Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κώστας Θεοδωρίδης: "Σε λίγο το Αμύνταιο θα λέγεται …ΓΑΙΑμύνταιο"!



Αποκαλυπτική και άκρως ενδιαφέρουσα, 
η παρθενική συνέντευξη 
του Κώστα Θεοδωρίδη…

«Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος και υπόσχομαι να έχουμε μια μεγάλη νίκη»!
«Σπατάλη – σπατάλη – σπατάλη!!! Εκδίδουν έντυπο, με απευθείας ανάθεση, αξίας 48.000€ για 6 ΤΕΥΧΗ (!) για να αναπαραγάγουν «ειδήσεις»!!!!


  Στα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης.
Απόσπασμα από την συνέντευξη:
  "Έφθασε στο μισό η θητεία μας στην παρούσα Δημοτική Περίοδο. Είχαμε την υποχρέωση αλλά και την ηθική ευθύνη να δείξουμε κατανόηση αλλά και ανοχή στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
  Μετά από το μισό της θητείας τους έχουμε νομίζω την υποχρέωση και το σθένος να αντισταθούμε στην απραξία και την αδιαφορία τους.
  Δεν πρέπει να περάσει και να επικρατήσει η λογική, που είναι και η φιλοσοφία τους “Δεν εκλέγεσαι με έργα”. Εμείς θα τους αποδείξουμε ότι “εκλέγεσαι και με έργα”.
  Πρέπει, ήρθε ο καιρός εμείς να ξεκινήσουμε έναν πιο ουσιαστικό κύκλο συζητήσεων, επικοινωνίας αλλά και των παρεμβάσεων που πρέπει να κάνουμε. Να καταγράψουμε τις απόψεις των συνδημοτών μας και να τις αξιολογήσουμε.
  Νομίζω ότι παίρνουν τα μηνύματα. Ο κόσμος ξεκίνησε να σχολιάζει τη στάση τους, λείπει η αξιοπρέπεια στη λειτουργία του Δήμου.
  Όλο αυτό το διάστημα γίναμε κοινωνοί σε μία τακτική απραξίας έργων, σχεδιασμού, μελετών.
Δεν υπάρχει κοινός στόχος και ο συνεκτικός ιστός που προσδιορίζει μια εκλεγμένη αρχή.
Λείπει η δυνατότητα προσδιορισμού των αναγκών, διαβάθμισης των προτεραιοτήτων και η αξιολόγησή τους.
  Λείπουν οι ιδέες, λείπει το όραμα.
  Μια συνεχής, επιτρέψτε μου, μπαρουφολογία για τα ενεργειακά. (πεδίο προσωπικής ενασχόλησης)
  Μια το ένα μια το άλλο. Λόγια πολλά, έργα καθόλου.
   Σε ένα Δήμο έτοιμο να υποδεχθεί τον Καλλικράτη.
  Λίγες οι αντιδράσεις των κατοίκων.
  Σήμερα πολύ πιο πολλές, από τη λάθος συμπεριφορά τους.
  Σύστημα διασφάλισης ποιότητας στη λειτουργία του Δήμου, της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης, του Εργοστασίου Εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού. (ISO)
Διαχειριστική Επάρκεια στο Δήμο και στη ΔΕΤΕΠΑ (Δυνατότητα υλοποίησης έργων του ΕΣΠΑ).
Επιχειρησιακό σχέδιο για το Νέο Δήμο (προσπάθεια απαξίωσης)
Συντάσσεται το Γενικό Πολεοδομικό (Εργαλείο χωροταξικής οργάνωσης) και η ειδική περιβαλλοντική μελέτη των λιμνών Βεγορίτιδας και Πετρών (μηχανισμοί ανάπτυξης).
Οι επί μέρους συνενούμενοι Δήμοι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
  Και η μόνιμη επωδός, το άλλοθι της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
  Αυτό πιστεύει ο κ. Ιωσηφίδης ότι θα τον βγάλει από τη λάσπη.
  Το επικαλείται κάθε στιγμή.
  Προεκλογικά έλεγε ότι είμαστε επαίτες της πολιτείας.
  Ότι θα αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα αποφέρουν μεγάλα οφέλη και έσοδα στο Δήμο.
  Αντ’αυτού, προσπάθειες αποτροπής οποιασδήποτε επένδυσης από ιδιώτες με απειλές διεκδίκησης των τοποθεσιών που ζητάνε για αιολικά και φωτοβολταϊκά.
  Διώχθηκε με ανόητους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς η Μαλαματίνα.
  Καμία εξέλιξη με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία για την κατασκευή νέας μονάδας στο Ξινό.
  Γενικότερη απραξία.
Ερώτημα σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:
Κύριε Δήμαρχε,
Κατά το παρελθόν, στη δική μας αλλά και δική σας θητεία γίναμε κοινωνοί και συμμέτοχοι, στις κινητοποιήσεις όλων των κοινωνικών αλλά και οικονομικών φορέων που εκπροσωπούν το λεκανοπέδιο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Οι κινητοποιήσεις αυτές έγιναν ενάντια στη διάνοιξη του ορυχείου των Βεγόρων και την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ίδια περιοχή. Προσφύγαμε μάλιστα και στην δικαιοσύνη ενάντια σε όλο το πλέγμα εκείνων των αποφάσεων.
Με έκπληξή μας το τελευταίο διάστημα, διαβάσαμε την επιστολή που αποστείλατε ως Δίκτυο και την υπογράφατε εσείς, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάτε την διάνοιξη των ορυχείων των Βεγόρων, της Δράμας και της Ελασσόνας και την κατασκευή από ιδιώτες νέων λιγνιτικών μονάδων με ιδιωτικά κεφάλαια.
Τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, Δήμαρχε, όχι μόνο δεν τους ρωτήσατε, αλλά και αγνοήσατε.
Εκπλήσσομαι από τον αμοραλιστικό τρόπο των ενεργειών σας, με τον οποίο αγνοώντας τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας και παρά της περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις σας, κάνετε ότι σας καπνίσει.
Πως αποφασίζετε Δήμαρχε για την διάνοιξη ορυχείων σε άλλες περιοχές, Δράμα, Ελασσόνα; Δεν διερωτάσαι αν έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν μόνοι τους; Εσείς αποφασίζεται γι’ αυτούς; Θα θέλατε να γινότανε το ίδιο για μάς;
Διερωτώμαι Δήμαρχε αν θα συνεχίσετε την ίδια τακτική αγνοώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της βούλησης της τοπικής κοινωνίας σε τόσο σημαντικά για το μέλλον της περιοχής θέματα. Τι έχετε να μας πείτε;

