Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τα αδέσποτα ζώα στο Αμύνταιο...



Μια πληγή στην καρδιά μας...
Μία μαυρισμένη φωτογραφία στο άλμπουμ της πόλης μας...
Δεν μας περισσεύει χρόνος στη ζωή μας, αλλά θα προσπαθούμε πάντα να τα
βοηθάμε, όπως κι όσο μπορούμε.
Με αυτή η σκέψη σαν οδηγό δημιουργήσαμε τον ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ «Η ΑΓΚΑΛΙΑ»

Βοήθησε και συ στο έργο μας.
Γίνε και συ ΕΝΕΡΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ.
Όσοι πιο πολλοί, τόσα πιο πολλά θα κάνουμε...
Ελάτε λοιπόν να γίνουμε πολλοί, από μας κρέμονται εκατοντάδες στοματάκια,
είναι στο χέρι μας να τα βοηθήσουμε.

Πληροφορίες: Δήμητρα Μιχαηλίδου dimitra-michailidou@hotmail.com
Αλέκα Χατζηϊωάννου Achtzi1961@hotmail.com
Λία Χατζή Liachatzi37@gmail.com

13 σχόλια:

  1. Αφου ιδρύσατε το συλλογο μαζεψτε και τα αδεσποτα να μην μας κανουν τη ζωη δυσκολη. Για τους συνανθρωπους σας που πεινανε μην κανετε λογο. ΟΟΟΧΙ . Προτεραιοτητα έχουν οι τετραποδες ψυχουλες με τα πεινασμενα στοματακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμείς είμαστε φιλόζωοι και ιδρύσαμε φιλοζωικό σύλλογο γιατί αγαπάμε, νοιαζόμαστε και πονάμε για αυτές τις ψυχές που είναι απροστάτευτες από την ανθρώπινη κακία.... εσείς που είστε τόσο ψυχοπονιάριδες για τους συνανθρώπους σας που πεινάνε γιατί δεν ιδρύετε έναν σύλλογο για να τους βοηθάτε; που συνήθως οι άνθρωποι που έχουν φιλοζωικές ευαισθησίες βοηθούν όπου, όπως και όποιους μπορούν. προτεραιότητα δεν έχουν μόνο "οι τετράποδες ψυχούλες με τα πεινασμένα στοματάκια" αλλά κάθε απροστάτευτη ψυχή πάνω στον πλανήτη. και μην ξεχνάτε πως ο Θεός έπλασε και τα ζώα όπως και τον άνθρωπο και τα έβαλε να ζήσουν μαζί μέσα στον παράδεισο χωρίς διαχωρισμό, εσείς όλοι ποιοι νομίζετε ότι είστε; κάποια άρια φυλή που της "αξίζει" να ζει αποστειρωμένη;

      Διαγραφή
  2. μήπως σκοπεύετε να κάνετε τίποτα και με τα αδέσποτα που δαγκώνουν τον κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας κανουν και κατι, και στους αδεσποτους ''ανθρωπους'', που κακομεταχειριζονται τα ζωα στους δρομους της πολης μας...Η βια των αδεσποτων αντικατροπτιζει πρωτα την ανθρωπινη κακια.Τα ζωα μαθαινουν απο τον ΑΝΘΡΩΠΟ.ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ τα πηρε απο το φυσικο τους περιβαλλον, τα ''εξημερωσε'' (τα εκανε σαν τα μουτρα του δηλαδη) και τα εκανε κομματι της ζωης του.Πηγαινε μια βολτα το καλοκαιρι στην πλατεια που γινεται το παζαρι και δες τι κανουν τα παιδακια σε κουταβια..Με τα ματια μου ειδα παιδι να τραβαει κουταβακι δεμενο σε ποδηλατο...Πως να μη δαγκωσει μετα?

      Διαγραφή
    2. @ Ανώνυμος17 Νοεμβρίου 2012 11:46 μ.μ: ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4039/2012 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 9(ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ "ΕΞΥΠΝΟΣ/Η" ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΑΥΤΑ..ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ "ΚΡΑΞΕ" ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ,ΟΝΤΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ-ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ-ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ "ΧΩΣΕΙ" ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ..ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ (ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ), ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ (ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΤΟ ΛΕΩ,ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!) ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ (ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ...)

