Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Επιστολή Εργατικού Κέντρου Φλώρινας στον Αρθούρο Ζερβό…


μετά από καταγγελίες για παράνομη μείωση των κατώτατων μισθών και των συνθηκών σε εργολαβία σωστικών ανασκαφών της αρχαιολογικής υπηρεσίας στο ορυχείο Αμυνταίου…
Προς
Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε.
κ. Αρθούρο Ζερβό 

Κύριε Πρόεδρε
  Γνωρίζουμε ότι η ΔΕΗ ΑΕ δεν αναγνωρίζει την παράνομη μείωση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων που αφορούν την απασχόληση του έκτακτου προσωπικού, με 2μηνες και 8μηνες συμβάσεις, σε διάφορες δραστηριότητες της επιχείρησης. Γνωρίζουμε επίσης ότι και οι εργολαβίες και οι συμβάσεις που υπογράφει με εταιρίες για έργα που εκτελούνται στην επιχείρηση, έχουν το ιδία πνεύμα και το ίδιο κόστος για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
  Η αποκάλυψη των αρχαιολογικών ευρημάτων στο ορυχείο Αμυνταίου και η καθυστέρηση που έχει προκαλέσει στη διάνοιξη του είναι πολύ μεγάλη. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να ολοκληρωθούν όσο γίνετε ταχύτερα οι εργασίες για να δώσουμε τη δυνατότητα της πλήρης ανάπτυξης των μηχανημάτων του ορυχείου.
  Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζουμε την ευαισθησία που σας διακατέχει για τα εργασιακά θέματα. Σας πληροφορούμε ότι μετά από καταγγελίες που δεχθήκαμε από εργαζόμενους στο συγκεκριμένο έργο, οι συμβάσεις τους υπόκεινται στη μείωση των κατώτερων μισθών και ημερομισθίων χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι 3ετίες και ενδεχομένως να υπάρχει ζήτημα με τις ασφαλιστικές εισφορές (βαρέα ή απλά ένσημα).
  Οι εργασίες στο συγκεκριμένο εργοτάξιο είναι υπαίθριες, οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται έχουν έντονη την αίσθηση της απογοήτευσης από το ημερομίσθιο που θα τους καταβληθεί. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στον έλεγχο που πραγματοποιήσαμε με την Επιθεώρηση Εργασίας:
• Άγαμος κάτω των 25ετών, χωρίς προϋπηρεσία 22,83€ μεικτά
• Έγγαμος κάτω των 25 ετών, 25,11 € μεικτά
• Άγαμος πάνω από 25 ετών 26,18€ μεικτά
• Έγγαμος πάνω από 25 ετών 28,80€ μεικτά
Από τις καταστάσεις που προσκομίσθηκαν στην Επιθεώρηση εργασίας κανένας εργαζόμενος δεν έχει παραπάνω από τα συγκεκριμένα ποσά.
  Καταλαβαίνεται υπό τις παρούσες συνθήκες θα υπάρξουν προβλήματα στη συνέχιση του έργου. Θέλουμε να γνωρίζουμε εάν η ΔΕΗ ΑΕ στη συμφωνία που σύναψε με τη συγκεκριμένα εταιρία προβλέπει αυτούς τους μισθούς στους εργαζόμενους που είναι κατά πολύ κατώτεροι από τη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και από τις αμοιβές των εργαζομένων που απασχολήθηκαν με 2μηνες συμβάσεις στη ΔΕΗ ΑΕ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην ίδια εργασία.
Ελπίζουμε στη διόρθωση και στην αποκατάσταση της άνισης αυτής μεταχείρισης.

ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ

12 σχόλια:

  1. Τελικά τσάμπα θέλει ο κ.δήμαρχος να δουλεύουνε στο έργο που πήρε?Τι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι?Είλωτες,σκλαβάκια?Μήπως νομίζει ότι όλοι είναι λακέδες όπως κάποιοι φωτογράφοι του?Ρε τι έχει να γίνει στις εκλογές!Θα σε μαυρίσουν δήμαρχε και από Μάκαρος θα γίνεις Μακούλης!Κάποιος είπε ότι θα έχεις του αντιδημάρχου κΝτάνη την σύζυγο που χωρίς ντροπή βάλαται στα πεντάμηνα,για επιτηρητή των εργαζομένων,αληθεύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπιρο, μουφακια και λειπα κορακια. Το παραμυθι τελειωσε. Νομιζετε οτι ο πολεμος λασπης θα δικαιολογισει τα 9000 ευρω και πλεον χωρις να εχετε δουλεψει ποτε στην ζωη σας κυριε Μπιρο, που δεν εχετε νιωσει τι σημαινει να μην εχεις να προσφερεις γαλα στο παιδι σου? Αν το ειχες νιωσει κυριε μπιρο δεν θα επαιζες με την νοημοσυνη των εργατων για να βγαλεις επιπλεον απο αυτα που περνεις η για να ταχτοποιησεις εκμεταλλευομενος την θεση σου ολη σου την οικογενεια. Αν το ειχες νιωσει θα ελεγες την αληθεια. Κοντος ψαλμος....

