Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

…Και μετά τον Ρέμο, τι;



Ή, όλα τα ‘χε η Μαριωρή, 
ο φερετζές της έλειπε…
Γράφει ο Α.Θ.Ρ.
(Από την έντυπη έκδοση του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ)

  Κόντρα στο γενικότερο κλίμα των τελευταίων χρόνων, που όλο και σφίγγει η θηλιά στο λαιμό μας, ο Δήμος μας, επιμένει να μας εκπλήσσει, με ευτράπελα.
  Κάτι σαν τη τελευταία χάρη –συνήθως τσιγάρο- που τρατάρουν χουβαρντάδικα τον μελλοθάνατο! (Μπρρρρ)…
  Η «λαμέ» εποχή των Βισο-Βανδήδων και των Ρεμο-Πανταζήδων, παραπέμπει στον πρόσφατα απολεσθέντα «παράδεισο» της αλανιάρας, σπάταλης, ανερμάτιστης, φιγουρατζίδικης, νεοπλουτίστικης Ελλάδας, που πίστεψε, ότι βρήκε τη «Λυδία Λίθο» των Αλχημιστών, να πιάνει χώμα και να φτιάχνει χρυσό!
  Μετά χρόνια καταλάβαμε, ότι το χρυσό χώμα, ήταν δανεικό ζεστό χρήμα, που τελευταία έγινε θηλιά στο λαιμό μας.
  Κι άντε ο δικός μας λαιμός και το κεφάλι μας το ξερό, να πληρώσει αφού φταίει και τραγουδούσε σαν τον τζίτζικα χρόνια τώρα, το κακό είναι ότι το σκοινί της θηλιάς, είναι μακρύ και θα πνίξει και τα παιδιά μας…
  Μάσα σ’ αυτό το «γκραν – γκινιόλ» σκηνικό που όλοι, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο ζούμε, και θα ζούμε για χρόνια, τα πασπαλισμένα με χρυσόσκονη, τρα-λα-λα του Ρέμου, που πλήρωσε ο Δημότης (23.000€;;;), μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου.
  Πάντοτε βέβαια η εξουσία, κι όχι μόνο ο επαρχιώτικος αρχοντοχωριατισμός, θαμπώνεται και λιγουρεύεται τα στρας των βεντετών, του βεγγαλικού και των ζήτω, ευτυχισμένων κι ανέμελων θεατών.
  Λίγη δοσμένη, χουβαρντάδικα και κιμπάρικα, απ’ τον άρχοντα, γεύση γκλαμουράδικης ευτυχίας, δένει τέλεια με το ξημέρωμα, που έχει μεροκάματο 18!! Ευρώ, μέσα στον καυτό ήλιο, που γίνεται όλο και περισσότερο αφρικάνικος, για να ταιριάζει απόλυτα, τοπίο με αμοιβή!
  Καυτό μεροκάματο, που θα εξαργυρωθεί εν καιρώ, με ψήφο, ελπίδες, υποσχέσεις, για μια άλλη, τελείως άλλη τετραετία…
  Από μια τέτοιου είδους «πολιτιστική ανάπτυξη», έχουμε πάθει όλοι μας, εδώ και είκοσι χρόνια, «over dose».
  Μετρ του είδους ο ανεπανάληπτος κι άφταστος, Γιώργος Λιάνης, που εισήγαγε τη λατρεία των «Πρεσπείων», των 700 εκατομμυρίων παλιών δραχμών, ετησίως…
  Που πάντοτε, με το σβήσιμο των γιορτινών φωτιστικών, έμενε μετέωρο το αμείλικτο ερώτημα – γεγονός …και τώρα τι κάνουμε;;;
  Σε μια Φλώρινα «παγωμένη», άνεργη, απομονωμένη, αποσβολωμένη, χρόνο με το χρόνο, σε καθοδική πορεία…
  Πόσο βοήθησαν, οι μαγικές φεγγαρόλουστες βραδιές, όπου ακουστήκαν, τόσο όμορφα, κολακευτικά, στομφώδικα και ποιητικά λόγια, από τα χείλη Πρωθυπουργών, Υπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων;
  Είναι καλό και χρήσιμο, που ο πολυπράγμων Δήμαρχος μας, αγωνιά και γράφει γράμματα στον Αλμούνια, για την «μεταλιγνιτική εποχή» του τόπου μας.
  Είναι «πιασάρικα» κι εντυπωσιακά όλα αυτά, μόνο που για να φτάσουμε στην «μεταλιγνιτική εποχή», θα πρέπει να επιβιώσουμε, πρώτα στην «λιγνιτική εποχή»!
  Πράγμα, που για πάρα πολλούς Δημότες μας, είναι δύσκολο, πιθανόν, πιθανόν με τα διαδραματιζόμενα, κάτι δεν ξέρουμε εμείς που ξέρουν οι άρχοντες του Δήμου…
  Πιθανόν, …λεφτά υπάρχουν… στο Δήμο μας! Έτσι τότε, εξηγούνται όλα…

