Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Επέστρεψε στο τεχνικό team του ΑΜΥΝΤΑ, ο Λευτέρης Ελευθεριάδης…



  Ο Λευτέρης Ελευθεριάδης  επέστρεψε στο προπονητικό team του Αμύντα Αμυνταίου, αναλαμβάνοντας την τεχνική καθοδήγηση των -μίνι- αγοριών του συλλόγου, με τα οποία πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση, παρουσία των δύο απερχόμενων προπονητών του τμήματος Παναγιώτη Δημητρίου και Γιώργου Θεοχαρίδη που μετακινούνται στα προμίνι.

  Ο καταξιωμένος Έλληνας τεχνικός, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα σε ηλικία 12χρονών από τον «Αρχέλαο» Κατερίνης με τον οποίο ανδρώθηκε στον χώρο, αγωνίστηκε για 10 συναπτά έτη με τα χρώματα της Εθνικής Ανδρών εκ των οποίων τα 8 ως αρχηγός.
  Το 1994 του ανατίθενται για πρώτη φορά καθήκοντα προπονητή, στις ακαδημίες του Αρχέλαου Κατερίνης, από όπου ανέδειξε σημαντικούς χειροσφαιριστές όπως οι  Σάββας Καρυπίδης, Δημήτρης Δημητρούλιας κ.α.
  Εν συνεχεία μετεγγράφεται στη Γ.Ε. Βεροιας με την φανέλα της οποίας πανηγύρισε την  κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ λίγο αργότερα αναλαμβάνει τα ηνία της Εθνικής Παίδων, κατακτώντας  τη 1η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες της Τουρκίας to 1992. 
  Μετά το 2ετή πέρασμα του και από τον πάγκο της Εθνικής Νέων, επανέρχεται το 1997 ως προπονητής στις τάξεις του Αρχελάου, οδηγώντας τον στο Φαιναλ Φορ.   
Μέχρι και το 2009  είχε υπό την εποπτεία του το κλιμάκιο Δυτικής Μακεδονίας, αναλαμβάνοντας παράλληλα τις υποδομές του Γυναικείου τμήματος του Αμύντα.
   Ο 47χρονος προπονητής κατέθεσε τις απόψεις στα ερωτήματα που του τέθηκαν:
Ποιο ήταν το ερέθισμα ,ώστε να πάρεις την απόφαση να αναλάβεις το τμήμα των αγοριών του Αμύντα;
  Είχα την τύχη να εργαστώ στα αντίστοιχα τμήματα του Αρχέλαου Κατερίνης, όπου διέθετε ένα μεγάλο αριθμό παιδιών τα οποία στην συνέχεια εξελίχθηκαν σε σπουδαίους χειροσφαιριστές, επομένως θα ήταν μια πρόκληση για μένα να ασχοληθώ εκ νέου σ αυτό το επίπεδο.
Επίσης, πιστεύω ότι έχω καλό κώδικα επικοινωνίας με τα παιδιά στα οποία μπορώ να προσφέρω πολλά και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρω.
Πιστεύεις ότι ο Αμύντας έχει τις δυνατότητες να πετύχει κάποια διάκριση, στις ηλικιακές κατηγορίες των αγοριών, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια;
  Το βασικό στοιχείο που θα πρέπει να έχει μια ομάδα ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας είναι η πειθαρχία, βέβαια δεν να παραγνωρίσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά, ωστόσο ακόμα και στις εν λόγω ηλικίες οφείλουμε ως προπονητές να βάζουμε κόκκινες γραμμές ώστε να αποφύγουμε τυχόν ανάρμοστες συμπεριφορές.
  Από κει και πέρα  τα παιδιά οφείλουν να γνωρίζουν  ότι η προπόνηση είναι ο καθρέφτης του αγώνα, η ομαδικότητα, η εξοικείωση με την μπάλα, η αίσθηση του χώρου είναι χαρακτηριστικά που  θέλουμε να αποκτήσουμε.
  Η αλήθεια είναι ότι απαιτείται υπομονή και διάθεση όχι μόνο από τους αθλητές αλλά και από τους γονείς, εμείς θα ‘χουμε τον χρόνο να δουλέψουμε και να κάνουμε σταδιακά την διαφορά.
Πως βλέπεις να διαμορφώνεται η κατάσταση στο χώρο της χειροσφαίρισης, λαμβάνοντας υπόψη και τα οικονομικά δεδομένα της εποχής.
  Προσωπικά παρατηρώ μια κυμενώμενη πορεία του αθλήματος στην χώρα μας. Στην εποχή μου οι αθλητές αγωνίζονταν για τη φανέλα και για λόγους αναγνωρισιμότητας, στη συνέχεια και κυρίως μετά 2000 το άθλημα άρχισε να αποκτά επαγγελματικά χαρακτηριστικά, όμως η οικονομική συγκυρία επανέφερε το άθλημα στα αρχικά δεδομένα, με τους συλλόγους να μην έχουν την οικονομική ευχέρεια για υπερβάσεις, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.
  Επειδή λοιπόν έχω συναίσθηση των οικονομικών συγκυριών , επέστρεψα στον Αμύντα για να προσφέρω αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μου, συνδράμοντας μ αυτόν τον τρόπο στο νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα του συλλόγου.
Ποια  πιστεύεις πως θα πρέπει να είναι η στάση του κόσμου απέναντι σε έναν ιστορικό σύλλογο σαν τον Αμύντα;
  Εδώ θα ήθελα  να εκφράσω την πικρία μου για του πολίτες της πόλης, καθώς δεν δείχνουν την πρέπουσα σημασία στον αθλητισμό γενικότερα.
  Θεωρώ ότι η συμβολή τους θα μπορούσε να είναι πιο ουσιαστική, απέναντι στον μεγαλύτερο εκπρόσωπο της πόλης  , από την άλλη στον Αμύντα  υπήρξε κοιλιά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.
  Η δικιά μου πεποίθηση είναι ότι το χάντμπολ είναι το άθλημα στο οποίο μπορεί και οφείλει η περιοχή να επενδύσει για μελλοντικές διακρίσεις. 

