Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Πρώτοι στην Ευρώπη! Και συνεχίζουμε…



Στη πρώτη θέση στο πίνακα της Ευρώπης η Ελλάδα με 57,6% ανεργία στους νέους
  Στο 11,8% ανήλθε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, από 11,7% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Eurostat.

   Συνολικά, στην ΕΕ των «27» 26,061 εκατομμύρια άτομα είναι χωρίς δουλειά, εκ των οποίων τα 18,82 εκατομμύρια ζουν στην Ευρωζώνη.   Η Ελλάδα με 26% (στοιχεία Σεπτεμβρίου) έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στο σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ, ενώ η πρωτιά… ανήκει στην Ισπανία με 26,6%.
  Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά είναι σε Αυστρία (4,5%), Λουξεμβούργο (5,1%) και Γερμανία (5,4%).
  Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2011 παρατηρήθηκε σε Ελλάδα (από 18,9% σε 26%), Κύπρο (9,5% σε 14%), Ισπανία (23% σε 26,6%) και Πορτογαλία (14,1% σε 16,3%).
  Η Ελλάδα έχει την αρνητική πρωτιά σε ό,τι αφορά την ανεργία στις ηλικίες κάτω των 25 ετών.
  Συγκεκριμένα, το ποσοστό (Σεπτέμβριος) έχει εκτιναχθεί στο 57,6% έναντι 56,5% στην Ισπανία. Τα χαμηλότερα ποσοστά στην ανεργία των νέων παρατηρούνται σε Γερμανία (8,1%), Αυστρία (9%) και Ολλανδία (9,7%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.