Σήμερα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τι θα απαντήσουμε στην κυβέρνηση όταν θα δώσει τις αντίστοιχες άδειες στην περιοχή μας.
  Επαίρεται ότι τα έργα του θα είναι πιο πολλά από τα έργα που έγιναν στη θητεία μου και στη θητεία του Λιάση.
  Για ποια έργα μιλάει; Για τα έργα που επί μια 4ετία εγώ, μια 8ετία ο Μπιτάκης, ο Αναστασιάδης και οι άλλοι Κοινοτάρχες πάλεψαν για την προένταξή τους και συνέταξαν με τη ΣΑΤΑ τους και από ίδιους πόρους για την ολοκλήρωση των μελετών και την ωριμότητά τους.
  Δεν διανοείται ότι θα ετοιμάσει κάτι δικό του, μια ιδέα του, μια ανάγκη που θα προσδιορίσει ο ίδιος.
  Το αποτέλεσμα ?? Στη 2η Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ δε θα υπάρχει καμία ετοιμότητα στο Δήμο για ένταξη νέων έργων. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

17 σχόλια:

  1. Δυο φορές έχασες, δηλαδή, δύο φορές ο κόσμος σε έστειλε σπίτι σου προς τι; η τρίτη φορά. Μήπως πλέον πολιτεύεσαι από εγωισμό και μόνον αυτό!
    Άσε μας ρε θεοδωρίδη και 'συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦΙΔΗ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΩΙΣΜΟ? ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ?
    ΜΗ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ! ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΛΙ ΑΠΕΙΛΕΣ; ΠΑΛΙ ΑΠΕΙΛΕΣ; ΑΜΑΝ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ!
      ΤΟ 'ΝΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ Τ ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΟΒΆΣΤΕ
      ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ;
      ΕΣΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑ!

