Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Μνημόνιο συνεργασίας Συλλόγων Δήμου Αμυνταίου…



«Τα «Αμύνταια» όπως γίνονται είναι ένας συγκεντρωτικός Αμυνταιοκεντρικός θεσμός και όχι θεσμός που καλύπτει όλο τον Δήμο»… 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

Με σκοπό την συνεργασία και αιτήματα όπως την ισότιμη και με αντικειμενικά - αξιοκρατικά κριτήρια οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Αμυνταίου προς όλους τους Συλλόγους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18/2 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεβαίας, συνάντηση εκπροσώπων Συλλόγων για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. 


Μεταξύ άλλων, το πρωτόκολλο αναφέρει…
  Βιώνουμε την περίοδο αυτή ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που επεκτείνεται στην κοινωνία σε διάφορους τομείς.
  Οι χορηγίες ιδιωτών έχουν περιοριστεί αφάνταστα με την οικονομική κρίση — καθώς και οι κρατικές επιχορηγήσεις. Μοναδικοί πόροι οι προερχόμενοι από την Αυτοδιοίκηση, Δήμο και Περιφέρεια, τις περιορισμένες πλέον συνδρομές των μελών μας καθώς και τα έσοδα από την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
  Η δυνητική στήριξη του Δήμου, όπου προβλέπεται 1,5% επί τω τακτικών εσόδων, πρέπει να γίνει υποχρεωτική και η κατανομή της να γίνεται με αντικειμενικά — αξιοκρατικά κριτήρια.
  Η Περιφέρεια πρέπει να επιτραπεί να επιχορηγεί συλλόγους απ’ ευθείας με αντικειμενικά κριτήρια και στην περίπτωση αυτή.
  Ο Δήμος μέχρι σήμερα μόνο έμμεση στήριξη παρέχει — περιορισμένη — μέσω παροχών στη διοργάνωση εκδηλώσεων και επιχορήγησε απ’ ευθείας μονό ελάχιστους Συλλόγους χωρίς εφαρμογή κριτηρίων.
  Ακόμη και οι εκδηλώσεις — πολιτιστικές που οργάνωσε ο Δήμος προκαλούν έμμεσα σημαντικό οικονομικά αποτελέσματα-ενίσχυση — σε ορισμένους Συλλόγους (π.χ. στους Συλλόγους του Αμυνταίου με την Διοργάνωση των «Αμυνταίων» από τον Δήμο τον ίδιο, ή εκδήλωση Ρέμου κ.λ.π.).
  Αντίθετα άλλοι Σύλλογοι με μεγάλη δράση είναι εκτός αυτών των παροχών στήριξης.
  Γενικά πάντως τα «Αμύνταια» όπως γίνονται είναι ένας συγκεντρωτικός Αμυνταιοκεντρικός θεσμός και όχι θεσμός που καλύπτει όλο τον Δήμο.
  Δεν έχει κατανοηθεί η διαφορετικότητα που προκύπτει τόσο από την μέχρι πρόσφατη αυτοδιοικητική διαίρεση (συνένωση διαφορετικών Δήμων), όσο και από την διαφοροποίηση στα ήθη και έθιμα που χαρακτηρίζουν κάθε τοπική κοινωνία ή Τοπικό Διαμέρισμα.
  Ξεκινά από την ιδία την ονομασία των εκδηλώσεων αφού ταυτίζονται ως «Αμύνταια» απόλυτα με την έδρα του Δήμου. Π.χ. Θα μπορούσαν να ονομάζονται «Εκδηλώσεις του Δήμου Αμυνταίου» ή κάποιο άλλο τίτλο, με αναφορά στο σύνολο του Δήμου, με περιεχόμενο και δράσεις που θα αγκαλιάζουν το σύνολο των Οικισμών του σε ισότιμη βάση.

2 σχόλια:

  1. Επιτελους ξεσκεπαστηκε ο μεγας Στρατακης.Κατ αρχην να πω οτι σαν ιδεα δεν ειναι ασχημη αν και απ οτι ακουστηκε ο δημος ειχε καλεσει τους συλλογους για συζητηση.Περα απο αυτο ομως αν καποιος ακουσει προσεκτικα τα λεγομενα του κ Στρατακη θα καταλαβει οτι ο μονος λογος που ξεκινησε την συγκεκριμενη κινηση ειναι καθαρα προσωπικος,εψαχνε να βρει ενα αρμα ,εναν δουρειο ιππο και τον βρηκε.Και για να μην θεωρηθω κακοβουλος εξηγουμαι.Αν ο σκοπος του ειναι αυτος που αναφερει θα μπορουσε να καλεσει ολους τους συλλογους,για δεστε ποιοι συμμετειχαν,οι περισσοτεροι εκπροσωποι των συλλογων ηταν κολλητοι του,για αυτους που απουσιαζαν ειπε οτι εστειλε προσκλησεις αλλα φταιει το ταχυδρομειο που δεν εφτασαν ποτε.Δικαιολογηθηκε επισης λεγοντας οτι ανθρωποι ειμαστε και κανουμε και κανενα λαθος.Ειπε επισης οτι καλεστηκαν ολοι οι πολιτιστικοι συλλογοι και οι αθλητικοι εκτος αυτων του ποδοσφαιρου, ο δικος του συλλογος ποια πολιτιστικη δραση εχει;;μονο αθλητικα τμηματα και τιποτα αλλο.Ειπε θα καλυψουμε το κενο του Δημου,ποιος μιλαει; αυτος σαν νομαρχης δεν θυμαται τι εκανε η μαλλον τι δεν εκανε;;Ενω μιλαει απο την μια για τριμελη επιτροπη ,λεει οτι τις προσκλησεις τις εστειλε αυτος μονος του.Ακουστε επισης ποσο δημοκρατης ειναι, σε καποια τοποθετηση εκπροσωπου συλλογου για θεμα απαρτιας και παρουσιας συλλογων στην συναντηση για να εκλεγει η εννιαμελης επιτροπη αποφασισε κατα το δοκουν ποια ειναι η απαρτια.Ασ σοβαρευτουμε λιγακι ο σκοπος του πλεον ειναι γνωστος,μεσω του συλλογου που εκπροσωπει θελει να βγει παλι στο προσκηνιο ,κατα την ταπεινη μου γνωμη ομως πολυ ακομψα και πολυπονηρα.Το τυρι το ειδαν αρκετοι την φακα ομως που εστεισε πολυ λιγοι.Επαναλαμβανω δεν ειμαι κακοπροαιρετος αλλα και το παραμυθι πλεον πρεπει να τελειωσει εχοντας ονοματεπωνυμο και αυτο ειναι πλεον γνωστο και λεγεται ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ!!!!
    Υ.Γ.και να θυμισω μια διαφημιση απορυπαντικου κ.Στρατακη σε δοκιμασαμε και πλεον δεν σε εμπιστευομαστε!!!
    ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε έναν χρόνο και κάτι έχουμε εκλογές εκεί θα φανεί ποιές είναι οι προθέσεις του.Για να δούμε θα είναι άλλος ένας <> αυτού του τόπου?

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.