολύ καλά τα λέει ο άνθρωπος και είναι προφανές ότι δε θέλει να ανεξαρτητοποιήσει τη θράκη. Η Ελλάδα έχει πολύ πιο μεγάλους και πιο πραγματικούς εχθρούς από τον Δήμαρχο, που, στο κάτω-κάτω τα είπε πολύ σωστά στον Καναδό!
    Μπέλτσης Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο, στον Καναδό μια χαρά τα είπε, συμφωνούμε.
    Αλλά μην είσαι σίγουρος για τα περί ανεξαρτητοποίησης.
    Και μένα η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι το 2011 ο δήμαρχος προσπάθησε να τους φοβερίσει για να μην κάνουν στρατόπεδο συγκέντρωσης (κάτεργα θα είναι με τους μισθούς που θα δίνουν) για τους μετανάστες. Ο τρόπος βέβαια κατά την άποψή μου ήταν άκομψος έως βλακώδης, αλλά με πιθανότητες αποτελεσματικότητας.
    Πρόσεξε όμως την φράση του:
    "η Θράκη βρίσκεται ανάμεσα σε 2 πολιτισμούς, ανάμεσα σε 2 ηπείρους, σε 2 χώρες".
    Ανάμεσα σε δυο ηπείρους, σε 2 χώρες σημαίνει ότι η Θράκη κατά τον Δήμαρχο είναι ξεχωριστή οντότητα.
    Αυτή η φράση όπως καταλαβαίνεις είναι βούτυρο στο ψωμί κάποιων εντός και εκτός Ελλάδος.
    Άσε που οι συμβολισμοί (Δήμαρχος το είπε) δημιουργούν μικρά τετελεσμένα. Φαντάσου τα ως μικρά βαρίδια. Ένα βαρίδι είναι ασήμαντο. Πολλά βαρίδια όμως στην πλάτη σου σε γονατίζουν.

    Με εκτίμηση,
    Δημήτρης Άρχοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2 χώρες είναι η Βουλγαρία και η Τουρκία και ο Δήμαρχος μπορεί να είναι τέλειος αλλά πουλημένος δεν είναι. Δείτε εδώ τι γράφει γι αυτόν ένας πολίτης του κόσμου, ο Παύλος Γεωργιάδης, συντοπίτης του Δημάρχου, που τον εκτιμώ απεριόριστα: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.antapokrites&id=22503
    Μπέλτσης Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργο, στο κείμενο που μου έδωσες βλέπω μια αγιογραφία του δημάρχου (που κι εγώ τον εκτιμώ για την αντίδρασή του στα χρυσωρυχεία - με τον τρόπο που τα σχεδιάζουν στην πατρίδα μας). Η αγιογραφία του όμως αφορά όλα τα άλλα, αλλά όχι την περίπτωση ανεξαρτητοποίησης της Θράκης.

    Η αλήθεια είναι ότι τα περί των δυο χωρών ότι μπορούσε να εννοεί τη Τουρκία και την Βουλγαρία το σκέφτηκα κι εγώ. Ξέρουμε όμως ρε φίλε ότι δεν εννοεί αυτό. Ξαναδιάβασε τις επόμενες φράσεις του και θα δεις ότι είναι αυτονόητο οτι ΔΕΝ είναι η Τουρκία και η Βουλγαρία.

    Σου παραθέτω το κείμενο:
    "Η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος»
    «Εσείς εκεί στην Αθήνα μη σκεφθείτε να κάνετε όλο τον Έβρο κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι που λέγετε Θράκη, που λέγεται Έβρος»."
    Μην παίζουμε με τις λέξεις φίλε Γιώργο επειδή δεν θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα.
    Ο άνθρωπος μιλάει για "ανεξάρτητο στίγμα", για "ανεξάρτητο κράτος" και, κυρίως για "θα χάσετε την Θράκη". Τι άλλο χρειάζεται δηλαδή για να δούμε το φανερό;
    Ξέρεις Γιώργο, αυτό το "η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλής, τίποτα δεν θα της συμβεί, να μην υποστηρίζουμε πατριωτικά θέματα γιατί αυτά τα κάνουν τα εθνίκια και οι φασίστες" μας έφερε σε αυτό το χάλι.
    Πως;
    Αν θυμάσαι, όλοι ξέραμε ότι ο Γιωργάκης κάθε άλλο παρά πατριώτης ήταν. Μάλιστα, σχεδόν όλοι μας ξέραμε την διάσημη αντιπατριωτική φράση του "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γής λιγότερα από εκείνα πού μάς ανήκουν ώστε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια".
    Αν είχαμε εκείνα τα πατριωτικά αντανακλαστικά ώστε να αντιληφθούμε και να ενδιαφερθούμε για το τι σκέφτεται αυτός ο τύπος, και αν δεν είχαμε αποκοιμηθεί από την σύγχρονη αριστερά (η οποία σε αντίθεση με την αριστερά των προηγούμενων δεκαετιών, βγάζει σπυριά αμα σε δει με σημαία και θα σε πει φασίστα, ενώ ο γνωστός σε όλους μας Λαμπράκης, ακόμα και την γνωστή πορεία διαμαρτυρίας του με την Ελληνική σημαία την έκανε), τότε δεν θα τον ψηφίζαμε και η πατρίδα μας θα γλίτωνε από τα πάνδεινα.

    Με εκτίμηση,
    Δημήτρης Άρχοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα 8 Μαρτίου, εντελώς τυχαία διάβασα αυτό το κείμενο ανακοινωση του δημάρχου κ. Λαμπάκη, το οποίο θεωρώ ότι με τον τρόπο του ακυρώνει όλα οσα απαράδεκτα είχε πει περί ανεξάρτητης Θράκης.
    Τα παραθέτω έτσι για την ιστορία, γιατί από την στιγμή που - με τον τρόπο του - διόρθωσε ένα λάθος, ωφείλω να του το αναγνωρίσω και να το καταγράψω:

    Με εκτίμηση,
    Δημήτρης Άρχοντας
    http://rodopinews.gr/21331

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.