ΥΓ. Φυσικά και δεν πρόκειται ν’ απαντήσω, σε τυχόν ποταμο-ανταπάντηση του «Γραφείου τύπου» του Δήμου μας. Ένα γραφείο, που μπλέκει ανενδοίαστα, στις ανακοινώσεις του, ιδιωτικά συμφέροντα (ΓΑΙΑ), με ζητήματα που αφορούν το Δήμο και τους Δημότες, απ’ τους οποίους εννοείται πληρώνεται…

9 σχόλια:

  1. Κάνεις λάθος γιατρέ δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεν είναι αυτός ο ρόλος του ηγέτη μιας κοινωνίας, πόλης ή μιας χώρας αν θες, δηλαδή να αναμεταδίδει την υπάρχουσα μουντή ατμόσφαιρα.
    Ως πατέρας θα μετέδιδες ποτέ στα παιδιά σου τα όποια άσχημα γεγονότα ή συμβάντα που πιστεύω θα σου επιφύλαξε κάποτε η ζωή ή θα τα προφύλαγες από αυτά. Υποθετικά ακόμα κι αν εσύ γνώριζες τη μαύρη αλήθεια θα τη μετέδιδες στα παιδιά σου ή θα την κρατούσες για τον εαυτό σου και θα την παρουσίαζες πιο μαλακά για να μην τα πληγώσεις πιστεύω, θέλοντας να τα βλέπεις να πετούν σαν αετοί και ας ξέρεις εσύ την πάσα αλήθεια για το όποιο δυσάρεστο γεγονός. Αυτός είναι και ο ρόλος ενός ηγέτη στην περίπτωσή μας του δημάρχου να μην αφήσει το κόσμο, τους δημότες έτσι, βυθισμένους στη μαυρίλα δυστυχώς όχι της κρίσης μόνο, αλλά της εποχής μας.
    Η ψυχή του Έλληνα πολίτη και φυσικά του συνδημότη μας έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά την τέρψη.
    Παρότι διαφωνώ με το σκεπτικό σου δεν μπορώ να μην εκφράσω το θαυμασμό και τη χαρά που νιώθω βλέποντας ένα συντοπίτη μου να εκφράζει δημόσια τη γνώμη του εν αντιθέσει με αρκετούς άλλους που χωλαίνουν μόνο στις παρέες αλλά ποτέ δεν επέδειξαν το θάρρος της γνώμης, δημόσια.
    Θεμιστοκλέους σκεπτόμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΓΝΏΜΗ ΣΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ....

      Διαγραφή
    2. Εσύ φίλε είσαι ο εργολάβος απαντήσεων; γιατί βλέπω ότι απάντησες σε όλους εδώ...
      Αν ενοχλούν τα γραφόμενα των σχολιαστών, πες το να τα αποφεύγουμε τότε, γιατί δίνεις την εντύπωση ότι τούτο το blog σου ανήκει και προστατεύεις τους αρθρογράφους του.

