Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Τσίπουρο μου, Άγιο τσίπουρο μου…



  Για όσους το γνωρίζουν, για την περιοχή του Αμυνταίου (και γενικά της Φλώρινας), είναι μια ολόκληρη κουλτούρα. Ξεκινώντας από το σταφύλι, από τη φροντίδα που του δίνουμε ένα ολόκληρο χρόνο, για να φθάσουμε στην πιο μεγάλη του στιγμή. Στο βράσιμο. Είναι η στιγμή που σταγόνα - σταγόνα από το αποστακτήριο θα αρχίσει να τρέχει καθαρό, να γεμίζει τα ποτήρια και τις καρδιές μας.   Ένα αφιέρωμα λοιπόν του eperiskopio στο τσίπουρο, μια προσπάθεια να το γνωρίσουμε καλύτερα.  Αξίζει να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που το παράγουν, αυτούς που φυλάγουν και μεταφέρουν την τέχνη του από γενιά σε γενιά.   Αξίζει να γνωρίσουμε τα μικρά και μεγάλα μυστικά του. Σε όλους αυτούς που χρόνια τώρα κρατούν την παράδοση του, αφιερώνεται το παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ...                                                 Στην υγειά σας…

1 σχόλιο:

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.