      Διαγραφή
  3. ας τα μαζεψουν να τα παρουν στο σπιτι τους να τα φροντισουν οχι μονο συλλογος για το θεαθηναι και τα καφεδακια τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζονται κανένα σύλλογο όλοι οι κάφροι του Αμυνταίου για να πιούνε καφεδάκια...Όλοι έξω είστε και κλαίγεστε μετά...Για κουτσομπολιό, καφέ και ψευτογκλαμουριά είστε μανούλες...Πού να βρείτε χρόνο για κάτι άλλο κακομοίρηδες? Αυτό που δεν έχεις καταλάβει φίλε από το Αμύνταιο, είναι ότι ΟΛΟΙ ΣΑΣ είστε έτσι, όχι μόνο οι φιλόζωοι σας (οι οποίοι υποθέτω ότι είναι το ίδιο ζαγάρια με όλους σας)! ΑΜΥΝΤΑΙΟ=ΑΜΗΝ+ΑΝΤΙΟ!Τυχαίο?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!Καλά κάνανε και ιδρύσανε σύλλογο για τα ζώα! Θα έχουνε πολύ δουλεία με τόσα ζώα που είστε μαζεμένα εκεί!

      Διαγραφή
    2. εσύ ρε φίλε Ανώνυμε 4 Δεκεμβρίου 2012 2:37 τόση ευγένεια, τόση καλοσύνη, τόση μετριοφροσύνη, τόση ταπεινότητα, τόσο όμορφη γραφή από πιο χωριό τα κληρονόμησες; σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ...

      Διαγραφή
  4. Χατζηιωαννου Αλεξανδρα18 Νοεμβρίου 2012 στις 11:23 μ.μ.

    Αν και δεν μ' αρεσει να απαντω σε καποιον ανωνυμο θα το προσπερασω!
    Πρωτον:Μην μπερδευεις τους πεινασμενους συνανθρωπους μας με τα αδεσποτα πλασματα.
    Δευτερον: Αν δεν γνωριζεις το καταστατικο του συλλογου μας δηλ. τους σκοπους..μη μιλας.
    Και τριτον: Δεν χρειαζομαστε τον φιλοζωικο συλλογο για να πιουμε τα καφεδακια μας και να πετυχουμε την αυτοπροβολη μας!!
    Αυτα...κι αν εχεις αποριες ελα να τις συζητησουμε απ' το να λες κακιες πισω απ' την ανωνυμια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν το ειχες ταισει μια μονο φορα και δεν το ειχες χτυπησε δεν θα γυρνουσε να σε δαγκωσει.... Αλλα που να το ξερεις εσυ αγραμματε αυτο το πράγμα. Το ψωμι που πετας στο τελος της ημερας στα σκουπιδια(γτ την επομενη παιρνεις αλλο) αν του δωσεις δεν θα θελει τιποτα παραπανω. Ισα ισα που απο εκει και περα θα σε προστατευει και θα χαιρεται οταν σε βλεπει. Αλλα και αυτα εσυ δεν τα ξερεις... Οποτε κλεισε το στοματακι σου και γραψε πουθενα αλλου τις εξυπναδες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος20 Νοεμβρίου 2012 3:10 μ.μ: ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΑΥΤΑ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΡΙΑ!ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΖΟΥΝ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?

      Διαγραφή

  6. Αναθεωρεί το νόμο για την κτηνοβασία η Γερμανία

    Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012, 16:15
    Αναθεωρεί το νόμο για την κτηνοβασία η Γερμανία
    Σχετικά Tags

    κτηνοβασία,
    Γερμανία

    234
    2320
    Υπάρχουν αναφορές και για «οίκους ανοχής» με ζώα
    Το γερμανικό νόμο που επιτρέπει την κτηνοβασία αναμένεται να αναθεωρήσει η επιτροπή γεωργίας της γερμανικής βουλής επιβάλλοντας ως αρχική ποινή 20.000 στερλίνες σε όποιον προχωρήσει στη συγκεκριμένη πράξη.