      Διαγραφή
  2. ΤΟΣΟ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΟΛΑ ΜΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ.18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ?ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε γιατρε ολα καλα και ολα ωραια,αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι ποσο αρρωστος εισαι με τον μουφα.Ας πουμε οτι ολα οσα κανει ο Ιωσηφιδης ειναι λαθος επιλογες.Καλα κανεις λοιπον και τα γραφεις,εχω ομως μια απορια στα 8 χρονια που ηταν δημαρχος ο Θεοδωριδης δεν εκανε κατι που σε εβρισκε αντιθετο;ολα οσα εκανε ηταν σωστα;που ησουν τοτε;καλο να πουλας μυαλο αλλα πρωτα βγες και λιγο στην πιατσα να δεις τι γινεται.Ποτε ηπιες τελευταια φορα καφε στο Αμυνταιο;ποτε πηγες τελεταια φορα σε ταβερνα;ποτε αφησες εστω και μια δραχμη στην αγορα του Αμυνταιου; Παραπληροφορηση και τιποτα αλλο,δεν ειδες την ανακοινωση του Δημου;γιατι λες οτι ειναι 23000 τα εξοδα ενω ειναι 8000;;τελικα ποσο κακος μπορει να γινει ενας ανθρωπος μονο και μονο για να πουλησει εκδουλευση στον Θεοδωριδη;Ραντεβου στην Θεσ/νικη γιατρε μου για καφε και τσιπουρακι,γιατι συμφωνα με τα λεγομενα σου μονο εκει το χαιρεσαι.

    Υ.Γ. φυσικα και δεν περιμενω απαντηση,γιατι δεν θα εχεις και κατι να πεις,με χαρα ομως θα σου ζητουσα και συγνωμη αν εβλεπα εστω και ενα δημοσιευμα σου που να κανεις αναλογη κριτικη στον πρωην δημαρχο Μουφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ Η΄ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ

      Διαγραφή
  4. Κακό το άρθρο γιατρέ.
    Φάγατε την φόλα γιατί ένα μήνα σας άφησε ο Ιωσηφίδης να λέτε μπαρούφες για 25.000 και 30.000 ευρώ και μετά σας την έσκασε με τις χορηγίες. Τελικά κόστισε 8.610 ευρώ και δεν μπορείτε να το χωνέψετε.
    Ο Θεοδωρίδης που υπηρετείς πιστά ούτε σέντς δεν μπορούσε να βρει από χορηγούς γιατί πολύ απλά δεν είναι στην πιάτσα και είναι και τσιγκούνης.
    Θα περιμένουμε κάτι καλύτερο από σένα γιατί έχεις καλή προσέγγιση όταν δεν σε τυφλώνει αυτό το περίεργο μίσος για καθένα που είναι αντίθετος στον Θεοδωρίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥ Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ...ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ Ο Κ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΕ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ Η ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ?ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΥ ΑΤΑΣΘΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΟΙ (ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ 100% ΑΠΟ ΠΕΡΣΥ).ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ,ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΝ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΝΕ ΩΣ ΕΔΩ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ.
      ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ.

      Διαγραφή
    2. Αρα συμφωνεις με αυτα που γραφουν για τον γιατρο που ολο μυαλο πουλαει αλλα απο πραξεις τιποτα.Κατακριτεοι ολοι τους και του μουφα και του ιωσηφιδη.Ο ρακοπουλος εμ γ....ει ,εμ σκουζει.Για να γινει πιστευτος και οχι γραφικος που ειναι σημερα ας κανει πρωτα αυτος πραξη αυτα που λεει και μετα βλεπουμε.Να θυμησψ και κατι αλλο,οταν ηταν δημοτικος συμβουλος με δημαρχο τον Μιγγο ειχε συμφωνησει και ψηφισει στο τοτε δημ συμβουλιο και φερανε κουκα και την ομορφη φιλινη, τοτε ηταν ολα καλα γιατρτε μου;τελικα το μονο ευκολο σημερα να πουλας μυαλο και αυτο κανει ο Ρακοπουλος και οχι μονο αυτος.Κατα τα αλλα ηταν λιγος ο Φιστας τουλαχιστον αυτος θα εφερνε φιρμες και μαλιστα πιο φθηνα απ οτι οι αλλοι.
      Υ.Γ Ας μας πει τι ακουει ο Ρακοπουλος οταν παει θεσ/νικη να του το φερουμε μπας και ηρεμησει.
      ΦΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.