Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η απορία του ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ…



Τσίρι Βάρβαρα στις …9 το βράδυ!!!

(Από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 
που κυκλοφορεί)

  Αλήθεια, ποιος άσχετος με το έθιμο της Αγίας Βαρβάρας είχε την ιδέα να ανάψει την φωτιά στις 9 το βράδυ αντί στις 12 όπως γινόταν πάντα;


  Η φωτιά του Δήμου Αμυνταίου πάντα άναβε στις 12 το βράδυ, με πιθανές διαφοροποιήσεις κάποιες χρονιές που ίσως να άναψε κάνα μισάωρο πιο νωρίς (που και πάλι είναι λάθος, αλλά μισή ώρα είναι λες δεν βαριέσαι).

  Και λέω ίσως, αν και προσωπικά δεν θυμάμαι καμία φορά να άναψε πριν τις 12 το βράδυ, αλλά ποτέ δεν καθόμουν μπροστά από την φωτιά με το ρολόι…

  Η σκέψη ότι μπορεί να έγινε λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας δεν ισχύει, γιατί απλούστατα το άναμμα της φωτιάς στις 9 το βράδυ είχε οργανωθεί μέρες πριν, αφού φαινόταν και στις σχετικές αφίσες.

  Η μόνη απάντηση στο ερώτημα γιατί οργανώθηκε το άναμμα της φωτιάς του δήμου στις 9 το βράδυ είναι λόγω του ότι η επόμενη μέρα 4 Δεκεμβρίου ήταν εργάσιμη.

  Ε, είπαμε οι Γερμανοί έχουν εισβάλει και μας κάνουνε κουμάντο, αλλά όχι επειδή η επόμενη ημέρα είναι εργάσιμη να κάνουμε τις φωτιές από τις 9 το βράδυ, γιατί πρέπει να δουλέψουμε το πρωί.

  Αν είναι να το καταργήσουμε εντελώς.   Να καταργήσουμε και τον αντιπαραγωγικό Δεκαπενταύγουστο, τα Φώτα και τις εθνικές εορτές. Και σεις ωρε Αμυντιώτες, τι χασομεράτε διαβάζοντας; Γρήγορα στη δουλειά σας!

  Υ.Γ.1. Η πλάκα είναι ότι κατά τις 8-9 το βράδυ της Δεκεμβρίου έκανε ψοφόκρυο, ενώ στις 12 είχε μαλακώσει αισθητά ο καιρός! Ακόμα και οι θεϊκές δυνάμεις ήξεραν πότε έπρεπε να ανάψουν οι φωτιές…

  Υ.Γ.2. Τι απέγιναν άραγε εκείνες οι αφίσες που είχαν εκτυπωθεί για τα Τσιριβάρβαρα χωρίς ημερομηνίες ώστε να ισχύουν κάθε χρονιά προσθέτοντας μόνο ένα εξτρά αυτοκολλητάκι για τις φωτιές της κάθε χρονιάς;

7 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΟΣ! ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΝΣΤΑΣΗ. ΟΧΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕ, ΑΣΧΕΤΟΙ... ΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΚΕΤΟ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός Γιάννης, ο Λιάσης; Γι αυτός πολλά έχουμε να πούμε αλλά σίγουρα όχι και ότι φταίει για την ώρα της φωτιάς.
      Εκτός εάν ξέρεις κάτι παραπάνω...

      Διαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΣ ΑΛΛΑ Η ΚΟΝΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 11 ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς 4:36 και 5:52
    Πάρα πολλές φωτιές (αν όχι όλες) ανάβουν πριν τις 12 και όχι όπως είναι το έθιμο ΜΕΤΑ τις 12. ΠΑΝΤΑ όμως ο δήμος ανάβει την φωτιά ΜΕΤΑ τις 12, και όλοι (σχεδόν) πηγαίνουν στην φωτιά του δήμου μετά τις 12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ χειρούργε και συνδημότες, το θέμα δεν είναι ότι οι φωτιές άναψαν στις 9:00, αλλά το ότι οι φωτιές έχουν πλέον μετατραπεί σε ένα "πολιτικό έθιμο".
    Κατά το έθιμο, την φωτιά άναβαν οι παρέες, όπου ήθελαν και ότι ώρα ήθελαν. Τώρα όμως η φωτιά έχει γίνει πολιτική ρεκλάμα και φυσικό είναι να την οργανώνει η εκάστοτε πολιτική παρέα με βάση τα κριτήρια που θεωρεί αυτή σημαντικότερα.
    Κατ' εμέ, υπάρχουν 2 ειδών φωτιές στο Αμύνταιο:
    1. Οι "πολιτικές", με δύο υποκατηγορίες
    α)τις καθαρά πολιτικές και β) αυτές των Συλλόγων
    2. και οι "παρεΐστικες"
    Άντε και ένα τελευταίο παράπονο!
    Η φωτιά δεν είναι, άντε άναψε την ... αααα ωραία, μπράβο πολύ μεγάλη, βάλε κρασί, βάλε λουκουμά και μετά κλάμπινγκ ή για ύπνο!
    Η φωτιά για να ζεστάνει απαιτεί το βασικότερο ιδανικό, καλή παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι έχεις πολύ δίκιο.
      Με έχει προβληματίσει κι εμένα αυτό το γεγονός, ομως δεν το βλέπω ως κάτι τραγικό, γιατί απλούστατα οι φωτιές είναι πολλές. Ο δήμος "επιδοτεί" κάποιες από αυτές (είτε συλλόγους είτε πολίτες - όλως τυχαίως κατά τεράστιο ποσοστό είναι οι ευνοούμενοι). Τις υπόλοιπες όμως - που είναι αρκετές - δεν τις επιδοτεί (ευτυχώς κατά την άποψή μου). Είναι φωτιές της παρέας. Μια από αυτές είναι η παραδοσιακή πλέον φωτιά του καλού μου φίλου Κώστα Παπαθανασίου. Εγώ πάντα πηγαίνω σε αυτήν, έστω και για λίγο (αν για κάποιο λόγο δεν μπορώ για πολύ), έτσι, για να νιώσω τα Τσίρι Βάρβαρα.
      Φιλικό υστερόγραφο: Δεν είναι "Χειρούργε", είναι "Χειρουργέ". :-)

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.