22 σχόλια:

  1. καλα ποσους προπονητές θα έχει φετος ο Αμύντας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσους χρειαζεται για να λειτουργησει ενας συλλογος σωστα.

      Διαγραφή
  2. επέστρεψε ο μιστερ χιαστός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Panikos ginete sto amyntaio, oloi trexoun gia to handball

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εψω να ασχοληθώ χρονια με το χαντμπολ μου φαινεται πως θα ξαναασχοληθώ μεταζ απ ολα αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανακύκλωση προσώπων και πάλι ,το γελείο είναι οτι ο Δημητρίου και ο Θεοχαρίδης μετακινούνται στα προ μίνι λες και έχει πολλά παιδιά ο Αμύντας ωστε να συγκροτηθούν τόσα τμήματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχει και μαλιστα πολυ περισσοτερα απ οτι νομιζεις.Πολυ ευκολα μπορεις να το διαπιστωσεις,οσο για την ανακυκλωση προσωπων εχεις να προτεινεις κατι καλυτερο;Γιατι βγαζεις τοση κακια,τοσο μισος;Σ ενοχλει που μετα απο χρονια ο Αμυντας λειτουργει τοσο σωστα και τοσο οργανωμενα;;Αν εισαι φιλος του συλλογου(που μαλλον δεν εισαι)μπες να βοηθησεις και μην κανεις μονο κακοπροαιρετη κριτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι η ανακύκλωση προσώπων να γινεται με προπονητές της αξίας του Λευτέρη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 20.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Γιώσκο τι κάνατε εκει με τον Θεοχαρίδη, μήπως σηκώσατε καμια τράπεζα;

      Διαγραφή
  9. Αληθεύει οτι ο Αμύντας έφτασε μια ανάσα απο διεθνή Ουγγαρέζα , αλλα επειδή τη τελευταία στιγμή αύξησε τις απαιτήσεις της και ετσι κατέληξε στη Ρουμάνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. an enois oti peroyn xrimata kaneis poli magalo lathos den plironete kanenas apenantias bazoun apo tin tsepitous oloi kai gia na to deis kai kalitera ela kai esei sto tim anonime toy 5:24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. με τον ΕΓΩΙΣΤΗ??????χαχαχαχα κονομησατε.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ...ΔΕΣ ΤΟΝ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!Ο MR ΞΕΡΟΛΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 2/3 ΤΩΝ ΑΘΡΏΠΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΕΣ/ΕΓΩΙΣΤΡΙΕΣ.
    ΔΕΣ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μολις ειδε ο Ελευθεριαδης οτι γινεται κατι καλο στον Αμυντα αμεσως να χωθει και αυτος μια ζωη εγωιστης και συμφεροντολογος.Απ οτι ξερω και περυσι του καναν προταση αλλα αρνηθηκε.Παντως οφειλω να ομολογησω οτι μετα την δημιουργια της επιτροπης του χαντ μπολ περυσι η ομαδα δουλευει πολυ καλα και αξιζουν πολλα μπραβο στα παιδια.Ο Γιωσκος καταφερε και εκανε μια καλη παρεα που δουλευουν ολοι μαζι με πολυ καλα αποτελεσματα.Πρεπει ο κοσμος να στηριξει αυτην την προσπαθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφεροντολόγως γιατι αφου απ οτι ξερω δεν θα παρει μια.....
      Επίσης περυσι τα αγορακια περυσι βγηκαν στο πανελληνιο 7 ή 8 θεση, αν Ελευθεριάδης καταφέρει να τα βγάλει μεσα στην 3αδα ζεπερνώντας ομάδας σαν την ΧΑΝΘ το ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ και τον ΦΙΛΙΠΠΟ ΒΕΡΟΙΑΣ τότε θα είναι επιτυχία,
      ανεξαρτητως αν μέσα στην ομάδα έχει και τα παιδια του!

      Διαγραφή
  15. 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟ ΔΑΚ ΘΑ ΚΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΛΟ ΠΑΠΑΡ....Σ ΓΡΑΦΕΤΑΙ .ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΝΕΤΕ.ΜΠΕΣΤΕ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΛΕς ΕΙΣΤΕ.ΓΙΩΣΚΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕς ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ Ας ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΕΙΚΕ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟς ΟΤΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ.ΕΝΑΣ ΦΙΛΑΘΛΟς ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.