Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Τόπος που δεν τιμά τους ευεργέτες του, δεν θα βρει ευεργέτες…


Αμφιθέατρο «Ρήγας Φεραίος» στο Νυμφαίο...
  Είναι το μοναδικό αμφιθέατρο στην Δυτική Μακεδονία, κτισμένο σε υψόμετρο 1.400 περίπου μέτρων, στην Ιστορική Έδρα του Δήμου Αμυνταίου, το Νυμφαίο, με καταπληκτική - πανοραμική θέα προς τον κάμπο της Εορδαίας.

  Εκεί, κατά το παρελθόν, έδωσε μια από τις πιο συγκλονιστικές του συναυλίες, εκστασιασμένος από το τοπίο, ο Σταμάτης Σπανουδάκης.
  Εκεί ο τραγουδοποιός Βασίλης Λέκκας, μάγεψε με την αξέχαστη ερμηνεία του και οι καλλιτέχνες της μουσικής παράστασης «κόκκινο φιλί στο στόμα», παρέσυραν με το κέφι του τους εκατοντάδες ντόπιους και επισκέπτες του χωριού, σε ένα ατέλειωτο γλέντι.
  Πρόκειται για το αμφιθέατρο «Ρήγας Φεραίος», που κτίστηκε με όλο το σεβασμό προς το περιβάλλον, με δωρεά του Αντώνη Κ. Δούδου, εις μνήμη των Νυμφαιωτών Άκη Δώδου, Τάκη Μέρτζιου και Γιώργου Τζιτζικώστα.
  Όλοι τότε ευχήθηκαν και όλοι προσδοκούσαν, να αποτελέσει έναν χώρο πολιτισμού, έναν χώρο που θα φιλοξενεί ποιοτικές εκδηλώσεις, ένα ακόμη «βήμα» μπροστά, στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου και της περιοχής.
  Σήμερα, δυστυχώς, το αμφιθέατρο – όπως όλα γύρω μας-, ρημάζει! Καμιά φροντίδα, καμία προοπτική αξιοποίησης*, καμία αναφορά από κανέναν…
  Σήμερα, ο Καλλικρατικός Δήμος Αμυνταίου, διαθέτει ένα ακόμα ατού για την πολιτιστική και τουριστική του ανάπτυξη. Καλείται να το εκμεταλλευτεί! Θα το πράξει;
  Έχουμε ιερό καθήκον και ιστορικό χρέος απέναντι σε όλους εκείνους που προσέφεραν το βιός τους, δείχνοντας την αγάπη τους και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον τους, για τον τόπο μας…






* Με κάθε επιφύλαξη, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των εκδηλώσεων του Δήμου Αμυνταίου. Ίσως, ίσως έχει εντάξει κάποια εκδήλωση και στο Αμφιθέατρο «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»…

4 σχόλια:

  1. Αν δεν είναι κοντά στην πλατεία για να δουλέψουν τα μαγαζιά μην περιμένεις να το αξιοποιήσουν. Πολύ μεγάλο λάθος που το έκαναν τόσο μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ; ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΡΥΧΕΙΟ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΟΡΥΧΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ. ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΦΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα προέκυψε και άλλος "ευεργέτης",ο κ.δήρχος Αμυνταίου,που κατά τον άλλο χαλβά κ.Ντάνη,λέει ότι μα έφερε θέσεις εργασίας των 20,00Ε.Θα γίνει χαμός στις εκλογές.Φούμο κ.Ντάνη και θα το δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.