Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα λύσσας στη Κοζάνη!



Επιβεβαιώνεται η ανησυχία του Φιλοζωικού Σωματείου Αμυνταίου «Η ΑΓΚΑΛΙΑ», που χρήζει άμεσης συμπαράστασης όλων μας…

  Στο χωριό Κτένι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης εντοπίστηκε νέο κρούσμα λύσσας, κόκκινης αλεπούς. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα στην περιοχή και το τρίτο σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας μέσα σε ένα εξάμηνο, γεγονός που ανησυχεί τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  Την κόκκινη αλεπού είδαν οι κάτοικοι του χωριού μέρα μεσημέρι να παίζει με έναν κυνηγετικό σκύλο και αμέσως ειδοποίησαν την Διεύθυσνη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Πεςριφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
  Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ζώη Γακίδη, η αλεπού θανατώθηκε, αποκεφαλίστηκε και το κεφάλι της στάλθηκε στο «εργαστήριο αναφοράς λύσσας» στην Αθήνα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ζώο είχε λύσσα.
Ο σκύλος ήταν εμβολιασμένος από τον ιδιοκτήτη του παρ’ όλα αυτά βρίσκεται σε καραντίνα για ένα μήνα.
  Σύμφωνα με τον κ. Γακίδη αγέλη αλεπούδων πρέπει να βρίσκεται στο όρος Μπούρινος και να κινείται σε Γρεβενά και Κοζάνη.

2 σχόλια:

  1. Φοβερότατο φαινόμενο,η λύσσα πλησιάζει τα σπίτια μας!Υπάρχει όμως και το γεγονός της μόλυνσης της Βεγορίτιδας από την ρήψη των υπολλειμάτων της ασβέστης από την ασβεστοκάν=μινο του Αγίου Παντελεήμονα.Αυτό ποιός θα το ελέγξει?Ποιός έδωσε την άδεια ρήψης στον αρμόδιο υπεύθυνο της εταιρείας?Τόσο καιρό δεν το γνώριζαν οι καθ'ύλην αρμόδιοι,δήμαρχος,αντιδήμαρχοι (μάλιστα από τον Άγιο Παντελεήμονα)?Μάλλον ότι γίνετε ξεχνιέται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, οι αλεπούδες είναι τόσο χαζές, ώστε να λυσσάζουνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.