Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

«Σκοτώνουν» τα δένδρα όταν γεράσουν;


Αμύνταιο, Κυριακή 15 Ιούνη 2012.
  Όχι. Δεν πρόκειται για το σαμαράκι του πρώτου πλάνου! Εξ’ άλλου δεν αποτελεί είδηση για τους Αμυνταιώτες και τους διερχομένους από το Αμύνταιο οδηγούς  το …ξηλωμένο – παράνομο σαμαράκι! Το συναντάς σε κάθε γειτονιά της πόλης, όπως και τις εκατοντάδες λακκούβες. Σου έχει γίνει βίωμα, καθημερινότητα!

  Το θέμα μας σήμερα, εξ’ ίσου σοβαρό, είναι το γεγονός ότι κάποιος –οι, (ιδιώτες ή υπηρεσία), έκοψαν 5-6 ακακίες στον αύλιο χώρο του (παλιού πλέον) σιδηροδρομικού σταθμού Αμυνταίου και παράτησαν τα τεράστια κλωνάρια των δένδρων, πάνω στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον Άγιο Παντελεήμονα.
  Ένταξη, «έχουμε κράτος μπουρδέλο», όπως λέει η γιαγιά μου, αλλά, απ’ την άλλη, έχουμε και έναν Δήμο, οργανωμένο και υπερευαίσθητο! στα περιβαλλοντικά θέματα…
  Σύμφωνα λοιπόν με μαρτυρίες, τα πεσμένα στο οδόστρωμα δένδρα, εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των πεζών και οχημάτων από την …Παρασκευή (13.7.12)!
  Κάποιος ρε πατριώτες, κάποιος δεν πέρασε από εκεί; Κάποιος δεν αναρωτήθηκε «ποιος και γιατί τα έκοψε». Και αν για κάποιον σοβαρό λόγο τα έκοψε, γιατί τα παράτησε στη μέση του δρόμου;
   Και άντε, ας υποθέσουμε ότι όλοι του Δήμου τραβούσαν απ’ την άλλη πλευρά, στην Πτολεμαΐδα ήρθε ο Φούχτελ, πανηγύρι στην Λεβαία, πάρτυ στο Ξινό Νερό. Η Αστυνομία, που είναι πανταχού παρούσα και κατά τα άλλα αστυνομεύει υπέρ του δέοντος και πολύ καλά την περιοχή, δεν εντόπισε το γεγονός ότι αυτά τα έρμα τα δένδρα είναι πεταμένα στον δρόμο τόσες μέρες; αναζήτησε τον υπεύθυνο;
  Θα περιμένουμε απαντήσεις … Υπομονή έχουμε, αλλά και η υπομονή έχει …όρια!!!



Θα εκτιμούσαμε το γεγονός τις απάντησης από την μεριά των υπευθύνων…

6 σχόλια:

  1. τα δεντρα κοπηκαν αφου ειδοποιηθηκε η αστυνομια....( παρασκευη βραδυ οταν βγηκε τρελλος αερας και υπηρχαν σπηνθηρες μεταξυ αυτων και των καλωδιων της ΔΕΗ). εκει κατευθασε και ο αντιδημαρχος και δωθηκε εντολη την επομενη μερα να κοπουν.... μην κατονομαζετε τους περιοικους ως υπευθυνους αυτης της μαλ@@@@ς!!!!! αυτοος ειναι ο Δήμος ο οργανωμένος και υπερευαίσθητος στα περιβαλλοντικά θέματα???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πεμπτη βραδυ ηταν το τρελλο μπουρινι..... (sorry διορθωση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν υπήρχε σοβαρός λόγος να κοπούν τα δενδρα, καλως εγινε. Δεν με ενδιαφερει αν εγινε απ τη ΔΕΗ η τον Δημο. Με νοιαζει γιατι τα παρατησαν στη μεση του δρομου για τοσες μερες χωρις κανενα προειδοποιητικο σημα. Αυτο ειναι το νομιμο.

      Διαγραφή
    2. Εσένα δηλαδή 9.40 σε πείραξε το προειδοποιητικό σήμα; Ε ρε γέλια!!!

      Διαγραφή
  3. ο δήμος και ο δήμαρχος ενδιαφέρεται για τα ενεργειακά (για ποιανού όφελος άραγε;). Τι ψάχνετε λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέρπει να γνωρίζουμε όλοι ότι η μόνη υπηρεσία που έχει το δικαίωμα να κόψει κλαδιά,όχι δέντρα,που ενοχλούν τα καλώδια της Δ.Ε.Η. είναι η ίδια η Δ.Ε.Η. η οποία έχει δικό της συν εργείο.Ο δήμος είναι υποχρεομένος να την ενημερώσει και να γίνει η εργασία.Με ποιό δικαίωμα ο κ.αντιδήμαρχος,(του οποίου υπάρχουν στοιχεία και φωτό και μαρτυρίες και έγινε και μηνυτήρια αναφορά),έδωσε εντολή να κοπούν τα δέντρα και μ΄.αλιστα στον αύλιο χώρο του Ο.Σ.Ε.,που νομίζει βρίσκεται στο σπίτι του?Τελικά κ.δήμαρχε μόνο για τα ορυχεία και την ενέργεια ενδιαφέρεσαι και δεν δίνεις σημασία για τα δρώμενα στον δήμο.Θα πάρεις την αμοιβή σου όταν έρθει η ώρα όπως και οι απαράδεκτοι συνεργάτες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.