    Οσο για τα μουφακια που εχουν σκασει και δεν θελουν τον Ιωσηφιδη να προσφερει θεσεις εργασιας και να δημιουργησουν προβλημα στο εργο με πολυ χαρα, να παρουν μια μονοπολι να παιξουν με πολυκατοικιες, γιατι αλλες δεν προκυται να κτισουν στην πλατη του δημοτη, τι δήλαδη αυτοι δεν ειχαν δωσει ποτε μια θεση εργασιας στο αμυνταιο, παντα τα επερνε ολα η κοζανη κατω απο την μυτη τους, ο μουφας ουτε που νοιαζοταν αφου πουλαγε υλικα οικοδομων στους εργολαβους για να πλουτισει. Τι θελετε να μας πειτε τωρα δηλαδη εσεις που δεν προσφερατε ουτε μια θεση εργασιας στη θητεια σας κρινετε τον Ιωσηφιδης που προσφερει 800 θεσεις με χαμηλους μισθους( που ουτε αυτο ισχυει, η μισθοι ειναι αξιοπρεπεστατοι).

    Λοιπον κυριοι, το παρτι τελειωσε πολυ γρηγορα για κακη σας τυχη. Καθε κατεργαρης στον παγκο του, και αφηστε τον κοσμο να δουλεψει με την ησυχια του να βγαλει το μεροκαματο του. Τις συμβουλες να τις δωσετε κυριε Μπιρο και μουφακια αφου κανετε την αυτοκριτικη σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη γυναίκα του Μπάντη ξέχασες ν απαντήσεις μεγάλε.

      Διαγραφή
  3. Καλα ειστε αηδιαστικοι μερικοι μερικοι... Νομιζετε οτι νοιαζουν πολλους τα "μπιροδικα" ή "ιωσιφδικα" σας σχολια? Μας εχουν κουρασει αυτα τα σχολια. Εμεις παλευουμε για το μελλον μας , τις οικογενειες μας κι εσεις για καποια μεγαλα κεφαλια τις περιοχης. ΛΙΓΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΡΕΕΕΕΕ... Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oι γλύφτες υποστηρικτές του Δημάρχου εργολάβου που κινητοποίησε το Αμύνταιο για τη ΔΕΗ γιια δικό του όφελος αρχίζουν να γίνονται φασίστες. Σε όποιον τους κρίνει δεν απαντούν αλλά τον χαρακτηρίζουν μουφάκι και καθαρίσανε. ¨οπως παλιά .
    ¨οποιος δεν είναι δικόςτους είναι αντίπαλος.
    Ας ΜΑς ΠΟΥΝ όχι στα μουφάκια αλλά στον λαό του Δήμου τους
    πόσα θα κερδίσει ο Δ΄'ημαρχος εργολάβος από το έργο;
    ¨οταν ψηφίζαμε ξέραμε ότι θα έπαιζε με τη ΔΕΗ;
    Το επικροτούμες
    Ας τον αφήσουμε στην εργολαβία του και να βγάλουμε Δήμαρχο που να δουλεύει για τον τόπο και ό τόπος γι αυτόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς 11.06. Κυριε Μπιρο εχεις αρχισει και παραληρει. Το 90%των σχολιων ειναι για σενα και οχι για τα μουφακια. φυσικα υπαρχουν καιμτα μουφακια και πως να ξεχαστουν αλλωστε, διοτι για να συγκρινεις το εργο του Ιωσηφιδη πρεπει να εχεις ενα μετρο, καιμαυτο ειναι το παρελθον το οποιο ειναι ο Μουφας. Πες μας λοιπον εσυ κατ´αρχας τι εκανες για τα διμηνα στο παρελθον; Να σου πω εγω; Το μονο που ενδιαφερεσαι ειναι το ΑΤΟΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΟΥ ΚΥΚΛΟ. ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ. ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Αν εχεις να πεις κατι που να δικαιολογοι τα 100αδες χιλιαδες ευρω που εχεις εισπραξει απο το κρατος καλα θα κανεις να το καταθεσεις στους συμπολιτες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 12.37 μην ανυσυχείς. Ο Μπίρος έχει γερές πλατες από πίσω. Δεν πα να λέτε ότι θέλετε. Φαίνεται να του καίγεται καρφί; Εγώ άκουσα ότι τα έχει πάρει τόσο χοντρά που όσο και ρεζίλι να γίνει θα τρέχει για να φθείρει τον Ιωσηφίδη για προβληθούν οι υποφαινόμενοι. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν μπέσα. Αμα δουν το παραδάκι τρέχουν σαν τα λυσασμένα σκυλιά...ο κόσμος το χεί τούμπανο και αυτός κρυφό καμαρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριοι γλύφτες του Δημάρχου εργολάβου . Τόσο πολύ σας πόνεσε ο Μπίρος.
    Όποιος κρίνει τον Δήμαρχο εργολάβο με φασιστικό τρόπο δεν απαντάτε αλλλά τον βρίζετε, τον μειώνεται.
    Σκεφρείτε τι κάνετε.
    Εκτός αν τα παίρνετε από τα ψίχουλα που σας δίνει.
    Έχετε συνηθήσει στις υποκλίσεις σε λίγο θα χρεαστείτε βοήθεια.
    Πόσα θέλετε να σας δώσει ο Μπίρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΙΡΟ ΤΙ ΛΕΣ; ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ; ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΝ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ. ΤΡΑΜΠΟΥΚΕ ΑΝΤΙ ΜΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΜΑΣ ΘΟΛΩΝΕΙΣ ΤΑ ΝΕΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΣΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ;;; ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΡΧΕΣ.