    Η σεξουαλική εκμετάλλευση ζώων γνωρίζει έξαρση στη Γερμανία. Περίπου το 5% του γερμανικού πληθυσμού είχε ή έχει σεξουαλικές εμπειρίες με ζώα και ο αριθμός αυτός αυξάνεται τρομακτικά.

    Μάλιστα υπάρχουν αναφορές και για «οίκους ανοχής» με ζώα στη Γερμανία καθώς και για ένα εκτεταμένο δίκτυο διακίνησης ζώων για σεξουαλική εκμετάλλευση.

    Το σεξ με ζώα είχε απαγορευτεί στη συγκεκριμένη χώρα ως το 1969, οπότε και εισήχθη νέα νομοθεσία για τα ζώα.

    Μια ρητή απαγόρευση θα κάνει πιο εύκολη τη δίωξη και θα βελτιώσει τον βαθμό προστασίας των ζώων», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής γεωργίας της Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) Χανς-Μίχαελ Γκόλντμαν. Εξάλλου βάσει της τροποποίησης θα προβλέπονται ενισχυμένα πρόστιμα στους παραβάτες, που θα φτάνουν τα 25.000 ευρώ.

    Η επιτροπή γεωργίας της γερμανικής βουλής αναμένεται να εξετάσει την Τετάρτη την τροποποίηση του νόμου και στη συνέχεια να την στείλει προς ψήφιση στη βουλή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο Γκόλντμαν.

    Η οργάνωση Κτηνίατροι κατά της Ζωοφιλίας επισημαίνει ότι χιλιάδες Γερμανοί ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω διαδικτύου για την κτηνοβασία, ενώ κάποιες φάρμες νοικιάζουν ζώα για σεξουαλική εκμετάλλευση.

    Το τροποποιημένο νομοσχέδιο θα απαγορεύει επίσης την προμήθεια ζώων για σεξουαλική συνεύρεση με ανθρώπους, υπογράμμισε ο Γκόλντμαν.

    Πάντως, η οργάνωση Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ZETA) σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροποποίησης του νόμου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μίχαελ Κίοκ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Tageszeitung ότι ζει με την Κέσι, ένα θηλυκό σκυλί οκτώ ετών.

    Ο ιστότοπος της ZETA αναφέρει ότι οι ζωόφιλοι κάνουν σεξ με ζώα μόνο αν είναι βέβαιοι ότι έχουν τη συγκατάθεσή τους και ότι καταδικάζουν την κακοποίηση των ζώων.

    Η οργάνωση υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα στη Γερμανία φθάνει τους 100.000.

    ============================================================================================

    Μπορείτε να φανταστείτε ότι το1969 η Γερμανική Βουλή ασχολήθηκε για να ψηφιστεί ένας νόμος που επιτρέπει την κτηνοβασία?
    Έλεος.
    Σκεφτείτε τι θα γινόταν εδώ από κοροιδία αν προσπαθούσαν να πουν ότι επιτρέπεται να γ... ένα ζώο αν έχεις την συγκατάθεσή του.
    Τρανή απόδειξη ότι άλλο τεχνολογία και οργάνωση και άλλο πολιτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια για την πολύ θετική κίνηση ίδρυσης του συλλόγου. Σαν νέοι/νέες στο διαδίκτυο βλέπω τσιμπάτε με τις ανώνυμες επικρίσεις. Don't.
    Καλό είναι που ξεκινήσατε και θα ωριμάσετε σιγά σιγά φιλτράροντας τον κοινωνικό ρύπο απ'όπου κι αν πηγάζει. Είτε διαδικτυακά, είτε
    στους δρόμους. Συγκεντρωθείτε στους σκόπους σας κρατώντας επαφή κυρίως με συμμάχους. Καλή αρχή. Έχετε πολλούς που σας θαυμάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.