      Διαγραφή
  3. Διαβάζοντας τη συνέντευξή σας, κύριε Θεοδωρίδη, στο site του ραδιοφωνικού σταθμού, 101.5 FM, έμεινα έκπληκτος για το ότι απαξιώνεται πλήρως -συμπερασματικά από αυτά που λέτε- το ρόλο της ΔΕΗ στην ενεργειακή περιοχή μας, και τις συντονισμένες ενέργειες της νυν δημοτικής αρχής, από κοινού, με γειτονικούς δήμους και της περιφέρειας μας για να μη χαθεί αυτό το μέγα πλεονέκτημα του τόπου μας που δίνει δουλειά και κυριολεκτικά ψωμί σε εννιά χιλιάδες (9000) κόσμο.
    Έχετε κατά νου κύριε πρώην δήμαρχε ότι αν τα λέτε εσείς αυτά τότε τι να περιμένει κανείς από την Αθήνα που προστατεύει και συνεχώς επεκτείνει -δυστυχώς, σε βάρος μας όσον αφορά την ενέργεια- τη βιομηχανική περιοχή της (την περιοχή της Αττικοβοιωτίας).
    Δικαίωμα σας να είστε αδιάφορος περί της ΔΕΗ ως δημότης, ως διεκδικητής όμως του δημαρχιακού θώκου πιστεύω πως δε δικαιούσθε να είστε απαθής, ειδικά όταν μιλούμε για το 50% του ΑΕΠ της περιοχής μας, της ενεργειακής περιοχής μας όχι της δυτικής Μακεδονίας έτσι γενικά, και αφορά άμεσα και έμμεσα τόσο μα τόσο κόσμο. Όσον αφορά για το έμμεσα ρωτήστε τον εμπορικό κόσμο.Επίσης λάβετε υπόψη σας το πόσο δυνατά χτύπησε η οικονομική κρίση της χώρας μας άλλες περιοχές που δεν έχουν τη βιομηχανική έκταση και ανάπτυξη της περιοχής μας πολλώ μάλλον δε που είναι και ΔΕΚΟ με ότι συνεπάγεται αυτό ' υψηλούς μισθούς κτλ κτλ.
    Κλείνοντας θα ήθελα να πω και τούτο, για ακόμη μία φορά, ότι βιομηχανική περιοχή που συνεπάγεται καυσαέρια (ειδικά όταν μιλούμε για λιγνίτη) και αιολικά πάρκα δεν πάνε μαζί.
    Δεν μπορούν να συνυπάρξουν αυτά τα δύο, γιατί η κατασκευή αιολικών πάρκων πλησίον της ενεργειακής μας περιοχής θα ανακόψει σημαντικά την ταχύτητα των ανέμων απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία λιγνιτικών μονάδων με ολέθρια αποτελέσματα που εκ των πραγμάτων θα επιφέρουν και την παύση αυτών αφού το πρόβλημα της ρύπανσης θα είναι ιδιαιτέρως οξύ.
    Τον τελευταίο καιρό φημολογείτο ότι γνωστός πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ επιδιώκει κάτι τέτοιο σε συνεργασία με ξένη εταιρία.
    Χρειάζεται πολύ προσοχή!
    Τα συμφέροντα και ο πλουτισμός του ενός δεν μπορούν να στραφούν εναντίον και σε βάρος όλων μας.
    Ο Θεός ας φωτίσει αυτούς που θα διαχειριστούν την τύχη μας και ολάκερης της περιοχής μας
    Δ.Μιχαήλ εν Αμύνταιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Το πητήρι μισογεμάτο το βλέπεις φίλε.
    και δύο φορές κέρδισε.
    Αν σε ικανοποιεί ο Δήμαρχος - εργολάβος μαγκιά σου
    Μπορείς να τον ψηφίσεις
    όχι άλλο μαύρο στο Θεοδωρίδη επειδή αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο
    σε τυχαίους και πλανώδιους πολιτικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ από εγωισμό ή από κακία δεν ψηφίζεις Θεοδωρίδη και έβγαλες τον άσχετο;
    τον Δήμαρχο - Εργολάβο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε θεοδωριδη δεν βαρεθηκες τα ιδια και τα ιδια,τελικα μαλλον θεωρεις το Δημαρχιλικη επαγγελμα μου φαινεταικαι γιατι να ψηφισουμε εσενα για να λεγεται το Αμυνταιο ΜΟΥΦΑΜΥΝΤΑΙΟ; Αν πραγματικα σ ενδιαφερει ο δημος μην κατεβαινεις εσυ αλλα προτεινε καποιον αλλον που θεωρεις σωστο και υποστηριξε τον,αλλα μαλλον πιστευεις οτι μετα απο εσενα το χαος.Τοσα χρονια τα ιδια και τα ιδια με τους ιδιους και παλι ιδιους δεν καταλαβαινεις οτι μας παρακουρασες;Σε ψησισα 2 φορες και δεν προκειται να σε ξαναψησισω και για να μην παρεξηγηθω δεν ψησισα Ιωσηφιδη και ουτε ξερω αν τον ψηφισω.Θα ηθελα κατι νεο ,κατι διαφορετικο για τον Δημο και οχι τα ιδια και τα ιδια.Βαρεφηκε ο κοσμος να ακουει τα ιδια και τα ιδια,κοντρες χωρις νοημα και χωρις αποτελεσμα.Την μια βγηκες με νοθεια σε βαρος του Μιγγου ,εχασες την επομενη και την μεθεπομενη βγηκες σε βαρος του Λιαση λογω Κελλης διαφορετικα παλι θα εχανες.Μεχρι ποτε θα μας ταλαιπωρεις;Κανε επιτελους την αυτοκριτικη σου και κανε στην ακρη.ΦΤΑΝΕΙ,ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ.

    ΠΡΩΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΝΥΝ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας βαρεθήκαμε. Δεν μας νοιάζουν τα πολιτικά και τα μικροπολιτικά σας.
    Ο κόσμος θέλει έργα και δουλειές. Αδιαφορεί για τον Ιωσηφίδη και τον Θεοδωρίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα αιολικά που μας φόρτωσες στο Ξινό θα είμαι μία μεγάλη επένδυση.
    Τι θα φέρουν όμως στο Ξινό και στον Δήμο;
    Ούτε μία θέση εργασίας και κάτι λίγα λεφτά στα ταμεία του Δήμου.
    Αυτό δεν είναι ανάπτυξη Θεοδωρίδη. Είναι πλουτοκρατία των λίγων σε βάρος των πολλών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μουφαμυνταιο.ποσο αλαζονας εισαι.ποσο απεχεις.......

      Διαγραφή
    2. ποσο αθεροβαμων εισαι.....

      Διαγραφή
    3. η κοινωνια δεν σε θελει γιατι επιμενεις...σε ημουφολαν....κουτοχορτο αλλο τελος.αχορταγε...

      Διαγραφή
    4. μουφολαν και παλι δεν φαινεται......

      Διαγραφή
  9. ΗΜΟΥΝ ΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΛΥΜΑΤΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ Η ΑΛΛΟΣ.ΚΩΣΤΑ ΒΑΛΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΤΡΕΥΤΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ.ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΔΥΧΩΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΙΣΤΙΚΑ ΚΟΛΥΜΑΤΑ.ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤ"ΑΝΑΓΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ =ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ = ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ
    ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΦΙΛΤΑΤΕ ΘΕΩΔΩΡΙΔΗ, ΠΟΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΕΣ ΕΣΥ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ
    ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ, ΠΟΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΗ ΧΩΡΑΦΙ
    ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ .
    ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ.
    ΠΟΛΛΑ ΕΦΑΓΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε παιδια μη χολοσκατε μην ψιφιζετε θεοδωριδη ψιφιστε παλι το λαμογιο το μακη να το πεζει δημαρχος αμυνταιου απο εκει που δεν τον ηξεραν ουτε στο χωριο του τον στελνουμε με εξοδα δικα μας στην οικογενεια του τι νομιζαν μερικοι ετσι τσαμπα μοιραζε λεφτα στους συλλογους πρεπει να κανει αποσβιση ο ανθροπος ευτυχως που αρχισε να το καταλαβαινει ο συνοδιπορος του και κλητηρας του δημου μας κ.κ.λιασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα,ακομα, να καταλαβεις,οτι εχεις περασει στα αζητητα, μετετραπηκες σε ΣΤΟΚ το προιον σου, δεν πουλιεται πλεον.... ο αθεραπευτα δικος σου

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.