      Διαγραφή
  8. Τελικά ο Μπίρος σας αποκάλυψε. Δεν είστε φασίστες που απλώς βρίζετε . Αυτό θα συγχωρούνταν ως ανοησία.
    Το επικίνδυνο είναι ότι είστε πληρωμένοι σχολιαστές, για να θάβετε τους αντιπάλους του Δήμαρχου - ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ
    Δεν ξέρω για το γιο του Μπίρο αλλά εσάς πρέπει να σας δώσει αύξησει ο δήμαρχος ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ
    Περιμένω πληρωμένη απάντηση. Επί της ουσίας όχι για τον γιο του Μπίρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλε ο γιος του Μπιρου να πληρωνεται ενα σκασμο λεφτα χωρις να κανει τιποτα ειναι ολη η ουσια! Μα καλα μας δουλευεις: αυτο λεει ακριβως γαιτι ο Μπιρος κανει ολες αυτες τις ενεργειες, και οχι για να βοηθησει κανεναν συμπολιτη του. Αφου μιλας για φασισμο θα πρπει να ξερεις οτι φασιστικα μπηκε ο μπιρος στο εργο ενω ξερει οτι απαγορευεται π ιδιος να μπαινει σε ιδιωτικη επιχειρηση, οπου εχει παει στην φλωρινα ξερει και ο ιδιος οτι τρωει πορτα. Αν λοιπον εσυ λες φασισμο τις απαντησεις προς τον μπιρο τον μπιρο και εσενα που τον υπερασπιζεσαι πως πρεπει να σε αποκαλεσει ο κοσμος;

      Διαγραφή
  9. 2.34 να δωσεις εσυ μια απαντησει ουσιας γιατι ασχολησαι με ενα εργο που εδωσε σε 1000 συντοπιτες δουλεια; Τωρα αν ο μισθος ειναι, που ειναι στα νομιμα πλαισια και με το παραπανω απο οτι εχει βουηξει ο τοπος, και αυτο θα φανει λιαν συντομος, εσεις ολοι οι μπιροι τι προσπαθειτε να αποδειξετε μπορω να καταλαβω; Σας εχει νταβαντζηδες ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ στο εργο του; Εχετε κανει κατι καλυτερο για τους συντοπιτες σας; Γιατι δεν το λετε ρεμπαιδια να μην σας βριζουν οι Ιωσηφιδικοι; Εχει κανει κατι αντιστοιχο ο μπιρος για αλλου εργγολαβους που εχουν ανασφαλιστους, παρανομους κλπ; Τελικα αυτο που αποδειχτηκε απο τον ιστορια ειναι νομιμος και με το παραπανω.αυτο που μενει για μενα ειναι να αποδειξει και ο μπιρος το ιδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.